Bloggintresserade

tisdag 7 april 2009

Vittisdag

... eller svarttisdag (sota skorstenen och tvätta sina kläder), slinketisdag och stinnkakedagen... så även idag flera namn att välja emellan.
__________

Kunde inte annat än dra på smilbanden när jag kom till dagens citat i bladet. Den som citeras är Storm P tecknare från Köpenhamn. Mest känd för "- Du Perikles; hvornor smager en Tuborg besdst? - Hvergang!"
... och nu till citatet; EGOTRIPP "Fasligt vad världen är egoistisk. Alla tänker bara på sig själv. Det är bara jag som tänker på mig."
__________

Idag frukost tillsammans med Mats. Ingen sol så långt ögat kan nå, ser rätt molnigt ut. Har heller inte varit ute ännu, men ska ut och mäta och beräkna lite idag... sen har jag mer stryktvätt... och powerwalk (snacka om träningsvärk).

Ann: "Solsken och flygstreck på himlen från flygplan ser jag idag, nu kom jag på vad jag skulle berätta!
 
Jag har ju tidigare berättat om storskraken och alla barnen som ramlar ut ur asken i maj månad, och så skrev jag nu att jag undrar när de flyttar in... minsann senare samma dag ute på trappen hörde jag hur det liksom prasslade, tittade upp och efter en stund kom storskrakehanen utkravlandes med simfötter och vingar och flög iväg åt sjön till! Han är vit med svart huvud".

Vad kul och bättre upp att du den här gången ser ut att få följa dem från början hela linan ut. Kanske tack vare att du nu är hemma lite mera. Vet att du har skickat ett kort tidigare har du kvar det hade väl varit på plats här nu igen? Antagligen har jag väl varit tvungen att plocka bort det också förra gången...
__________
 
"... Åh så fint du har gjort hos Luckyponken!"

Ja blev själv rätt nöjd med att inte längre bara ha en jordhög till hans grav. Men vet du det är så känslomässigt att jag knappt kunde även om jag så innerligt väl ville göra fint till honom. Jag vill bara hålla och krama honom och inser nu att jag inte riktigt är villig att släppa fram sorgen. Investeringen av kärlek, det som vi hade går inte att i ord beskriva. En jordhög anstår en kung och det var han för oss.
Mats hade varit bak huset direkt när han kom hem. Utan att han visste om att jag hade hållit på där och visste direkt vad jag talade om när han kom innanför dörren.
__________

"... Så du har en fläder också... mums för fläder".

Ja, flädersaft är bara så gott (både blommor och bär). Vi hade ett stort sådant på vår förra tomt. Detta trädet har nu blivit så stort att vi kan förvänta oss en mindre skörd i år.
__________
 
"... Jag ringde faktiskt Hornbach igår för att höra vad busken hette vi glömt namnet på; rosenhallon! Men, när jag sökte online och hitta bilder i full blom ser jag att det inte är en sån grannen har. Så jakten får gå vidare och jag skall ta foto på busken när jag kör förbi, kanske redan idag om den spruckit ut :-) för att visa dig. Din ribesen, blommar den tidigt, och läääänge med egentligen små blommor? Jag leta på din blogg igår men inga foton alls fanns".

Inte jag heller och vet du kom så ihåg att jag ju blev tvungen att plocka bort alla fina bilder jag hade lagt in att det var just förra säsongen. Ribesen har små blommor som växer i hängen.

Var ute och försökte ta en bild så du skulle kunna se men busken har ju inte kommit så långt så man kan se ännu... Kollar du riktigt noga så ser du blomknoppen.



Ett litet mysterium verkar det vara men vet du vi har också planterat ett litet träd. Rosenhagtorn heter det (finns i vinrött, rosa och vitt), blommorna är pyttesmå men växer i buketter. Bladen är rätt små lite formade som vinbärsblad och ribes. Där är taggar (som på hallon). Träden finns också som buskar väldigt vackra när de blommar. Kan det vara något?

Ann: "Jamen... glömde helt titta på grannens buske och ta kort....

Mitt disträa jag var nog fullt upptagen med shoppinglista samt två ärenden... Jag har vart och lånat en mojäng att plantera granplantor, täckrot, med vi blir nog 6-7 på fredag att plantera, och hämtat nåt låspaket till maken (-s kund) och handlat. Solen försvann under tunt molntäcke, nästan regn i luften och två stänk".

__________



Passade på att föreviga en tulpanknopp och några tidlösablad. Rätt roliga blommor för på våren kommer bladen sen får man vänta på de ljuslila blommorna till på hösten, men då har bladen vissnat :-)
__________

"Frön och bollmaten slut ute till fåglarna, dags fylla på och tömma mitt lager till de små liven. Tisdag på dig!"
__________

Klockan har nu hunnit bli halv 10 och det verkar som om himlen är på väg att klarna upp. Däremot ingen sol ...ännu... 11 ljusare men sol mjaaa. Möjligen kan man säga till och ifrån.

Nu har jag och Charlie varit ute en stund och måttat upp åtgång av material för färg till planket, undersökt och funnit att plattorna räcker med råge vid torkvindan, kantsten, sjösten etc. Armeringsmatta räcker med en (bra för de kostade i bladet 299).


"Se mig för här är jag"


Sen har jag hittat i gömmorna tre hållare till blommor i järn och som har varit farmors mors. Rostiga men fräcka de ska snyggas till och ska nu äntligen få en plats!




Ann: "Så charmiga dina rostiga blomhållare var! Vad du än gör, förstör inte den äkta patinan :-)"

OK säger du det så tänkte bara om de rostar ner nymålat plank, men tycker ju egentligen också att de är fräcka som de är.

Ann: "PATINA, Bortsett ifrån att du skall tänka på butikernas falska patina på prylar de säljer, exvis rostiga till trädgården :-) så kanske... man kan klarlacka dem för att inte fälla rost på plank...? Men du, ni gör förståss precis som ni vill, vill du stålborsta och täckmåla så gör det :-) "
__________

Nyss hemkomna från en promenad till ortens butik. Medan Eva-Katrine var inne och handlade specerier så passade jag och Charlie på att göra ett besök i handelsträdgården en bit därifrån. Men bara för att konstatera att det är det vanliga som saluförs vid den här tiden.

Rätt råkallt att gå idag men för all del vi hade vårjacka och med Charlie går det ibland fort och ibland sakta. Kul att kolla i trädgårdarna och att se att många har kommit igång med att röja, finputsa och göra förändringar. Man kan få en del tips lite här och lite där. Tyckte att det såg märkligt ut med en buske klädd med vita och svara fjädrar. Själv föredrar jag med färg som man blir glad av. Men visst med tanke på vilken dag det är Vittisdag även kallad svarttisdag så är det ju rätt passande... kanske. Eva-Katrine berättade att ska man vara trendig i påsk så väljer man just svart och vit, men jag vet inte jag...
__________

Just nu håller vi på att se om våra kalufser, tona och slinga. Få se hur det blir. Man gör ju vad man kan för att se lite yngre och fräschare ut... Jodå det blev bra, känns skönt.
Efter 40 minuters powerwalk rätt mör... ska smaka bra med spaghetti och köttfärssås om den stund. Mats är ute och pular med dammen och tar bort en del gröna alger.
__________

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Underbart sött foto på er lilla kille Charlie:-)
De däringa blomhållarna var verkligen läckra!!

Önskar dig en underbart skön onsdag!
God Morgon Kram syrran