Bloggintresserade

onsdag 8 april 2009

Dymmelonsdagen

...är det idag. Dymmel betyder egentligen dumb=stum. För att förstärka allvaret när Påskhelgen inleds. Vem minns inte hur man som barn upplevde det att inte få leka och stimma, sorgemusik på radion...? Inte ens kyrkklockorna fick låta utan bands helt sonika upp förr...
"Påskafrider ganger in a odinsdag hinom i dymbil wicku tha upbindes kluckur."

Dessutom inleds idag den judiska påsken eller Pesach som den kallas. Den firar man till minnet av när Moses ledde sitt folk ut ur fångenskapen i Egypten. Judarnas påskfirande har alltså inget att göra med Kristendomens sätt att markera med, Jesu korsfästelse och hur han uppstod.
__________

... blev verkligen tagen på sängen denna morgon :-( ,vaknade till åska och ösregn... och Mats som har köpt hem färg till planket igår och jag som skulle på att måla efter mitt besök på vårdcentralen... Ja, kanske bäst att acceptera att inte allt blir som man har tänkt. Kan man kanske hoppas på uppehållsväder när det är dax att ta sig upp till... kan man förkorta det (?) kanske med vc (?) Himlen annars jämnmörk här... men kanske det är just detta som behövs ett rejält regn innan våren exploderar?



Lungört från förra stället en absolut vårblomma finns även men variant med brokiga blad
__________

Jeanette: "Underbart sött foto på er lilla kille Charlie:-)
De däringa blomhållarna var verkligen läckra!! Önskar dig en underbart skön onsdag! God Morgon Kram syrran"
---
Ännu en kommentar under gårdagens inlägg på plats...



Ett foto för dagen:
__________

Ann: "Uppe i vanlig tid idag, och himlen har inte vaknat full ut. Kanske inget finväder idag...
 
Glömde en del ingredienser igår, så jag får nog ta mig till stan idag också, tror du jag kan komma ihåg att inspektera grannens buske :-)?"

Ja du... men jag tror det för du kommer väl inte att släppa tanken förrän det är gjort. Varför inte en söt rosett runt fingret :-)




Ann: "Kolla här, jag fick bilder på busken! Grannen ute trädgården och vi bytte ett ord, han var ordförande i vägföreningen innan och jag ledamot. Frugan hans hade flyttat busken från huset ut mot vägen för den var 'så lusig' berättade han. Jag kommer att stanna fler gånger och följa knopparna och visa dig. Vad tror du? En ribesen?"

Svårt att säga, den är för lite utslagen. Fortsätt du att ta bilder.Men knopparna är placerade som på min och visst ser det ut som om det sitter blomknoppar liksominuti bladen. Där är däremot grenar som jag lekmannen hade kapat ända nerifrån. De ser nästan döda ut och jag tror att föryngringen hade blivit så mycket mer + att lusen nog hade flytt. Du kan ju fråga för jag har märkt att det vissa år händer att det gått något mögelliknande på den och så är det nog.
__________

Skall panera, steka strömmingar och lägga in så de hinner gotta sig till lördag. Göra nåt lätt till matlunch imorgon, maken slutar tidigt men har ärende att köra fyra pallar granplantor hem till oss innan de stänger för helgen".

Aha ni ska nyplantera i er skog. Hur gör man är det insprängt eller på ett sk. kalhygge, frågar jag experterna.




"En bild på ett planteringsborr jag lånade av bekant som jobbat på skogsstyrelsen igår, idag fixa jag lån av två till från plantskolan vi köper planterna hos, och maken har lånat ett par av en annan bekant.

Jag återkommer, maskrosbarn som jag är, med vidare information men det jag vet i dagsläget är att maken sålt lite skog för ett par år sen, stor gammalskog som måste avverkas, i den polisstat vi ibland lever i måste markägare nyplantera så vi har haft skogsstyrelsepersonal som synat det sk 'hygget' och det är massa självsådd men lite måste vi plantera och det är det vi skall göra i helgen.

Tror mojängen kostar en tusing eller mer, så det blev att låna ihop för att nyttja erbjudna händer :-) Det blir täckrot, som en större lång plugg med rötter täckta av jord, stoppar i mojängen och den trycker ner i backen och sen trampar man till med foten kring plantan

... hur många? Hm, glömt nåra tusen.

När? Fredag, det blir maken, hans bror med fru, hans syster med man och halva jag, jag har halv kökstjänst och får köra lastbil mellan skog och kök för fika och lunch, och till lunch åker svärmor med trossen till skogen och hem igen med disk :-)

Så nu är kafferasten slut!
__________

Fick förresten besked igår att det där pompomfransgarnet kommit i ny leverans i sju av nio färger, så jag skall dit och botanisera, tänker mig en blåtonad sjal till mig själv, á lá jeans kanske vad tror du om det :-) Jag som inte burit sjal sen det glada 80-talet :-)"

Waoow, tror jag absolut. Garnet ser verkligen jättemysigt ut att sno in sig i. Själv älskar jag att gå och svepa in mig i filtar och annat. Påminner mig om att jag fått en jättefin poncho av Anna-Karin efter hennes besök i Mexico. Foto kommer senare när jag har laddat min mobil.



Ann: "Rackarns stilig och snygg! Tänker mig att du får annan hållning med automatik klädd i denna och då glider fram ladylike :-)"

Ja visst är den fin, det var visst en indianponcho och jag tycker även att det passar till långkjol av något färgglatt slag (sådant är ju modernt i år och jag tror nog att jag kan leta upp något sådant i gömmorna... flätor kanske...
__________
 
"... Så du är nyfrisserad, får man se era resultat?"
Som sagt först måste jag ladda mobilen.
__________

Precis när dagens behandling var klar sprack solen som av ett under fram... men själv hann jag inte mer än hem, så hade den åter gått i moln. Jag har nu varit hemma en stund och det är kaffedax och tid att läsa Bladet vilket blev väldigt sporadiskt tidigare imorse. Dagens citat är Ingrid Bergmans, och jag ler lite igenkännande :-)
"Att åldras är som att bestiga berg. Man blir bara lite andfådd, men får en mycket bättre utsikt."
__________


__________

Konstigt hade skrivit mera som nu har försvunnit från bloggen... Vadan detta? Inte nog med att min penna har försvunnit igen... tur att jag har hittat en bakväg :-)
Igen alltså!

Kan ni tänka er när jag gick för att ta in dagens räkningar i postlådan :-( ... låg där också en spännande kartong... Hur är det nu du säger Ann;
"DU É LÁ för GO´! Ut tittade en silkesmjuk mysig boa. Yes nu kan jag också få känna detta mjuka gosiga mot min kind. Den ska jag ha på när mobilen är laddad och en fotograf kommer hem! TUSEN TACK Ann! GLAD PÅSK PÅ DIG SJÄLV!!!

Ann: "Vassego' till sjalen, jag tänkte du ville ha påskgodis :-) "



Ann: Till mig :-D
__________

Min lilla Eva är nu ute och powergår ( själv hoppar jag idag tänker gå en runda med Mats och Charlie ikväll istället. E-K ska jobba i ICAs kassa i eftermiddag.

Själv tänker jag fr.o.m. nu börja städa... och en bit har jag kommit. Charlie "hjälper mig han älskar att jaga städattiraljerna :-) Men man får ta med i beräkningen att allt tar minst dubbla tiden. Hellre hade jag ju tagit tag i målningen, brinner av längtan att fortsätta projektet nu när jag är ledig. Grusleverans imorgon, så vet vi vad vi ska börja på i helgen.
__________

Spaghetti och köttfärsrester till lunch och kotletter blir det ikväll.
__________

Ann: "Go'middag!

En kopp kaffe och en titt till dig att komma till livs med innan jag tar itu med strömmingarna.
__________

Ja så var det då resultatet från tipsrundan förra onsdagen när Finja hade ordnat After Work för sina anställda

2:a pris Finja presentkort på 300 kr, gick till Mats Persson (Miljö) Bara att gratulera guben m.a.o.
__________

Bättre väder framåt kväll=SOL. Mats är ute och målar och jag och Charlie fortsätter städningen.
__________

Det där att messen slukas upp brukar jag också råka ut för Irene. Synd men det är lugnt, vi tar ett snack i helgen istället!
 

Inga kommentarer: