Bloggintresserade

söndag 16 november 2008

Än så länge SUNday

Oj klockan rätt mycket men trött ändå. Det är straffet man får när man slarvat med sömnen (ändå hemma vid halv ett, när Kalle vår privatchaufför och Lucky kom och hämtade oss). Även Lucky är trött idag jag fick väcka honom och fråga om han inte behövde gå ut och kissa snart. Men alltid kul att träffa vännerna...och gott!!! Det serverades förrätt i form av tomatsoppa, en lika fantastiskt god som enkel att göra enligt Maria. Ser fram emot receptet för att kunna göra den fler gånger och att dela med mig. Till huvudrätt tacos och det är ypperligt att bjuda på när man kan sitta och plocka. Vi glömde ju skrapa trisslotterna tänk om storkovan nu ligger bland våra lappar?

Vi pratade och spelade kort. Maria hade dragit ut lite regler på olika kortspel och valet slutade på Hej Knekt. Det hade både Maria och Mats provat i sin ungdom. Själv har jag ju inte precis spelat kort. Först mjukade vi upp med Vänd 8. Det kan jag som har svårt med nya regler. Rätt skönt att börja med något där man känner sig rätt säker alltså (även om det bara är ett spel). I Hej Knekt behöver man vara snabb och alert!...Något som egentligen oroar mig vid denna sena timme ooh allrahelst efter stroken. Men egentligen är det säkert en ypperlig sysselsättning för att träna upp sin snabbhet. Ja, Mats har lovat att vi ska träna bara vi två. Har ni spelat det? Egentligen rätt kul man delar ut alla korten, får inte kika på dem, lägger korten på bordet efterhand. På 10 ska man vissla, knekt säga Hej knekt, Goddag dam, resa sig och göra honör utan ett ord för konungen, snabbt lägga sin hand på esset. Den som är långsammast får korten. Gissa vem som till slut satt med nästan hela kortleken?

__________

Nu frukost fortsättning följer senare...
Kaffe, nybakad fralla med marmelad och BO och LEVA bilagan. Det är frukost som heter duga. Har du fått tag på den den här veckan Ann? Tycker att den kändes innehållsrik idag! Under tiden ser jag att redan nio av mina vänner har varit inne på min blogg. Godmorgon på er!

---
På tal om mild november mor, så berättade Nisse att de fortfarande har tomater som mognar i sitt drivhus och att det fortfarande kommer hallon på hallonbuskarna!!! Är det inte för konstigt?

Till kaffet fick vi smaka glass med de omtalade hallonen samt after eight.
För det var väl inte som att äta godis Eva-Katrine? I så fall små undantag får man väl göra när man är på fest?
__________

Vilken kul överraskning Eva-Katrine! Jag lovar att hålla tyst så här nära jul är det gott om överraskningar och du det är ju kanonjulklappar för dig som är student!!!
Slå in allt jag glömmer och det är överraskning nog att inte ha sett något!!! Och du glöm nu inte att medverka i undersökningen här till vänster. Per-Olof ville göra det igår men det gick ju inte från vår dator eftersom jag redan har röstat.
__________

Trött idag Ann? Blev väl sent eller tidigt beror på hur man ser det för er igår med 40-årsbaluns! Ser fram emot att få höra mer!

Ett bra tag sedan jag kunde lägga upp något av dina foton Ann, dax snart?
__________

Idag kördax koncert tillsammans med kyrkokören i Österängskyrkan. Ska bli kul faktiskt man hinner väl vakna till innan klockan är halv 3.

Nu skiner solen här i Åhus ytterst lite moln vad jag kan se på den blå himlen. Passar bra för idag planerar vi göra ett nytt besök vid havet.

Klockan över 14. Tidsnöd. Men vi har precis ätit spaghetti och köttfärssås i Paradiset. Ska strax möta upp till kören.

SMS från Västerås och mor: "Godmiddag :-D ! Visst är det underbart! Endast 1 grad och stora änglar dalar!

Irenes kommentar härunder; "Himlen bara öppnade sig här i Västerås och snön vräkte ner,, Nu har det slutat igen.. Det blev bara ett tunt snötäcke,, Hade det blivit mer hade jag samlat kraft för att springa ner och göra en snöängel åt dig,, En annan dag kanske ;)"

Jag säger bara TACK nu kommer jag alldeles precis från Kören och kyrkan. Vi sjöng bla Gabriellas sång och jag sjöng för dig Irene. Märkte du det? Fast du får kanske inte sådana där feelings? Klockan var väl runt 5 då.

Irenes kommentar: "Otroligt! Jag kände det faktiskt ;)"

---

Prästen läste Franciskus bön den var så fin undrar om man kan googla fram den?

FRANCISKUS BÖN

O Herre, gör mig till ett redskap för din frid.

Där hat finns, låt mig få föra dit kärlek.
Där ondska finns, låt mig få komma med förlåtelse.
Där oenighet finns, låt mig få komma med enighet.
Där tvivel finns, låt mig få komma med tro.
Där osanning finns, låt mig få komma med sanning.
Där förtvivlan finns, låt mig få komma med hoppet.
Där sorg finns, låt mig få komma med glädjen.
Där mörker finns, låt mig få komma med ljuset.

O gudomlige Mästare,
låt mig sträva inte så mycket efter att bli tröstad, som att trösta,
inte så mycket efter att bli förstådd, som att förstå,
inte så mycket efter att bli älskad, som att älska.
Ty det är genom att ge, som man får,
genom att förlåta, som man blir förlåten,
och genom att dö, som man uppstår till det eviga livet.

---
Har pratat med Eva-Katrine, även i Stockholm har det snöat idag. På torsdag kommer hon hem, oh vad vi längtar. Sen i helgen ska vi på bröllop i kapellet och lyssna på henne. Ska se om jag kan filma när hon blan annat ska sjunga Your beautiful som James Blunt brukar sjunga.
__________

Mor: "Och så underbart fina dina amaryllis är! Så här kommer därför en repris:
__________

Mor: "Njut av er tur i solsken idag! Kramas!" En härlig bild kommer framöver likaså något från stranden!" Så hä'r blev fortsättningen inte särskilt mycket sol med andra ord. Himlen öppnade sig och det började blåsa som bara den strax efter lunch men så fort det slutat gav vi oss av:
Man riktigt såg att det regnade ute vid horisonten bara se!








Jag hör hur fortfarande hur fåglarna ropar på varandra: skynda er kom så flyger vi tillsammans vi behöver inte vara ensamma!
.
I sanden ligger Lucky nöjd och gnager på sin pinne som låg kvar på samma plats som han lämnade den igår. Ja, jag håller med Per-Olof när han imorse sa att han tycker att Lucky är världens finaste hund även nu när han har tacklat av.

---
Under tiden som jag var och sjöng med kören så skruvade Mats upp den andra över hyllan till baren. Nu väntar hållarna till vinglas under. Lite pilljobb kvar men det ser bra ut!
---
Ikväll har vi varit ute och gått med den ende sonen som vi har hemma för tillfället. Skönt att ha någon som är ute och rastar oss emellanåt.

2 kommentarer:

Irre Virre sa...

Himlen bara öppnade sig här i Västerås och snön vräkte ner,,
Nu har det slutat igen..
Det blev bara ett tunt snötäcke,,

Hade det blivit mer hade jag samlat kraft för att springa ner och göra en snöängel åt dig,,

En annan dag kanske ;)

Irre Virre sa...

Otroligt!

Jag kände det faktiskt ;)

Jag både tänkte och kände att idag kommer Ingela att sjunga Gabriellas sång för mig,,
och med ditt underbara vibrato i rösten måste det varit underbart vackert ;)

Tack för att du finns!