Bloggintresserade

onsdag 12 november 2008

Lillhelg

Godmorgon! Så var det lillhelg igen, skönt! Frukosten klar och Mats har åkt till jobbet. Det börjar ljusna mellan grantopparna mittemot. Ett fåtal löv biter sig kvar på de höga björkarna och Kerrian är den vildrosbuske där de har lyckats bäst i sin envishet. Gula och tappra verkar de kämpa för att stå emot den analkande vintern. Bläddrar tillvaka till maj månad i minnet då stod den i full blom med små gula rosor.

---

Ann: "Dumpade 28 mm igår em ur regnmätaren, ett dygns skörd, hörde igår mer regn och vindar efter läggdags. Vädret? Urk idag med, grått och blött".

---


Mail från Mats och Finja; "Lite trött vädret molnigt men bättre än i går. Påminn mig att jag ska ta med barskivan imorgon så ska Anettes Nisse hjälpa till att kapa den". Hade tänkt ta ett foto och sätta på bloggen så du kan visa Anette. Glömde det nu har det blivit mörkt.


Sådar någonting blir det med hyllorna. De ska förankras på vinden och det är tänkt med plats för hängande glas under. Ska bli hylla på båda sidor över äpplelådorna från Kivik.
__________

Inte så många punkter på programmet idag. Lucky verkar glad och lycklig med det faktum att få sällskap och extra vård idag. Klart ömsesidigt! En bättre kompis finns överhuvudtaget inte!!! Det som han har gjort för mig genom åren försöker jag nu efter bästa förmåga att återgälda. Vi kan prata om det mesta, ibland behövs det inte ens några ord. Bara känslan att man är glad för den andre oavsett, är lyhörd och beredd att göra nästan vad som helst för den andre, att få visa omsorg, ja, det är hela grejen. Jättepigg igår något tröttare idag men säkert som du sa mor kopplar han av när jag finns där. Nu har han precis tagit mig på överaskningarnas middagsrunda. Och lång, hans kondition är på topp.

En extra runda först och sedan den vanliga!!! Vi brukar gå på den mysiga stigen mellan tomterna och staket på båda sidorna. Jättebekvämt tycker Lucky när han ska göra ifrån sig att kunna stödja ett ben på nätstaketet.


Det var skapligt varmt ute faktiskt nästan för varmt för yllekappa. Tog en bild upp på himlen och man ser att solen finns där bak molnen även om en del är riktigt mörka som ni ser.






Ann: "Ha nu en gossedag!!! Pussa finingen Lucky mitt på nosen åt mig!"

__________

Har idag tid och ork att tänka lite extra på var och en av er mina vänner. Roligt om ni följer söta "Irre Virres" exempel och listar er som mina besökare här i vänster-spalten (det går att vara anonym).

Ann: "Förstår att du blev görglad av syster Irenes inlägg hos dig :-)Qul!... Tror du
behöver lite av henne och hon dig. Jag följer din blogg var dag, DVD (det vet du)!"

Ja, det vet jag och förresten är det inte bara min blogg för du är med väldigt stor del av den!

Ser nu att Jeanette också har hamnat på skrivbordet.

__________

Du Jeanette har uppdaterat din blogg. Kul att kunna följa dig igen! Antar att du är både förväntansfull och har en del förberedelser inför helgens Sverigetur.

"Anns mobila blogg" verkar ligga i träda. Hoppas varje dag på en ny fin bild så länge får jag nöja mig med dig Ann i finstass ...samt dina välkomna och dagliga mail!

Ann: "Mitt försök till blogg? Var just ett försök :-) och jag tappade sugen när vi
fick veta att vi med registrerat kontantkort (får faktura vid utlandsresa) inte kan teckna prisavtalet om 99kr/mån att surfa med kontantkort, fy på Felia! Kostar nu 9kr/dygn, inte roligt längre :-)"


Mina båda töser och deras blogg har också stannat av hur skulle det vara med ett nytt inlägg? Ja jag vet ju att Eva-Katrine är på väg till Göteborg med praktikplatsen för att jobba därifrån några dagar. Ska bli spännande att höra om dina erfarenheter när resan är över. Nu går det snart till att du kommer hem till Åhus igen för att bl.a. sjunga på bröllopet. Maria och jag har pratat om att kanske sälla oss till bröllopsgästerna. Tittar var och varannan dag för att se om kanske något av ditt nya material hamnat på My Space. Till er andra kan jag rekommendera att även lyssna på Scilla som skrivit på Evas sida. Det är en tjejgrupp som Mats och jag var och lyssnade på för ett par år sedan på Barbacka Kristianstads kulturhus. De är fantastiskt bra. Undrar vem det kan vara som har kommenterat med böja stål från Västerås. Kanske E-K vet.

Upptäckte precis att du Maria hade lagt till mig som vän på stay friends. Kul. Gick du in och sökte efter mitt namn? Tänkte att den där Ingela har nog också nappat på det. Faktiskt kul att se namn dyka upp i rutan som man nästan har glömt bort... och då syftar jag verkligen inte på dig!

__________

Ny undersökning också till vänster. Igårkväll när vi var ute och gick med Lucky så diskuterade vi vad som skulle kunna vara en ny fråga. Ja, det är jag som har röstat och kan väl förtydliga mig med att det som är viktigast för mig är att ha mina nära och kära runt mig och det inbegriper naturligtvis djuren. Kanske går det inte alltid att ordna att alla finns på plats och det köper jag självklart även om det skapar ett tomrum. Om ni röstar men vill lämna en kommentar gör gärna det under dagens inlägg!

Ann: "Angående att fira jul utomlands, antar jag du mest menar fjärran nejder med annan säsong än vår, och det gjorde jag en gång på 80-talet flög ner med exet och min goa pappa till ex-svärföräldrar (hon med brödet bl a) till spanska kusten där de boddesom pensionärer. Dagtid funkade kjol i sol med ca 18C, vi försökte få ihop julbord och det var lite kul, men inte som jul :-) Inget jag repriserat :-)

Trots evighetsgrå och dyster höst, tror jag inte jag klarar mig utan årstiderna och dess växlingar kan man säga i korthet :-)"

Det var väl ungefär det mor sa när vi pratades vid i telefon förut. Under tiden jag pratade med dig mor hade Gunborg ringt på mobilen, hon var fortfarande uppfylld av söndagens samkväm vilket undersröks av att solen bröt fram. Få se vad vi ska hitta på mor om och när du kommer till Skåne.

Så nu har Kalle också ringt, ska snart till jobbet. Kalle tänker också rösta i veckans viktiga julfråga. Vet inte riktigt hur men medan vi pratade dog batteriet på hans dator så vi får väl se när han gör det. Det ser ut som både Kalle och Per-Olof kommer hem på torsdagnatt efter att skiftet har gått av. Det ser vi fram emot!

__________

Sedan en cykeltur till byn för att lämna och låna böcker och en runda in till Konsum för att se om det finns sill hemma. Det hade varit gott idag och i matalådan imorgon. Eventuellt cyklar jag först upp till vårdcentralen för att se om det ändå går att ordna en husläkare till mig. Tycker mest att det är ett spel för gallerierna, för man kan av olika anledningar ändå aldrig få den där som är ens husläkare. Nu upptog telefon-vårdcentral mycket av förra onsdagens lediga tid. Så det tål att tänka på.

Ann: "Massa måsten idag, en hög stämpelkort till a-kassan, enkät om brottsupplevelser till SCB, duscha stor ormbunksväxt och annat jag börjar med strax".

__________

Nu tänker jag krypa ner en lite stund till med några gamla Allersar som Gunborg hade med i söndags. Få se vad jag kan hitta som jag fastnar för där.

__________

Så nu har klockan hunnit bli nästan 3 och jag har varit på byn med cykel. Inne på biblioteket en runda och har så klart en hög med böcker med mig hem. I vanlig ordning allsköns blandning. Var inte människa att komma på ett namn och poesi... så det får bli nästa gång Öijer var det såg jag på en lapp när jag kom hem.

Var inne en runda på Konsum och fick med mig sill och tillbehör samt leverpastej till Lucky. I kassan träffade jag Linnea. Hade tyvätt inget tillfälle att prata med henne för det var precis min tur. Konstaterade bara för mig själv att det var väldigt vad hon har smalnat av.

Väldigt mörkt nu och det kändes kallt att cykla hem. Nu ska jag krypa till kojs en stund med mina böcker. Vi hörs!

Promenad på e man hand innan det var "kväll".

Stekt sill och hemlagat mos, skrev och skickade iväg ett mail Slog mig ner till "Oskyldigt dömd" med en kopp kaffe. Drack upp kaffet och somnade i fåtöljen!

Inga kommentarer: