Bloggintresserade

lördag 22 november 2008

Kärleken större när man slösar på den

Sovmorgon. Skulle tro att Luckys nya medicin har denna inverkan. Härligt om han har fått en natt med mindre smärta. Han låg och såg så nöjd ut igårkväll hos Mats och mig när vi såg på idol.


Ljust ute torrt och "hy så kallt" stängde dörren snabbt igen när jag släppt in kompisen. Tror att vi knyter oss en liten stund till innan de andra vaknar...

Så nu har klockan hunnit bli närmare 10. Bäddat, en del tvätt viken och sorterad, frukosten överstökad och bladet läst. Bladet upptas mycket av kvällens och nattens ruskväder med snöfall här i Skåne. Kalle är väl´ hemma men undrar hur han hade det när han körde taxi under natten. Återstår att höra!...hade tydligen mest haft körningar i hemtrakten så det hade varit lugnt sa han slapp de långa köerna nere vid Sturup där han annars brukade ha en del körningar.

Eva-Katrine pratade precis med Erik som ringde från Stockholm där var full snöstorm just nu.

A: "Vaken till lite vitt florsockerpuder ute, maken säger att en tjärn bakom huset, lagt sig. Minus 6 igår kväll när vi la oss och idag mestadels klart kallt väder.

... Katterna utfordras av maken nu. Det blir hushållssysslor idag, tvätta, bädda rent, dammsuga och plocka och matlagning".


__________

Mer i Bladet, naturligtvis! Vad tänker ni tex. om att Istidens mammut eventuellt kan återuppväckas? Själv tänker jag att tiderna verkligen inte är rätt valt när vi dessutom bara går emot varmare klimat. Är det inte att överstiga sin rätt här på jorden... lite som att vilja spela Gud? Men så ser jag på saken, att det handlar om LIV. Vi får väl inte låta vår nyfikenhet och upptäckaranda skymma vår blick så till den milda grad?! Eller?
__________

Mats och Lucky har varit ute i trädgården nu på förmiddagen. Lucky har njutit och sprungit runt i trädgården haft skoj med att jaga bollar. Nu är han trött och vilar upp sig. Vi har planerat att han får nya tabletter ikväll efter promenaden när han ändå tillfälligt har annat också att tänka på. Nattsömnen är viktig. Det är då man hämtar kraft till morgondagen!

Vi har nyss ätit varma mackor med skinka tomat och ost. Ikväll blir det köttgryta och kokt potatis.

Eva-Katrine och jag har gjort iordning för att gå på bröllop. E-K sjunger nu upp sig vid pianot. Hon ser ut att var lugn som en filbunke. Själv hade jag ju varit mäkta nervös... Fast det handlar väl till en del om vanan. Inte heller alls nervös för Eva-Katrine det här klarar hon! Strax före klockan ett bröt solen fram här i Åhus.
_________

Hemma igen efter en fin upplevelse i Yngsjö. Brudparet var jättefint med otraditionell brudstass: bruden klädd i röd glittrig knälång klänning med snörliv och päls i nederkanten svart hår och svarta stövlar och så mörkare röd bukett, brudgummen i svart kostym med svart och röd slips.
Något som jag lade på minnet var prästens ord; att kärleken är det enda som blir större när man slösar med den.
Måste vara roligt för Eva-Katrine att få höra efteråt av brudparet självt att de hade fått gåshud när hon sjöng för dem!
__________

Kalle återvänt till till Helsingborg skulle ut med kompisarna ikväll en runda och sedan gå på sitt jobbepass på eftermiddagen imorgon. Annars nytt schema för de närmsta veckorna lite mer dagtid. Tänker att det låter bra.
__________

Lucky, jag och Mats såg på stjärnor på is. Sedan knoppade Lucky och jag.

1 kommentar:

Irre Virre sa...

Bara jag igen!

Måste bara få kommentera om Lycky,,

Kände så med honom igår kväll när jag läste hur han höll på med tassarna och slickade sig,,

Vad hemskt det måste vara att inte kunna tala om att man har ont,,
TUR att han har ER som är så uppmärksamma på minsta lilla "vink" från honom,,

Att inte själv kunna gå och ta ngt mot smärtan...

Blir glad idag när jag läser att det smärtstillande fungerar,,

Jag tycker det låter som en bra idé att han får nya tabletter till kvällen,,

Krama och Pussa Lycky från mig,, ;)