Bloggintresserade

tisdag 22 juli 2008

Färdigstädat på en tisdag

Sol direkt på morgonen. Promenad med Lucky och fick en visning hos Leif på hörnan. Damm med betydligt större fiskar än våra...och mindre ungefär 3 cm stora yngel. Han hade en sådan där fräck strandstol som man har på stränderna i Tyskland. När vi var med Maria och Nisse på Rugen förälskade vi oss i dessa och tog foton för att eventuellt kunna bygga egna... Det behöver man alltså inte (finns på Bauhaus åtminstone i Tyskland).

Foton på adress;
http://www.matton.se/bilder/sok/strandstolar.html



Riktigt roligt att få se hans trädgård från insidan. Vi brukar gå förbi och höra vattnet i hans fall, men kunde väl inte ana hur gemytligt han hade det ordnat med pergola, betongbänk, nedsänkt grillgrop ordnat med stenar och en sådan där färdig stengrill i gropen, ett serveringsbord vid ovankanten (ngt. marmoraktigt). Läckert! Leif en äldre man berättade att hans far byggt den och att innan parken byggdes första decenniet av 1900-talet var dansen i denna trädgård. Belysning i ovankanten på gropen drevs med handvev.

Solen lyser nu med sin frånvaro.







Så, riste lakan och bäddade på morgonen ska nu in och dammsuga och torka av golven i sovrummet. Sedan är det bara uterummet kvar blev inte riktigt klar under gårdagen. Klart. (Inklusive piskade mattor). Skönt!!! Vill gärna ha det ordentligt tills imorgon när Gunborg kommer på besök, och det hann jag. Återstår att fundera ut vad vi ska bjuda på. Något grillat och varför inte våfflor (tack för tipset). Har kunnat öppna bufboxen först nu antagligen buffen servats, därför inte läst mail från dig Ann. Återkommer kaffehurran ska på först, slaktar sista bullpåsen.

Så nu är jag här igen. Grabbarna Grus (Mats och Kalle) har farit till staden för att spana efter bil till Kalle. Mats tvättat den nye Volvon och husvagnen, gav sedan tappt när han kom till den gamle Volvon.

Hoppas vädret har blivit bättre hos er, kanske är det hos oss lite från och till?

"...plingeliplong, dingelidong truddelutter :-) Tror nästan att du Ingela Pling har ett finger med i leken...;-)". Nej jag lovar även om man vad gäller namnet lätt kan föreställa sig det. Själv har jag en rätt behaglig melodislinga (på mobilen vill sägas), väldigt praktiskt för dessutom verkar jag ganska ensam om den. Mats har på sin foton på våra barn och sådant som de själva pratat in det kommer upp när de ringer. Anna-Karin (spexaren) har sjungit in en egenkomponerad låt om att vår älskade dotter är på tråden. En gång när Mats hade glömt stänga av sin mobil på möte började hon... (det lättade upp stämningen kan man säga).

Kul att du ringde Runo!!! Tiden bar flög iväg när vi bl.a. pratade gemensam släkt. Kolla mig på
http://www.genvagar/. nu så inget har blivit fel... för då måste vi rätta till det. Jag lovade skriva en del adresser till dig här vad gäller släktforskning, här kommer några:
http://www.ddss.nu/ här kan du hitta födda, döda, vigda, in och utflyttade...de som förts inb i registret men bränder är inte ovanliga sedan beror det på hur noggrann prästen har varit.
landsarkivet@landsarkivet-lund.ra.se mot en mindre kostnad kan man få hjälp härifrån. Man måste ange så många data som möjligt.
Höll på att glömma en väldigt bra adress;
(Håller på att göra en sammanställning av mailadresser till släktingar till dig Runo, den skickar jag i ett personligt mail till dig). Upptäckte då att Sven nyss fyllt 90 år och planerar skicka ett kort och ett brev med det snaraste till honom. Ett kort på Anna Hansdotter som var hans mormor. Kan undras om han redan har det... annars måste det bli en häftig överraskning.
Fortsättning följer Runo. Kul om vi kunde hjälpas åt att komma vidare!
Jag fick en släktforskningskurs av Mats i julklapp på Folkuniversitetet. De hade inte tillräckligt med deltagare men skulle höra av sig när det kom igång...tiden har gått. En dag damp en räkning på en kurs ner utan att jag hört ett ord. Väntar nu på respons, hoppas annars på att kunna få tips på sökvägar. Man skulle visst under kurstiden ha tillgång till Genline så kan jag kolla det där jag fått fram på annat sätt.
På tal om Italien var detta ett foto som Mats tog på mig på Sankt Marcusplatsen. Denna resa gjorde vi i samband med min 40-årsdag så det har nu några år på nacken








Kvällspromenad ner till Hotell Briggen med Lucky. Briggen har börjat servera Tai mat välkommet som komplement till byns otaliga Pizzerior (5).
Grillat, klyftpotatis med morötter och grönsallad, mums. Allsång på tv, vi skrålar med som vanligt, men inga höjdarartister denna veckan. Skulle väl i så fall vara Gullan Bornemark som man minns från barnsben.

Inga kommentarer: