Bloggintresserade

onsdag 26 november 2008

Onsdag

Mörk, godmorgon. Frukosten i magen och Mats har gett sig av till jobbet. Jag tänker krypa in med Lucky en stund till. I natt har han kommit upp och lagt sig tätt tätt intill mig vid flera tillfällen. Klart han fick sin massage, på tisdagskvällar när jag sedan är hemma på onsdagen brukar Lucky signalera hur han uppskattar det!
__________

Har fått ditt mess Irene var inte orolig , har skickat ett även till dig nu på morgonen du får väl se om du får det, annars skickar jag det på mail istället. Jag finns här!
__________

Nu hemma efter en runda på nästan 3 km (!). Kallt men något mildare än förut. Himlen lila i öst ner mot havet. Det blev ett helt annat håll än vi brukar faktiskt. Vi började traska över Fädriften, där bestämde Lucky rätt snart att vi skulle avvika från det brukliga hållet. Vi joggade väl lika mycket som vi promenerade och jag filosoferade under tiden på något som jag har tänkt mycket på när det gäller liv och död de senare åren. Jag tänker att så länge man kämpar på envist och är pigg och nyfiken på livet så väljer man att leva. När man inte längre bryr sig om att prova nya saker och man ger upp så väljer man också. Det var ju det som du menade när du pratade om tankens kraft Irene! Eller hur?
Såg det som ett tecken...

__________

Från Jeanettes blogg: "Nu har det ju börjat töa här. Det var -10 grader i natt vid 24.00 när Janne kommit från jobbet och nu har vi +4 grader".
---
Ann: "Denna onsdag mildare, pudersnön snart helt borta, verkar jämngrått ute...Ute småduggar det grått.
__________

... Slarvat med inköp av föda, måste tänka ut och sno ihop middag till imorgon samt vad till kvällsmat idag. Mest måste jag sy :-)

... jo middagen får bli ett helfabrikat av soppa jag får inhandla idag till morgondagens lunch.
...På söndag blir det bokat julbord med makens kollega och fru, skall bli gott!

Pussa på Luckymannen!

Strax före lunch...

Mail från Ann: "Jag imploderar snart! Måste spy ut lite galen galla! Vad? Jo, letar efter en påse med vikta pappstjärnor och metallhållare att fästa på lampfötter till adventsstjärnor.... haft här två säsonger.... vart i alla sabla skitiga, stökiga (orenoverade) rum och ute i ett uthus med kartonger o dyl utan att hitta, blir galen på detta j-a skitställe! Aldrig veta och minnas var saker ställs, de flyttas för att ge plats åt annat eller för de små renoveringar som gjorts, samma visa hela tiden här saker hittas inte om och om igen... och gå i dagsljus och se allt det slitna, skitiga gör mig hispig nästan! Fy sablar! Så, lite kaffe och dessa urkiga rader till dig... Byta tanke. Jaha...

Kunde inte låta bli att dela detta för det är en upplevelse som jag känner igen. Skillnaden är att du har den så där utdraget i och med att ni renoverar själva på sikt! Det har ju både sina fördelar och nackdelar, helt klart. Att inte veta var man har saker kan göra en halvt galen och det blir ju inte lättare att hålla reda på saker efterhand som man +ar på andra saker att komma ihåg...för man kan ju säga att det är inte särskilt rättvist att behöva komma ihåg mer och mer när utvecklingen lite är emot att det blir allt mer komplicerat att minnas. Åtminstone häder det ju att vi Maria diskuterar dylikt. Här finns säkert plats för kommentarer och synpunkter om ämnet känns angeläget för fler! Tur om man är ute i god tid, förargligt att hitta det man sökt när julen är över!!!

Jag tänker att du alltid är så effektiv Ann, tänker att det känns rätt som du gör lämnar det åtminstone för en stund och hittar på något annat.

__________

Har putsat 3 stora rutor i köket+ 1 altandörr, diskat mina krus och tvättat karm och blommor. Ska nu stryka mina panelgardiner och få upp dem innan jag ger mig på nästa vill helst inte ha utegångsförbud (Fniss) på Lördag så det gäller att sköta sig!

...gardinerna uppe i köket... en kopp kaffe sedan dax för nästa... Lucky ligger vid min sida och dåsar... Bäst att smyga för nu snusar han på riktigt bra. Gillar nog transistorn på lite svagt och mitt tassande...

Kommentar från Irene härunder: "Vilken energi ;) Du har ju en otrolig energi,, Jag brukar oxå hinna mycket,, (i normala fall)

Så där har vi en sak till gemensamt,, ;)"

Men du är ju sanslös,, Ingen spill på "ledig" tid hos dig inte,, *Fniss*

Högst tillfälligt känner jag själv!...men hörde på Mats nu när han ringde hem middag att han var impad (behöver kanske inte tillägga att han har röstat... inte förrän fönsterna är putsade :-D ! På tal om det glöm inte att rösta i min lilla undersökning till vänster!

Forts. Irene: "Känns bra och läsa om allt du har gjort,, då känner jag mig piggare jag med,, ;) Hoppas jag kan följa med i Januari,, så vi får träffas,, Vore kanon,,"

Absolut vi satsar på det!

Fann nu också ett långt och innehållsrikt mail. Tack! Svar kommer men jag måste putsa lite fönster till först!

__________

Så nu är Kalle i Helsingborg. Körde igårkväll när vi andra somnat. Försökte väcka honom imorse men fick ingen kontakt och det var ju inte konstigt med tanke på att han inte var i stugan. På radion varnade de för blixthalka i nordvästra Skåne så jag tänkte att han måste ta god tid på sig. Han ringde precis från Helsingborg skulle strax till jobbet. :)

__________

Hälsningar från mor i Västerås. Var precis på väg till telefonen för att ringa henne när den ringde här...mor hann först! Inte oväntat snö även i Västerås. Mor skulle precis till att röra ihop en deg till Lussekatter...Tommie hann under vårt samtal ta en ner till byn för att köpa tidningen och hade tydligen blivit riktigt sugen för han hade en påse lussebullar med sig hem.

__________

Nu har jag fått klart fönsterna i (Haha:-) Vdrummet (undrar vem som är Vd där Mats eller jag). Har också hunnit med en NY promenad med Lucky. Totalt än så länge nästan 6 km! Börjar tänka att han kommit på att han inte hunnit med hela Åhus och måste skynda sig :-) !!!...Blev totalt 7,5 km...


...innan vi tog igen oss vid tvn. Jag somnade som en stock i fåtöljen till Oskyldigt dömd Men hann ta ett par foton först...







En hel del nytt har tillkommit under gårdagen.

1 kommentar:

Irre Virre sa...

Vilken energi ;)

Du har ju en otrolig energi,,
Jag brukar oxå hinna mycket,,
(i normala fall)

Så där har vi en sak till gemensamt,, ;)

Men du är ju sanslös,,
Ingen spill på "ledig" tid hos dig inte,, *Fniss*
Känns bra och läsa om allt du har gjort,, då känner jag mig piggare jag med,, ;)

Hoppas jag kan följa med i Januari,, så vi får träffas,,
Vore kanon,,

Kramar om // Syster Yster