Bloggintresserade

torsdag 31 juli 2008

Hälsningar från Kalifornien

Godmorgon ännu en solig morgon. I stort sett endast frukost och tidningen ännu. Per-Olof SMSat från Turkiet 35 d grader direkt på morgonen!!! Mats har nyss åkt in till stan och sjukhuset med sitt finger. Det är vårdcentralen som har skickat in honom, få se om något mer händer nu. Ordination; mer träna sedan in och spjäla.



Skönt att höra att jordbävningen inte nått syrrans hem med större styrka !!! Visserligen blev hon "...omskakad av skalvet, men ingen större skada skedd" Läste mig till att epicentrum var öster om Los Angeles tänkte att det säkert gått vägen. Roligt att höra vad hon "pysslar" med och kan inte säga att jag direkt blev förvånad att det var plattläggning inomhus som gällde just nu. För er som inte vet är jag väldigt stolt över min stora syster som verkar klara det mesta. Hon har eget hus söder om Los Angeles med swimmingpool. Allt sköter hon själv. Finns det något hon inte kan?

Eget företag, åtminstone tidigare musicerat en hel del (gått musikhögskola i Malmö), målat ska fota tavlan som hon målade av bakgården till sin lägenhet ett stenkast från Kronprinsen (den valde jag själv när hon flyttade over there).
I den stora gamla lägenheten hade hon byggt en rund säng (häftig). Men kanske att jag själv hade blivit orolig på viket håll jag skulle ligga. I Amerika och förra huset byggde hon bl.a. en hel köksinredning själv och inte vilken köksinredning som helst. Listan skulle kunna bli lång...



Pling sa det precis i mobilen Sms från mor; "Precis som du Ingela :-)! Ni är arbetsmyror och tusenkonstnärer båda två!" TACK, lite kanske jag kan hålla med men där ligger jag ändå efter!
Kanske; Äpplet faller inte långt från päronträdet!

"Goodie morning Pinglan" Hallo A, ni får så fint!!! "Arbetet fortsätter"... Kul för mig! Jag njuter i stora drag att få vara med på ett hörn när ni fräschar till det. Ett underbart hus ni har! Det där med nyanserna kan jag tycka är bara charmigt, det ger liksom mer liv. Ja, det blev en liten bild kunde inte spara den mer än genom paint.













... försäkringskassan som inte precis förgyller livet. Mats bekräftade just för Dan och Ann igår hur hemskt och ogint deras handläggare kan hantera sjuka människor. Själv tröttnar man ju nästan på att slåss och försvara sig (vilket man inte heller borde behöva). Det verkar omöjligt att förstå för andra när de aldrig själva varit i den svages sits (den som t.ex. saknar kraft och hälsa eller ett jobb att gå till). På när håll ser jag hur vår Karl-Mikael hanteras på arbetsförmedlingen som aldrig lyft ett finger för honom, men däremot bara KRÄVER. Väldigt lätt att tända till eller att bli deprimerad när man hanteras...det är så stelbent märks inte alls på dessa människor att de hanterar levande och kännande människor. Jag frågar mig vad som är professionellt i deras ögon. I dessa lägen är det lätt att generalisera ur båda parters synvinkel.

Precis som du uppskattade jag trädgårdarna skillnaden är att jag fick dofterna och upplevelsen.

Tack Runo för tipsen på ställen man kan vända sig till vad gäller bostad till vår lilla Eva när hon nu gör sin praktik i Stockholm mellan september 08-februari 09. Hon går marknadsföring på KY i Göteborg och praktiken ingår. Eva och hennes bästis ska praktisera på samma ställe kontor någonting och hade tänkt att det vore idé att bo på samma ställe. Kanske kan E-K annars hyra ett rum med utsikt över Riddarfjärden hos en äldre kvinna (fars frus moster). Vi får se, hon verkar i alla fall inte sitta i sjön.

Strax kommer Anna-Karin och hennes boyfriend direkt från Tunisien. Mats är just nu inne i stan och hämtar dem vid tåget. De har mycket att berätta och har hunnit med en hel del. A-K kunde stoltzera med att ha fått rida först i kamelkaravanen. Hett hade det varit i öknen 55 grader, usch det hade inte Mats och jag klarat. Man fick dricka hela tiden berättade de och sno in hela sig i tygskynken. Sanden i öknen var lika fin som damm. Sedan hade de träffat en kvinna som var där med sin son hon fick sprucket anyrism samtidigt som jag och låg på sjukhuset samtidigt både i Lund och Kristianstad. Kan just nu inte påminna mig vem det var men det kommer kanske. Det borde det ju.




Spelat kategorispelet i trädgården med Anna-Karin som lekledare. Otroligt jag vann, har nog aldrig hänt förr (!), visserligen bara med 3 poäng före Kalle men ändå. Det gäller att vara kvicktänkt (och det är jag inte längre) men så finns det även andra regler, som domaren bestämmer efter hand. Idag vann jag på att komma med unika svar. Nu har ungdomarna cyklat och badat. Mats har kört ihop pizzadeg ikväll blir det hemlagad pizza. Jag dammsuger och renbäddar i gästrummet, utom just nu då jag pausar... var, om inte framför datorn så klart...

Inga kommentarer: