Bloggintresserade

tisdag 15 juli 2008

Mera damm

Lucky sin tur direkt på morgonen. Halvlång runda. Har lekt en del med sina bollar idag. Trivs bäst när solen som idag håller sig i schack.

Dammdag igen. Planterat en del, lånat två ölandsten från en granne (till höger om fallet) och har bestämt oss, sådana vill vi ha runt om. Lagt en rad med kullersten som ska hjälpa till att dölja duken. Återstår nu att få tag på 40-50 stycken ölandsten ...gärna begagnade.

Nu kommer snart foton. synd att dammduken fortfarande syns runt om... (foto hur den såg ut igår nedan). Känner nu på oss att vi blir nöjda med resultatet.

Planerar också någon form av belysning... men vet ännu inte hur vi vill ha den. Kanske i samband med det gamla ekplanket...

Foton från idag (i vanlig ordning klicka på bilden för att se förstoring);



Som ni ser har vi behållt nätstaket runt om för att ingen ska gå och dratta i. Detta satte vi egentligen dit när våra barn var små. Vet inte kanske har jag glömt tala om att vi haft en damm där säkert 20 år den första var av turfa (cement och torvmull blandat) Hållbar men de senaste 2 åren har den spruckit 2-3 dm ner- laningar har inte hållit och ska man ha damm så ska den vara fin. Vi har tröttnat på att ideligen fylla på vatten. Så nu har vi slagit bort all gammal söndrig bruk behållt botten som stomme...grus, filtduk på där cementen är kvar, sedan dammduk.

Har också varit hos Maria och Nisse en runda med en kass bigaråer. Vi har massor och de inte ett enda bär för de har fåglarna ätit upp.

Även vinbärsbuskarna dignar av röda bär.

Inga kommentarer: