Bloggintresserade

söndag 30 november 2008

1:a Advent

Ja då har den verkliga väntan börjat !!! Ingen reagerar längre för tända ljus...kanske snarare tvärtom... nu är det strax över 3 veckor till julafton... är det klokt? Hur fort gick inte det?

Nyss låg vi ju på den överfulla stranden... i brist på sol och värme får vi överväga att göra besök på ett solarie alt. åka utomlands eller kombinera en morot med en frukt för att få friskare färg och spä på vitaminintaget. Men så här såg det ut i somras på Täppetstranden:



Observera och föreställ er den intensivt blå himlen, lek, glädjeskrik, skratt och njutning i den varma, vita, finkorniga sanden, människor i alla åldrar möts på sina villkor, vågornas krus vid pålandsvind, se hur många som badar och då är vi ändå i Åhus som är känt för sitt svårflirtade vatten...

Visst är det kontraster som gör livet spännande?... För tänk att utan den här tunga tiden med mörker, väta och kyla hade vi kanske inte uppskattat när det går lätt, är varmt och sol lika mycket... tänk bara på den sommaren...när det nu var, när värmen liksom inte ville ta slut...då många försmäktade, svettades, stånkade och längtade efter någon form av omslag...

...eller den sommaren som kort (inte gott) regnade bort!...då när vi hade en sådan vansinnig tur att vi precis hade investerat i uterummet med plastisolertak så ljuset kunde vi få iallafall. Kan ju avslöja att vi i princip bodde där hela sommaren. Tom midsommar kunde vi sitta nästan utomhus... Ja snacka om tur det har vi...

Låt oss nu FÅNGA DAGEN!!! Njuta av det som är bra, tända ett ljus och vänta...

...kanske därför eller snarare kanske på rutin jag vaknade vid denna arla morgontimme. Jag hade som vanligt Ann, inte drömt varken det ena eller det andra (tror jag)... det finns ju de som säger att man drömmer ändå, men då har jag i såfall blivit dement, eller var det inget viktigt, för jag minns då inget!
__________

Dagens måtto: FÅNGA DAGEN (Carpe diem)...
Få se vad dagen bär i sitt sköte, men ska innehålla njutning. Kanske julskyltning...ordna någon klapp... gå ett varv känna stämningen...men inte stressen... Sätta upp ljusslingan i drivhuset fixa med elen (det blir fint till kvällen och det hann vi inte igår... inte heller åka till stranden (fy på oss), men idag! Trots det var nog Lucky rätt nöjd, med promenaderna och med att få vara ute i trädgården med oss. Han hade tagit med en pinne hem från strandenbesöket förra gången, och den kom han och la i lövhögarna ideligen för att vi skulle kasta.

Hoppas, hoppas allt är väl med er ALLA mina vänner, nu ska jag försöka knoppa en liten stund till...

På önskemål om små smakprov pö om pö nu ett bidrag från oss:
Fridfull adventsfrukost i Paradiset. Här sitter jag och njuter av bilderna i LEVA & BO bilagan (valde ju bort (glas)ögonen på fotografiet :) På bordet tennadventsstaken från Lions i fönstret elljusstaken utanför Anna-Karins lekstuga i väntan på barnbarn :)

__________

SMS från syrran (Irene, man har ju några stycken om man så säger... :D ) : Hur mår du idag då? Jag är på väg att samla ihop mig och gå och sola tänkte jag 8D"

Synd att klaga ;) vi brukar ju ha sällskap och nu ska vi ju sola 8D...

"...låter bra det. Visst ska vi bli bruna och fina...;)...Kännde du hur varmt och skönt det där var? Fniss...nu är vi ute och tar lite frisk luft för att sen steka oss en 25 minuter till. Så vi får lite färg oxå 8) Mår lite illa med det finns bot mot det.

---
Sen hem och laga kyckling och ris . Vad får ni för gott idag då?"

Vet ej ännu... men kom på att jag nog glömde berätta att vi åt hemgrillad kyckling med potaissallad och jättesmarrig grönsallad till igårkväll... Laxkotletter blir det och kokt potatis och sås! Slingan PG i drivhuset. Ska försöka föreviga det på bild till kvällen få se om det blir nå´t.
__________

Nyss hemkomna ifrån turen på stranden. Inte särskilt kallt men rå luft. Några ensamma vandrare förutom oss som vågat sig ut. Pålandsvind, mängder av tång och lycklig Lucky som rusar runt som en tosing...

Nu ska det smaka med en kopp varmt kaffe!...svensktoppen på radio och Lucky som ligger och dåsar förnöjt vid vår sida.

Besök på "Ängshyddan" ett litet ställe inrymt i ett gammalt korsvirkes/ tegel, falurött hus med halmtak. Om ni har möjlighet, och om ni inte har varit där, väl värt ett besök! Kvalitetshantverk, goda dofter, soft musik, vattenporl, naturmaterial, ja kort och gott en lisa för själen... Visst ja, ett par julklappar blev det... men mer berättar jag inte... Nu ser grabbarna på fotboll; Manchester City och United ("Mats lag").

Jag går och väntar på att det ska bli mörkt; så att man ser hur det blev med belysningen i drivhuset... berättade för vår expedit i Ängshyddan (konstnär om belysningen) och då sa hon att om hon hade haft ett drivhus skulle det legat på baksidan av gården. Där skulle hon sedan stå och måla, och hon skulle då absolut ha en ljusslinga till jul därute!

Länk: http://sydsvenskan.se/skane/article228999.ece samt

http://www.angshyddan.se/

SMS 17.28 från Ann med adventshälsning; "...från mig som överlevt julbordsätande!"

Visst ja! Du skulle ju på julbord i helgen. Smaka rätt bra så här första gången inte sant?... och när man sedan inte behöver äta rätterna avigt och rätt varenda dag. Så där premiären brukar sitta fint!

Ann: "Iklädd klänning och med välklädd make åkte vi igår till High Chaparrall där
bord var beställt kl 14 på Restaurang Diligensen :-) bjudna av makens (nystartade) kollega med fru och tonårig son som pryar hos dem ibland. Vi åt och drack och prata i timmarna tre, det var gott och kul! Hemma var det soffan och vattenglas efter salt dopp som gällde fram till läggdags :-)"
__________

Själv har jag efter Ängshyddan varit sängliggande...faktum är att det här med halsen är inte bra, nu glöffar jag fryser och hettar på samma gång. Få se om det blir som vanligt jag sköter om min sjuka rätt smärtfritt...utan att andra märker så mycket (inte mer än jag själv). Mats kom och väckte mig mitt i (en drömlös sömn) lammstek potatis, kokta grönsaker och brunsås...mmmm så gott det blev inte lax som ni hör!
__________

Nu är det jag som har bollen Irene få se när jag sparkar iväg den. Tänker att jag måste lägga mig tidigt för till jobbet tänker jag då gå imorgon!

Inga kommentarer: