Bloggintresserade

tisdag 1 juli 2008

Väntan

"Pricken över livet" är en samling underfundiga ordspråk myntade av mer eller mindre kända personer. Du finner det på adress;
http://www.livet.se/ord/kategori/V%C3%A4ntan

Idag har Lucky och jag tagit en skön sovmorgon...klockan har hunnit bli 9 innan jag har just gosat färdigt med Lucky, pallrat mig upp och min vana trogen tagit morgondoppet i karet. Ska bara hämta in tidningen ha en kopp kaffe och filmjölken och "starten" sen drar vi två ut på
"rövarstråt" skämt åsido ut på den lille rundan. Eva-Katrine får vakta telefonen medan vi är iväg. Tills veterinären ringer är det just en sån där mellandag när man går och väntar. Kan inte låta bli att publicera Anns morgonmail. Precis så är det! Man ska njuta så länge man har varandra och hoppas på många ytterligare år...

Ärende; Luckygos... Lille gubben då, tänker på honom och er och håller tummen att ni får tid
fort som f-n till remissen och operation så att Lucky blir av med sitt onda! Nu räcker det inte att stryka dunpälsen vid örat, nu skall man kramas och lukta där också :-)Voff!

Sent ikväll kommer husse hem och sen är allt som vanligt, nästan...

Nu har dina MMS anlänt mor; Vilka härliga blommor du har och vilken fin vy över trädgården.

Idag mycket varmare än på senaste tiden här i Åhus. Har varit ute och rensat dessa hemska ogräsrötter (dagens skörd 2 säckar). Flyttat en stor plymspirea vid dammen varvat med kökssidan. Det börjar arta sig, men långt ifrån klar. Än har inte veterinären ringt men hon lovade ringa sjukhuset idag så det finns väl någon bra anledning till att hon inte hört av sig än. Fick inget som helst besked idag funderar på att själv ringa på telefontiden imorgon bitti. Känns bråttom men inte som jag egentligen kan skynda på.

Eva-Katrine och jag ska ha sprödbakad torsk idag, potatis och remoladsås. Visst är det härligt att kunna sitta ute och äta. Kalle kör taxi i natt också, Mats och Lars ringde de skulle äta på vägen så vi blev bara två till middagen.

Hej igen Ann och GRATTIS, bröllopsdag det är något att fira. Verkar vara ett jättemysigt pensionat du har snusat upp utanför Växsjö. Hur länge har ni förresten varit gifta? Själva firar vi 25 år i början på september. Jag tänker att det är silverbröllop. Ska kolla upp saken bättre imorgon.




Silver i September
Ann: SÅ FINA ni är, såg er bröllopsbild som slunkit in längre ner på bloggen :-)
helleduffsingen! Du är skir och vacker som en ängel...
Unga och kära på resa på Öland med en röd Volvo PV

Faktiskt hela 32 år sedan vi träffades den där sommaren när jag jobbade i köket på FUB:s sommarkoloni här i Åhus och Mats mamma städade på kollo. Hon tyckte nog att jag och min kompis var trevliga Hässleholmsflickor eftersom hon föreslog att hennes påg och hans kompis kunde visa Åhus för oss... så på vis och sätt har jag svärmor att tacka för att hon sammanförde oss. På den vägen är det.

Har hittat en intressant sida; http://www.brollopstorget.se/Traditioner/aren.phpBröllopsjubileer

Där kan man finna det mesta av kringkunskap om bröllop...

Namn för begreppet silverbröllop vid 25 år tillkom mycket riktigt på 1600-talet.

Ett tänkvärt uttryck; Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns.

Skrock; "Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått. Det gamla för att påminna om det som varit, något nytt som symbol för det nya hon kliver in i, något lånat för att behålla vänner och något blått som symbol för hoppet".

"Känner du någon som firar bröllopsdag? Skicka gärna in ett kort för att uppmärksamma ett par som firar sitt jubileum".

Inga kommentarer: