Bloggintresserade

fredag 18 juni 2010

SOMLIGA DAGAR

Jaha, så blev det en somlig dag (eller snarare tvärtom)... Inte så frestande att göra ingenting, men vad gör man då? Funderar... Där är vi överens jag och "Livan"

Men, vad tänker en katt? Det kan jag bara ana. Hon gillar inte att vara ute i taskigt väder. Älskar att jaga till mattes förtret. Inte blir man glad då hon kommer med en gullig fågel, ekorre, fladdermus eller vanlig mus i gapet. Undrar vem som gapar mest då? I min fantasi Brittmari tänker hon att hon velat gå ut och lattja!

Vad vi människor tänker på... där är det nog betydligt vanskligare att ge sig på en gissning. Många människor är varken så tydliga eller för den delen så ärliga som ett djur, men det är min erfarenhet.

Många verkar ha drabbats av bloggtorka nu, det skönjar man minsann både här och där ute i bloggvärlden... så den känslan är inte svår att förstå. Även om det borde vara så att vi har massor att ge varandra om vi bjuder på oss själva.

"Det är ju så viktigt med ett givande och tagande så där ligger väl något i detta. Ibland känner man att man har hur mycket som helst att berätta men sedan finns det på något konstigt sätt inget att säga. Inget som man tror intresserar andra eller kanske man ifrågasätter om man vill ventilera det i detta forum."


Även om jag inte märker mer än att inlägg... kommentarer uteblir. Ibland är det nog så enkelt att tiden inte räcker, men även att man kräver för mycket av sig själv... Det måste presteras. Det räcker liksom inte bara att finnas... inte för en själv. Man blir lätt hemmablind... även om jag då rakt inte skulle vilja byta så kanske det man har att komma med inte verkar tillräckligt. Men det är vanskligt att tänka så. Det leder liksom inte vidare.

"Tänkte på det hur fina färgerna är då solen skiner. Allting blir så mycket mer positivt och världen visar sig från sin bästa sida. Som idag då det är en mulen dag får man jobba med sig själv för att se det positiva i tillvaron."

Somliga dagar
går allt så lätt.
Solen skiner
och allt blir rätt.
Spelar man kula
vinner man bums.
Rasten är rolig
och maten är mums.

Andra dagar
går allt på sne.
Försöka med något
är ingen idé.
Man glömmer och tappar,
blir sist och sämst.
Man ramlar på gården
och slår sig hemskt.
Nu hoppas jag
på en somlig dag!

Britt G. Hallström


Och idag har jag haft tillgång till bil. Tog en vända ut till EKO tillsammans med Charlie. Nu har ju jag bara kört ett par gånger tidigare på senare år. Har ju mina funktionshinder efter hjärnblödningen men är väl medveten om dem och anpassar min körning efter det. Ändå kan jag säga att nu då vi är hemma igen känns det som en seger att jag tordes! Och kan ni tänka er nu skiner solen till och ifrån!

Varje dag har sina pärlor skriver du Kerstin som din lyckade födelsedag igår... det här var helt klart en pärla för mig!!!



En enastående konsert. Finns ju liksom inga superlativ som uttrycker den njutning jag upplevde inför dessa ljuva toner. Istället väljer jag att visa svt klipp från då Helen Sjöholm framför

9 kommentarer:

Anonym sa...

Lilla fina Livan =)

Petit Eyekiss sa...

Godmorgon lilla Pinglan!
I går var det så underbart väder här på landet.Frukosten intogs i solen på förmiddagsaltanen,men...
sedan skulle L spela på avslutningsfesten på ett äldreboende, och det behövdes också veckohandlas m.m.Jag sprang i små affärerna i stan och var sedan en vända i lägenheten. Tror du inte jag glömde påsen med det inköpta ,(Inte maten)och i den låg både kamera och mobil.
Tänker på den söta dikten att dagarna är olika. Idag får vi ta ytterligare en vända till stan i stället för att göra lite roligare saker här vid stugan.
Ha en skön fredagskväll
Kramis
Bettan

Ölandsvindar sa...

Varje dag har sina pärlor. Det gäller bara att se dem. Att blogga är att skriva för sig själv, en liten sammanfattning av dagen som gått, men också skriva för andra, som kanske kan få nya tankar eller idéer av det som jag skriver. I går fyllde jag år men tänkte inte säga det till någon. Vi bjöd ju två damer på middag och plötsligt säger den ena: Tänk, i dag fyller min katt tretton år!Då kände jag att jag måste berätta att jag fyllde år samma dag som katten. Så blev det jätteroligt och vi hurrade och sjöng både för katten och mig.En liten pärla som man minns framöver.
Kram
Kerstin

Randiga Tråden sa...

Vad tänker kissen på måntro?

Ingela sa...

Hoppas verkligen att du glömde kassen med kameran och mobilen i lägenheten Elisabeth så de är i säkert förvar ... glömmer saker det gör vi ju alla mer eller mindre (jag mer tror jag). Här i huset är det ett evigt letande efter främst nycklar och mobiler. Så du är i gott sällskap. Men vad hjälper det då man står där "har sålt potatisen och tappat pengarna". Men det lönar sig inte att gråta bättre att spotta i nävarna och ta nya tag.

Anonym sa...

Hej Pinglan!
Brukar alltid tänka "man skall inte tro att allt är som det ser ut att vara" och det gäller åt både det som är bra och det som är dåligt. Att ha "lagom" tro på omgivningen kan nog vara sunt. Jag menar att det finns människor som kan vara pärlor fast man inte trodde det, man får inte ha fördomar eller rättare sagt man får jobba med dem i varje fall.
Bloggtorkan hänger nog mycket ihop med allt som skall göras nu, sommaren är ju en hektisk tid på många sätt, man får stressa så man kan ta det lugnt. :)
Så sann dikten är,
idag är det en slappar dag här.
Ha det gott,/Gudrun

Tigris Predikantan sa...

Mycket tänkvärt ... och här regnade och hade sig men, se, när jag skulle ut på min promenad då slutade det regna och solen är nu framme!
:)

Birgitta sa...

Hejsan! Ett tag sedan jag hälsade på hos dej. Det måste kännas underbart att ha friheten att kunna ta bilen igen och köra själv. Det är sådana saker man tar som självklara, men det är inte alltid så. Vet hur det kändes efter mitt benbrott när jag inte fick eller kunde köra bil på 3 månader. Kände mej som fånge här hemma då.
Nu går vi mot den ljusaste natten nästa vecka. Vet inte vart tiden tar vägen som bara rusar iväg.
Önskar dej en skön och härlig helg.
Kram Birgitta

Ulla sa...

Så sent som igår kväll kom jag hem efter att ha "lekt" med damer i samma ålder och bara kände mig utvald för att jag var frisk, hade en gubbe som väntade och barnbarnssteckningar på väggen. Hälsa till kropp och själ är något man ibland upptäcker att den finns när den försvunnit. Grattis till din biltur och nu kan du ju göra fler när du har grejat den här. Trevlig helg!