Bloggintresserade

lördag 11 april 2009

Påskafton



Utsikt från backarna i Olseröd.
__________

Godmorgon. Intensivt blå himmel, solsken, ser fridfullt ut ute, ja de andra har ännu inte vaknat (eller åtminstone inte stigit upp) Charlie ligger däckad vid mina fötter och snarkar (en egenhet han har).

Andra sidan vägen, i "blandskogen" vartannat träd björk, vartannat tall och så någon enstaka gran hoppar en ekorre runt i trädtopparna och om man kollar riktigt noga så är han på jakt efter ett par småfåglar ... skulle tro att de kämpade för att leda bort honom från boet... Med tanke på igår, för när Eva-Katrine kom hem schasade hon på en ekorre just där, hon hade hört pip från ett fågelbo. Tycker egentligen att det låter tidigt, men en del får ju barn tidigt :-) så varför inte i djurens värld.
__________

Ann: "Märkligt nog slocknade jag inte som ett ljus, utan såg hela Star Wars III igår kväll, trodde jag inte själv :-)
 
Vackert väder denna morgon, klarade att ta upp kroppen ur sängen och ner för trappan idag :-) Inte illa, vi starta ju kl 8 igår, hemma efter 17 och vi har 2 400 plantor kvar och de skall ner idag mellan 9 och lunch :-) Så ny vända väntar idag för samma gäng, men ack så kortare och med ett slut i sikte :-) "

Ja, man kan ju inte ge tappt när man är så nära målet, och plantorna måste i jord. Ni kan verkligen känna att ni har varit duktiga när ni är klara. Men jag antar att det inte är slut för det tarvar väl sin skötsel så länge plantorna är barn?

Ann: "... i höst efter växtperiod skall de besprutas, sen igen år två och inget därefter. för då anses de stora nog att överleva ev älgtuggande.

... Tall blev det för att marken var bäst lämpad, annars är det väl mest vanligaste gran härikring. Jag gillar inte tall, hellre gran men jag föredrar lövträd definivt också framför barr!"





... Visning av planta











... Solbränt nacken, har ett vitt streck efter mitt mobilhalsband måste leta skyddsfaktor till idag".

Ja, solen är ju både hälsosam, och behaglig men kanske inte på ett skogshygge) men kan mycket väl tänka mig att set blir ensidig bränna. Tacksam ändå att du har mobilen med dig. På så vis dokumenterar du ju nya skogens tillkomst för oss alla.
 


 
Vila, horisontallt läge...

Ser att du även passar på att sola framsidan emellanåt, men tar verkligen solen rakt igenom? Och du kan det inte finnas sådan där långa smala kräldjur på marken... det tänkte jag och just i solgasset på ett hygge? Kanske är det därför ni har stövlar på?

Ann: det fanns de som hade kängor, men jag blev inte blöt för i markberedda fåror gick det upp och ner och varierade från kolad mark, sandmark till mullrik jord vidare till blött träskliknande :-) Vi har sett mygglarver, grodor, ödlor och citronfärilar

... och hemma gick sädesärlor och pickade i gräsmattorna.

Ann (12.53): Färdig :-)

Arealen på hygget knappt 4 hektar = 12 000 plantor, aningen frösådd går bort och uppskattningsvis 8 000 att plantera, stämde rätt bra för vi har inte många hundra kvar i lådor i garaget. Tror maken och bror gjorde nån överenskommelse där, han har också gård med skog.
__________

"... I em påskmat hos svärmor när alla planterare fräschat till sig och svidat om.
Afton på dig och de dina!"
__________

Efter ett långt snack med Irene... Powergång med stavar hemifrån, på slingan runt campingen och så hem igen i 40 minuter... nu nionde dagen och det börjar göra på sig. Betydligt mindre flås och har kanske fått något fastare muskler.

En kopp kaffe, sen väntar ett uppfriskande bad och därefter en minikonstrunda... Och så påskbord. Få se vilka som dyker upp.
__________

Kommentar under gårdagens inlägg.
__________

Vilket underbart väder det har varit denna eftermiddag. Först en tur till Olseröd för att kolla på Pia Carlströms höns...



Vidare till Blåherremölla:



En mysig eftermiddag i konstens tecken. Maglehem, Blåherremölla; Fika utomhus.






Eva-Katrine och jag valde vars ett hårspänne i näver. På en bild står jag och väljer och det fotot kommer här så fort som blogger svarar. Tänker att du kan se slingorna Ann...



Slutligen en vända till Mats och min favobutik Ängshyddan mellan Åhus-Yngsjö



Jeanette: Vad fin du är på bilden där du står vid cykeln!
Verkligen jättefin!:-) Kram Jeanette

Tack så mycket! Det är en jättemysig plats inte så långt därifrån där vi bodde då när du och Irene var hos oss sommaren 1979. Allting känns bara toppen... skollov vi är tillsammans ute på upptäcktisfärd i solskenet.



__________

När vi kom hem hade Milla varit här och ställt en jättesöt påskblomma från henne och Berra. Tusen tack, du är bara för gullig. Synd att vi inte var hemma. Foto kommer framöver med blogger svarar inte för tillfället.



Tänkte precis gå in och kolla på din blogg Milla här bredvid... men vad i Göta Petter har hänt? Den verkar helt ha fått snurren!!!
__________

Anna-Karin och Johnny hade också varit ute på sin konstrunda idag med hyrbil. Bla. kollat på Carolina Gynnings tavlor i Saltsjöbaden, Ystad. Slöt sedan upp i Paradiset en stund.

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Vad fin du är på bilden där du står vid cykeln!
Verkligen jättefin!:-)

Kram Jeanette