Bloggintresserade

fredag 18 juli 2008

Sörgårdens läsebok; "Två små troll"

Lite sovmorgon...
..."regn, regn regn, var ska man få hägn" ...kommer att tänka på en gammal ramsa en favorit i Sörgårdens läsebok. Hur var den nu igen ... Hittade så mitt slitna gamla exemplar "Sörgården" av Anna M. Roos, Albert Bonniers Boktryckeri 1946;

Två små troll
bodde i ett såll.

Det regnar sa trollet Plurr,
för jag förkyler magen.

Regn, regn, regn-
var skall man få hägn?
Vi måste, sa trollet Murr,
vårt tak med lera täta.
Ja det är rysligt, sa Plurr,
att sitta i sådan väta!

Ler, ler, ler
de samla mer och mer.

De smeta och smaska på,
tills det blir tätat, sållet.
Nu har vi det bra ändå,
sa Murr, det äldre trollet.

Två små troll
sutto under sitt såll.

Nu har vi det gott, sa Murr,
fast det regnar hela dagen.
Ja, nu är det bra, sa Plurr, och tänk, jag blev bra i magen.

Alltnog hos oss finns läckan i uterumstaket fortfarande kvar. Verkar vara rent hopplöst att få den tät när man inte riktigt hittar var det kommer ifrån...

Trollmors fåtölj här ovan, beskrivning på sidan 122-124 i Malena Skotes "Betong som hobby". Visst är den läcker?

Ja, Kalle hade Sms:at Anna-Karin igår kväll (Var är du nu har du glömt att det är du som är äldst av oss barn och den som ska hålla ihop familjen?") När vi satt och åt frukost vem dök upp om inte A-K!!!

Mats inte alls bra i sitt finger på vårdcentralen för att få nytt "bandage". Det fick han + att han har fått tider till sjukgymnast, vila, värme. Tänk vad ett finger kan ställa till.

Syskonen haft en härlig dag tillsammans, med massor av spel och lek till slut var Eva pch Kalle tvungna att gå till jobbet. Vi andra grillade sedan (Per-Olofs favorit). Kotletter (från Jontes chark), kokt potatis, mycket grönsaker och dippsåser. Supergott! Nu har båda barnen vänt näsan mot sina hem i Malmö respektive Helsingborg.

Mats, Lucky och jag har varit ute på kvällspromenad och tittat på folklivet nu vid beachhandbollen och rist ner maten. Skönt!

Inga kommentarer: