Bloggintresserade

söndag 9 november 2008

Kalkonpartaj för 3

Tyst och mörkt... "Mitt i nassen?"... ok då tidig morgon för klockan är 4.20. Varför uppe redan? Ja, jag brukar ju vakna till vid denna tiden, och just idag visste vi ju att det skulle passa bra... för kalkonen måste i ugnen, om den ska hinna bli klar så att Kalle får med sig en portion med festmiddag när han åker till Helsingborg och sitt kvällspass. Kan tänka att det inte blir helt fel att duka upp framemot kväll när det är matdags även för honom.

Nu ätit frukost och skivat kalkonen. Bredvid på golvet satt Lucky som ett ljus för att se vad som skulle tänkas hamna i hans skål. Jag behöver väl knappast säga att han tyckte det smakade fågel?!

---

Nästa projekt är äpplekakan som jag inte orkade svänga ihop igår kväll, dels efter alla intryck på Lions lite dessemellan och sedan kalas och stim på kvällen. Men det är smällar man får ta för det roliga (och annat man väljer eller föresätter sig att göra för den delen)! Mats och Kalle fick på kuppen en myskväll på tumanhand. Det är ju något positivt med det också speciellt så här dagen före fars dag.

Ann: "Vakna rätt sent, lite skallabank men vad att vänta efter nattsudd till kl 01
och ett par glas vin :-) God mat och massa prat hos svägerskan alltså!


Överens igen verkar det som? Efterdyningarna dyker ofelbart upp. Annat var det när man var ung då var det temopo hela tiden...inga problem!

Ann: "Var rätt seg, trög och trött igår, kom på framåt kvälla att det kanske hade sin förklaring i litet nattsudd med flickor på jobbet torsdag och sent i säng, hemma från jobbet strax efter halv åtta fredag kväll, och större nattsudd lördag.... man orkar nog knappt detta vid min ålder :-)"

Ska väl smaka bra med tårta nästan direkt på detta eller hur?...

__________

Ann: "Svärfars dag idag, kaffe och tårta redan kl 10! Sen skall jag mysa runt och tänka på min goa far"
....(det är faktiskt så att tanken också räknas och jag är övertygad om att han vet!)

Ann: ...koka mer potatis för jag vill ha stekt potatis och de 5-6 jag har i kylen förslår inte till oss :-), och stekt fisk idag.
Kalle får också stekt potatis i lådan till sin kalkon det är inte dumt, men allt med potatis smakar schoffolino!

Ann: Men först en liten frukost på mitt bröd jag bakade igår :-)

Bakade du efter det där receptet du hittade på nätet? Visst är det en speciell känsla att hålla i och tugga på hembakt! Bara tanken att man vet vad där är i det och dessutom smaken som bonus! Tänker på det där som du tipsade mig om att knåda i...tänk att dessutom få bita i det!!!

Ann: "...I em skall vi gå en tur, men inte riktigt lika långt som förra söndagen".

Det låter som det låg något outtalat... i det där uttalandet om jag tolkar dig rätt!
Blev det för bra (långt) sist?

Ann: "...svärfars tårta igår förmiddag. Sen snabbt kompletteringsinköp i samhälle
och steka potatis, hemmapanerad fiskfilé med nåt åt remouladsåshållet ihoprört, det var gott! Lagom tills vi lämnat tomten iklädda jackor, handskar och mössa vid tvåsnåret börja det regna och dugga så vi tog en mindre tur, det blev till nordvästra änden av lilla sjön där några meter sandstrand finns, där stod vi i motvind med regn piskande i ansiktet och såg gässen på sjön innan vi vände ryggen och vandrade hemåt. Hallen sen belamrad med regnvåta kläder på tork :-)...

...Somnade i soffan, gjorde vi båda två :-) Sen orkade vi tillaga fullkornsvåfflor med grädde och sylt vi förtärde som eftermiddagsfika, så fort det blir mörkt nu, samt förberedde kvällsmaten som blev Stockholmspizza. Stinn som en kulting kan man tro efter allt detta, näe, inte så farligt faktiskt :-) Det blåste upp så vida pass framåt kvällen att min ljuslykta ute for iväg och locket släppt, så den fick sova inomhus..."

---

Så roligt med FOTON igen på din blogg!! Och ha nu en härlig kalkondag!"

Tycker jag med,nu måste jag återgå till näringarna som Mats brukar säga. Just nu säger han inget, men jag hör dammsugaren runt mig... Torka golvet, skala potatis

Nu börjar det likna något!...strax klara med förberedelserna!


Middagen av stapeln. Fantastiskt gott alltsammans. Blev en promenad i grannskapet med Lucky sedan hem en vända igen inte så fint väder här idag heller, grått och trist lite duggregn, men massor med mat och skönt att rista ner den.

Precis SMS från Kalle; Grymt god mat :-) Sånt gläder en faders och en moders hjärta att höra!

På samma gång; farsdagsfirande i Västerås. Ett glatt sällskap. Tårtan ser jättegod ut! Man längtar till sommar och sol när man ser den! I brist på det får man blunda och njuta sommarsmaken! Söt tjej till höger i bild!




...sommar och sol härfrån i somras när vi var påväg till Kantarellen ner vid playan. Det är där badhuset planeras stå klar 2010.



Mor: Härligt med sommarbilden på dig tillsammans med jordgubbstårtan!...och Gunborg på bild! Hon ser frisk och trevlig ut :-)"

__________

Här i Paradiset är snickar Mats i farten fäster upp lite smått som den ena ljusstaken och hyllan han fick av vår snickare i 50-årspresent! Har din väggljusstake fått någon plats Maria? Upptäckte att jag hade betalt för mycket för det vi köpte räknade inte ihop förrän vi kom hem. De måste liksom jag ha varit vimsiga där. Ser ut som om jag blir tvungen att gå dit nästa vecka mä´.




a href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjzTkYwvs1P7YtRHbmlkIPpchrPcf3AVVsDrBm_EXaEs9Rp6L7GPNK80CvLI8YUIA32VahQvgm70cxUlrje6Vnko2SMsEiAhHK6L94YimMKZaFuCCXpKYVm2-gWvn8Jvz32bK4DEEHK7M/s1600-h/50-%C3%A5rshylla.JPG">

Nä nu börjar jag snart undra det är så väldigt tyst från Falerum. Ingen blogg på flera dagar...

Jeanette: "Så Ingela, var ju på din blogg och såg att du blev lite fundersam när jag försvunnit så här i flera dagar från bloggandet. Kan ju säga att jag hade blivit detsamma om det gällt dig och din blogg! Så jag skriver någon rad som du kanske ser före jobb imorgon och då kan släppa tanken på mig där"

Låter bra tycker jag behövs inte mer än någon rad som du själv säger!

Inga kommentarer: