Bloggintresserade

torsdag 20 november 2008

Nästan fredag

...på en torsdag.

__________

Kan inte hjälpas men idag känns morgonen trööööög...

Morgonbestyren på hemmaplan dock överstökade. Två av våra barn ligger i sina sängar :). Kalle har jobbat in torsdagsnatten och är ledig idag. Så det får bli syskonhemlisar när de vaknar.

Tycker det känns mörkare idag än det brukar. Verkar vara molningt förmodligen beroende på det. Ja det är tungt nu säger Mats som har läst mina tankar. Kan inte säga att jag direkt längtar till jul, men det underlättar onekligen när beysningar och annat väl kommer upp i hemmen.

Från Jeanettes blogg: "Nu ha vi bara en dryg vecka kvar till 1 advent - kan man fatta att det REDAN är dags för det igen?"

Kan inte annat än att instämma. Själv hade jag min långa tisdag denna veckan. Det innebär att jag är ledig imorgon igen. Tänkte vila en stund nu och varför inte på något fönster sedan... några nya gardiner lär det dock inte bli här inte. Får väl hänga upp mina längder med tomtar i köket (dom gillar vi!), men det får minsann vänta ett tag till. Väntar även med spänning på att få se era julfönster. Själv är jag inte så mycket för ombyte vad gäller julpynt ja egentligen inte med annat heller för har faktiskt som du och jag pratade om Irene så erbarmligt svårt att samtidigt göra av med något gammalt. Idag hade jag en kass av Eva-Katrines bättre begagnade kläder med till en arbetskamrat. Hoppas hans flickor hittar något som de fastnar för.

__________

Tänker nu jobba lite med skrivarbete innan övriga arbetskamrater dyker upp så det får bli allt för nu. Ja mycket skrivarbete blev det nu inte för så kom hon som städar och vi kom :) i djupa diskussioner om relationer och konflikter...
__________

Huxflux så var dagens lektioner för min del över och jag befann mig på rese för att åka hem. En granne från Åhus kom springande lagom regnvåt med andan i halsen. Mycket folk. Kom här sa grannen som tyckte vi skulle fram för att komma på snabbt. Min mobil började spela James Blunt i väskan någonstans. Jag famlade runt i väskan men hann aldrig få upp den innan sista signalen. Skit med jag blev nästan sist på idag med och jag som har lovat mig själv att få en förändring till stånd vad gäller detta. Det är som så upplyste Peter mig om för ett tag sedan, att han tänkt på att jag alltid släppte fram andra först. Vid närmare eftertanke vill jag i så fall ta för mig bättre så i fortsättningen har jag en plan; inte först (för att inte verka framfusig) inte sist men någonstans mitt emmellan. Det där med bussköer och köer i allmänhet är verkligen ett kapitel för sig själv.

Nytt från Ann under gårdagens inlägg vad gäller mat.


Ann: "Idag? Nåt vi inte ätit på så länge och maken beställt för ett tag sen - bruna bönor och stekt fläsk! Mums fillibabba!

Brunabönor tycker jag egentligen är jättesmaskigt, men min mage tåler absolut inte det. Så jag gör bäst i att "lädeva". I Åhus till lunch reprisen på gårdagens Kycklingfrikassé receptet nu på plats i receptlådan. Så gott, rekommenderas med det varmaste!!!!! Vet ännu inte vad det blir senare ikväll, men återkommer!
__________

Ann: "...Idag frostig morgon och sol, hoppas inte det mulnar på idag med... det grå dugget tär på en".

Jeanette skriver på sin blogg från Falerum: "Här är det klart väder med blå/vit himmel och SOOOOLLLLL - äntligen lite sol efter regn, snö, rusk och grått väder ett antal dagar. Ligger just nu på 0 grader!"

I Kristianstad "för ovanlighetens skull grått vädermässigt". Dropp i luften i Åhus vid hemkomst 13.40 men nu har solen spruckit fram precis en timme senare. Känns nästan förargligt att gå och lägga sig från det men tänkte passa på medan Eva-Katrine besöker den konsgjorda solen uppe på video- och solcenter.
__________

Ann: "...Så har jag avverkat mina kvällar för denna vecka, vilket också betyder jag inte har så mycket tid hemma på dagen att mitt syberg kring symaskinerna inte krymper än :-) måste också åka tidigare så jag hinner äta lunch innan jag skall stämpla in kl 12. Torsdag-utan-soppa-å-pannkake-kram!"

__________

Hooppppsan! Somnade vid solsken klockan 15 och vaknade mer än 2 timmar senare när det hunnit bli helt mörkt ute. Så många sovtimmar då är man trött!!! Antagligen något i kroppen...

---

...oj totalt schabblat bort kören; torsdagkväll, javisst. Så först när du Maria ringde gick det upp ett ljus. Du skulle ju heller inte dit, vrålförkyld. Kanske Mats smittade dig i lördags sa jag och vände mig till Mats varför gjorde du förresten det? Tror nog inte Maria att du kvickt hade sagt att det gjorde han säkert inte, för att du nog hade fått det någon annanstansifrån; inte om du hade hört hur han svarade; att det var mycket värre för en karl när han blir förkyld!

Kan berätta för er andra att Maria minsann var på plats i Teatern när årets Skåning skulle koras...ja, det var inte hon själv, men väl hennes kusin Percy Nilsson. Jättetrevligt hade det varit med uppträde av förmågor från Skåne med omnejd.
För dom som ev. inte vet är Percy bl.a hjärnan bakom Malmö Arena.

__________

Det blev Crissicuts (Lamb Weston)med fläskfile bearnisesås (Ann) och fräsch grönsallad till. En riktig fredagsmiddag en (o)vanlig torsdagskväll. Ja så imorgon får det allt bli något enklare!

Inga kommentarer: