Bloggintresserade

torsdag 16 april 2009

Torsdag

... är det idag. Tungt att stiga upp idag efter en hel natts god nattsömn i rena sängkläder. Är det verkligen möjligt att ha träningsvärk efter 2 veckor? Det har i alla fall jag och Eva-Katrine!

Ser grått-grått ut ute men vi får väl se frampå dagen... Idag är en intensiv förmiddag på jobb, men dessa går å andra sidan fortast. Idag får Charlie en långpromenad för E-K och jag ska mötas på vägen hem för att hon ska hinna in med mitt busskort till stan igen. Arbetsförmedlingen (Egentligen förstår då inte jag vad de gör där för det verkar ju aldrig leda någon vart. Men ibland blir det till att puzzla för att slippa resekostnaden åtminstone.

Ann: "Solen vaken innan den klättrat helt över kullen och jag har precis halat ner markiserna på den sidan av huset. Himlen felfritt blå och flaggvimplar böljar lite, ser ut att bli en fin dag.

Jeanette: "Här är det vackert med små lätta moln som passerar solen ibland. Kanske tätnar under dagen?
Vi har haft många vackra dagar nu, underbart för själen:)"
__________
 
Ann: "... Igår fick jag otippat (märk ordvalet)..." 

:-D

"... ett pippigult kuvert med posten, och vi bugar och bockar stort för tillskott av musik, hon följde med mig i bilen och vi hann in på låt nr 5 på vägen till stan :-) och fler under hemfärden. Jag är ju så himla tråkig att jag inte delar andras nöje med spel och lotter, jag läste sannolikhetsläran och tog den till mig och hade pappas höga berg och djupa dalar av förväntan och besvikelse i bagaget, men maken gillar spänningen mer så han tog ett skrap och minsann, det var vinst på lotten: 10 kr! Så vi kan hämta ut en ny lott :-) Stort tack till er båda från oss båda :-) till att förgylla vardagen! Ps. Idag åker hon med maken i lastbilen, jag har henne i datorns bibliotek nu :-) Svejs!"
__________

Bussturen till stan passerade ovanligt snabbt idag... trevligt sällskap och god stämning. Ann T. hade tagit en senare buss och jag en tidigare därför korsades våra vägar just idag. Våra skratt skulle komma att förgylla resten av dagen tänkte vi båda högt. Ventilerade just det här om att bli färdig i trädgården etc. Vadå färdig vill man bli det? Vad ska man göra sen? ... och vem gör man det och det för... att aktualisera den frågan i olika sammanhang är nog rätt sunt!
__________

Läser i Metron "Han levde på burkar - dog som miljonär" ; Skellefteås siste miljonär. Pengarna han samlade in investerade han i och unnade sig ingenting...

Dax att damma av farmors gamla uttryck igen " Många bäckar små blir till en hel å".
__________

Ann (senare): "Vilka tider... utbudet av lediga jobb här har minskat med omkring två tredjedelar, idag fann jag två nya passande jobb att söka, så oväntat i denna torka. Har få stämpeldagar kvar...

... Knåpar ihop meritförteckning för bemanningsföretaget jag ansökte hos i förmiddags ringde upp mig för en stund sen och ville ha lite mer kött på benen... ok vi försöker med det :-)"

Bara att önska lycka till då! Rätt som det är blir det napp var så säker. Gäller bara att vara enträgen.
__________

 
"... Blåsigt men inte stör det vårfåglarna som kvittrar och sjunger outtröttligt!
Svejs i solskenet!" 

Ja... och här har en annan sovit bort timmar (!) Är det klokt (?) Var så trött att ögonen gick i kors när jag kom hem och tänkte jag måste bara ge efter. Inte trodde jag det skulle bli så länge och inte heller att jag skulle vara trött fortfarande när jag vaknat (!).

Idag har det endast varit solglimtar och rätt kallt faktiskt i Åhus.
__________

Plockat giftiga, cancerframkallande stenmurklor i diket jag upptäckte häromdagen på väg från brevlådan, dubbelt förvällda nu och skall torkas för framtida behov. Brukar växa i gräsmattan här men inte sett än iår. Antingen har makens kusiner plockat eller rådjuren ätit upp om det kommit några där.

Alltså, nu måste jag bara fråga; äter ni dessa giftiga svampar efter att ha förvällt dem, Varför står du annars och har jobb med dem om ni inte funderar på att myttja dem som föda?

Ann: "Jorå, jag avser att inmundiga murklorna framöver, förmodligen som en god murkelsoppa eller sås till god köttbit, bara det att alla skriver så skrämmande idag om murklor och rekommendationer från livsmedelsverk etc att jag ville visa jag noterat varningarna".  
__________
 
Vi går mot varmare säsong så jag har lagat Dr Birschers müsli till frukostar, se din http://ingelapingelahoppitopp-recepldan.blogspot.com/2008/10/frukostar.html Dagens variant blev med apelsinjuice, hallon med solrosfrön och hasselnötter, smakade gott, gott för magen.

Jag och Charlie äter våran fil varje morgon kanske skulle man ta och prova dina morgonflingor men utan hasselnötter. Det påminner mig om att filen är slut i kylen blir till att införskaffa ny. Imorgon bitti får vi helt enkelt klara oss utan.
__________
 
Undrar lite hur går det för syster yster Irene.
__________
 
Snart dags för mina plommonspäckade järpar i gräddsås med potatismos, magen kurrar".
 
Låter bara för gott, ändå något som vi inte brukar ha av någon underlig anledning. Idag ska vi grilla karré, klyftpotatis och servera någon sorts sås till.
__________

Ett parti Yatsy Mats van gamet, Eva-Katrine kom god 2:a, medan jag förlorade stort. Inte alls min dag idag... en sådan där dag ni vet när det känns som om man knappt skulle brytt sig om att ens stiga upp... tänkte på morgonen att det skulle utvecklas annorlunda. Vad var det som hände påvägen eller slumpade det sig bara? Kanske lika bäst att släppa det och försöka börja på ny kula imorgon; fredag.

Somliga dagar
går allt så lätt.
Solen skiner
och allt blir rätt
Spelar man kula
vinner man bums.
Rasten är rolig
och maten är mums.

Andra dagar
går allt på sne.
Försöka med något
är ingen idé.
Man glömmer och tappar,
blir sist och sämst.
Man ramlar på gården
och slår sig hemskt.

Nu hoppas jag på en somlig dag!

__________

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Hejsan!
Här är det vackert med små lätta moln som passerar solen ibland. Kasnke tätnar under dagen?
Vi har haft många vackra dagar nu, underbart för själen:)

Kram Jeanette