Bloggintresserade

måndag 7 juli 2008

Måndag

Nedräkning börjar inför gemensam semester. Mulen morgon, enligt väderprognosen på tv ser man hur moln täcker hela Sverige utom absolut i norr och i så här söder. Möjligen om man blickar ut ser man hur det skulle kunna spricka upp frampå dagen men vi får se... Så nu har Lucky och jag varit på vår morgonpromenad och solen har kommit fram. Riktigt skönt med lite vått i luften. Både Olivia och Lucky står nu och käkar frukost...

Eva-Katrine börjar med sin lediga dag den här veckan så semestern får en extra dag. Kan kanske behövas efter två kvällar på Kristianstaddagarna. Igår träffades kompisarna bara för filmkväll tillsammans.

Nyfiken på hur ni har haft det Ann är det ett ställe som du kan tänka dig att besöka igen? Trött?


Ser jättehärligt ut Ann!
"Solvikens, mysig miljö, god god
mat! Låg i södra ändens slut av Torsjön, en liten landbit/tomt mellan två kanaler :-) charmigt värre...





Här ligger Plus och Minus i däck. Ser verkligen skönt ut! Så fina de är!!! Myser säkert nu när husse och matte är hemma igen. Ja, vi har också fått en släng av åska, varmt och kalltluft omvartannat, kanske lika bra att vänja sig.




Eva-Katrine och jag har varit cyklandes nere på Täppetstranden. Solen kom och gick men det var skönt, och rätt varmt i vattnet även om jag inte badade riktigt. På hemvägen festade vi på vars en strut med en kula glass. Då är det sommar!

Lucky jätteglad när vi kom hem. Men säkert bara skönt att få sova ifred en liten stund. Anna-Karin ringt hennes semester har börjat och hon kommer imorgon. Idag städar hon undan i lägenheten så Johnny inte har det nu när han blir gräsänkling några dagar.

Hos Maria och Nisse en vända där satt semesterfirarna och löste korsord. Lös planering angående vår pysseldag med bruk.






Fick en minislang gurka med oss hem (Det finns flera olika varianter och när änden på gurkan blir rund är det dags för skörd). Glömde bort att smaka den igår. Får väl bli ikväll när Mats kommit hem.





Diskussionen hur det kan vara att de spontana besöken numera uteblir... När vi var små så åkte man hem objudna till dem man kände (oftast släkt) och kaffehurran åkte på. Har ni någon idé? Kan det ligga i hemförhållanden: arbete, hemmafruar, hur städat man har det, mer eller mindre oskrivna krav?


Lucky och kompisen Melvin. Här gäller det att ta vara på stunden, leka lukta på varandra och kissa i samförstånd. Ja, ni förstår varför vi inte skulle vilja äta kirskålen. Annars stod den ju upptagen bland nyttiga grödor förebyggande för det mesta... fast ni ser kanske...just denna rabatten är tillfälligt fri från Kirskål. I dimman härunder...

Inga kommentarer: