Bloggintresserade

söndag 27 juli 2008

"En liten groda"



Uppe med tuppen. Idag planerar vi inte binda upp oss på något särskilt. Både Lucky och vi andra behöver få ta dagen som den kommer. Och det är ju semester. Krängde tratten av Lucky på vägen till datorn. Han brukar vara jätteglad att bli av med den, men orkade idag inte själv medverka, utan sov lugnt vidare.

Kanske blir fogarna klara mellan plattorna. Who knows?

Tänkte bara lägga mig en liten stund och läsa en Allers och somnade om. Vaknade av att Mats ropade att det var frukost om jag ville ha. Han hade varit och köpt frukostbullar och kvällstidningen med bilaga (till mig). Det brukar han göra på söndagsmorgnar.

Tog en titt i mailboxen före kaffe och fann mycket riktigt ditt morgonmail Ann så nu vet jag den rafflande historien om bl.a. Desire och ufona.

Dom oönskade tussarna under sängen... som man undrar var de kommer ifrån känner jag väl igen, särskilt vid den här tiden när djuren är inne i en av sina otaliga fällarperioder. Vi lyckades i veckan samla ihop och förpassa dem (tillfälligt!!!) all världens väg.

Önskar er nu en trevlig tur till Östregård och att ni upptäcker ett och annat läckert fynd på antikloppis. Du skriver; "Det är hett, bilen visar 28-29 grader varje dag, och termometern här i huset detsamma... vi var nere vid sjön igår ... Det var så fint och stilla och luftigt där nere... minsann borde vi ta med kvällsmat dit, innan snö och drivis kommer..." Ja det är helt makalöst vackert väder, bäst att njuta i fulla drag och samla krafter till vintern.

Jag hör att rådjuren även går er på nerverna precis som på våra grannar...

Jag kan säga att en hund är bra mycket bättre än blodmjöl och allt annat... och trevligare också. Vi har aldrig haft rådjur på närmre håll än planket på grannens sida (!) och vi har ju alltid haft hund (även Jack och Knubbe) ... däremot t.ex. en rävhona med ungar ända upp på köksaltanen, grävlingar, massor av hackspettar innan vi fällde över 20 tallar på tomten. Numera bara ett praktexemplar kvar (tall alltså).

Ann fortsätter; "Kaffet kallnat, bäddning och dammsugning väntar och du får en stor (oj, nästan svettig, sorry ;-D) kram så länge! "

Kram på dej själv och ha nu så roligt idag så hörs vi när ni kommit hem.

Såja nu har Mats och jag varit och handlat specerivaror och cement...träffade min gamle arbetskamrat där och passade på att fråga om de hade masonitspill som jag kunde ha till form när jag ska prova gjuta och kakla mosaikskiva till den stora kabelvindan. Ska bli spännande...idén finns ännu bara i mitt huvud...

...Mats och Eva-Katrine är och simmar på Kanta och jag "motionssimmar" i plattgången idag är det varmt som gjort för en glass efter detta...

Måste bara visa vi försökte plåta grodan när den blev skraj för mig när jag skulle ta mig in för at klippa bort några vissna genar. Den hoppade i plurret och sträckte ut sina långa ben i dammen, tog sig sen upp på vraket (förstora så kanske ni ser den, nere i vattnet syns några fiskar...


Ann skrev; "Ha, jag såg grodan Boll ni har i dammen :-) Vet du, här har i drygt en veckas tid när jag klipper gräsmattan kryllat av små bebisgrodor som förskräckt hoppar undan maskinen, jag hoppas alla klarar sig... har undrat vaffö så många, såg jag aldrig här förra sommaren."
Värmen tar; nu har jag slumrat en stund i Hamocken till ljudet av dammfallet. På kvällskvisten en promenad med Lucky...idag har det varit varmt...

Inga kommentarer: