Bloggintresserade

fredag 25 juli 2008

Utfärd nästgårds på cykel


Ny fräsch sommardag. Har inte bloggat någonting på hela morgonen däremot skrivit försenat födelsedagskort till Sven (med fotografiet på hans mormor Anna Hansdotter Lund). Hoppas att han blir glad. Det hade jag blivit! Nu har jag också fått mail från Ann, vad glad jag blir!

Tipset om "loppstället";
http://www.ostregard.se/ verkade verkligen spännande lite långt från Åhus bara... Ni får säkert det trevlig där.

Det här är receptet på soppan som hon håller på att förbereda.

Gazpacho (kall andalusisk soppa)
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 röd paprika (minst)
1 gul paprika (minst)
1 gurka
lite salladsgrönt
3-4 dl kall buljong (eller vatten och Vegeta-pulver)
2-3 dl olja (helst god, inte bitter, olivolja)
~2 dl ströbröd
2-3 msk vitvinsvinäger
2-3 msk malen kummin
(ev salt)
samt någon deciliter finhackad paprika, tomat, riven gurka att blanda i när soppan är mixad i matberedare. En del garnerar även med krutonger.
Servera kall, gärna med isbitar och ett gott bröd och öl.
Man kan gärna ha gul och/eller röd lök i soppan, förkänsliga magar utesluter man det och tar lite lökpulver istället :-).

Soppan klarar sig i kylskåpet flera dagar.



Promenad med Lucky på morgonen. Cykeltur upp till Maria och ,satt under ett plommonträd och planerade kvällens cykelutfärd på Yngsjöhållet. Bad, strantennis, lekar, grillad kyckling och pasta sallad med öl och vin. En runda om affären på vägen hem för att fixa ingredienser. Eva-Katrine hemma hos Lucky.
Totalt ungefär en mil på cykel, jag kan inte sticka under stol med att det kändes i benen...efter allt stenlyft. Säkert jättebra nu gäller det att inte lägga av. Gav oss av klockan 17 och färden gick på den slingrande cykelvägen genom skogen. Backe upp och backe ner. Vi tog oss ner till havet där fann vi ett perfekt träbord med utsikt över de stora vita gässen. Den rutiga duken och allt annat åkte på, håller med dej Anna-Karin, det är härligt att leva!
och tog en kopp kaffe runt runda bordet i vår trädgård vid halv 9.

Inga kommentarer: