Bloggintresserade

torsdag 24 juli 2008

Vilken sommardag


Uppe med tuppen, strålande solsken även idag. Vågar knappast ens tänka tanken, känns som om jag har en icke frisk tupp i halsen... Har Kalle nu smittat mig jag som "aldrig säger aldrig" är sjuk. Får gå på jakt efter Cvitamin och ge kroppen en chock. Det enda raka, har inte två grapefrukt hemma visst var det tipset du gav en gång mor och som skulle hjälpa? Inte helt lätt att bara äta dem rakt av men det hjälper. Kom just nu på sist när jag hade den där 4 timmars brakförkylningen som jag skrev om efter akupunktur...märkligt...men inte ovanligt för jag berättade det sedan uppe på Hälsa och helhet.

Missade adressen för efterlysningar (scangen) nu på plats härunder för Runo och andra intresserade. Upptäckte att Sven nyligen fyllt 90 år. Vad jag förstår den ende kvar i vår släkt ifrån den generationen måste få iväg ett kort med det snaraste, få se om vi kan ordna det extra festligt.

Så nu har vi avnjutit frukosten och halvt om halvt tidningen. Trots sol känns det aningen kyligt i uterummet. Ve och... kanske kommer det inifrån. Vad nu då Ann, det har väl inte hänt något, jag saknar din morgonhälsning!

Idag tänker jag fortsätta att fylla cement i fogar, kanske får det vara idag med att få fler sten på plats, det är hiskeliga block kvar och Kalle har nyss farit till jobbet och själv klarar jag dem inte allra helst inte med en förkylning i kroppen. Mats finger måste få vila ett tag till.

Så efter morgontur med Lucky hittade jag mail från Ann i lådan
"vicket väder :-)23 grader i skuggan vid frukost... mmm".
Lovar hålla tummarna i tanken Ann för att det fungerar med... hål för markisen... i praktiken blir svårare för då blir jag ju också handikappad. Jag håller med...lite tradigt om man ska behöva hoppas på moln bara för att slippa kvällsol på tv:n.

Du får ta vara på tiden nu innan du ska till jobbet...och det behöver jag inte säga för jag hör hur dina planer går gräsklippning, handla... Nypotatis och sill :-)... (Gott!) för man måste ju äta också. :-)

Själva planerar vi beställa hem Taimat från det nya stället ikväll. Mycket gott och bekvämt!

Nyss hemkomna från veterinären i stan, hett som bara den. Men Lucky har energi idag, innan vi körde till Åhus var vi på apoteket på Näsby för att lösa ut ny medicin till Lucky. Nu övergår vi till kortison för att försöka krympa tumören. Den hade inte minskat, men målet är att försöka hålla den i schack. Hur länbge detta går är omöjligt att säga. Men veterinären tyckte att han var fin i päls och att allmäntillstånd verkade gott; ovanligt pigg hund för att vara så pass gammal. (Både hans mor och far blev 18 år gamla). Efter apoteket var Mats inom på ÖB och köpte en ny fräck boll till honom. Man ska ha något fint när man har varit hos doktorn sa han. Ja ni hör Lucky är som vårt 5;e barn.



Hemma har vi fortsatt lagt några stenar till, nu börjar vi se mål... fogarna kvar på sista biten.










Rätt som kom SMS från Tunisien, Anna-Karin och Johnny; "Hej familjen! Sitter på vår balkong med en drink i handen o kollar ut över Medelhavet. Livet är fantastiskt! Anna"


Låter verkligen skönt, men här är varmt så det räcker i vårt tycke. Imorgon tänker Mats och jag ner till stranden en runda för vädret lär fortsätta.



Tack mor för SMS, men svarta vinbär har vi inga längre...bara röda. Planterade en gång svarta, vita och röda. Tyckte det kunde vara kul med alla de färger. De röda tog överhanden och nu är alla röda. Min förkylning är just nu som bortblåst, men jag blir sällan sjuk. Kalle däremot ringde hem för en stund sedan snoret rann och han höll på att försmäkta. Eva-Katrine har också riktigt ont i halsen.

Inga kommentarer: