Bloggintresserade

söndag 26 april 2009

SUNday

...och blå himmel. Godmorgon på er! En blank dag: JA, nästan blir väl till att fortsätta med projektet i trädgården.

Evas kompis Erik åker med tåget från Kristianstad mitt på dagen. Ungdomarna har gått till havet med frukost i fikakorgen.

Själv har jag fyllt diskmaskinen och diskat resten för hand. Har satt på kaffe och förberett termosen inför trädgårdsarbetet.

Tvättmaskinen pumpar inte ut vatten och frågan är om den ens tvättar rent? ... och just när det ligger massor av tvätt, tycks som om alla bytt lakan och kläder på en gång. Jag brukar dessutom sällan ligga efter med tvätt, men just nu... typiskt! Mats försöker kolla om det är något allvaligt fel... helt kaputt visar det sig motorn har bränt! Så var det med det... "Har man en glad dag så regnar det".

Fick bli ändrade planer maskinen får akut gå före... Valet föll på en Elektrolux på benställning med korg. så blir det lättare att komma under för rengöring.

Ann: " Oj! Kaputt tvättmaskin, aldrig bra timing :-) Men ni hitta ersättare direkt, gott :-)... Ny tvätt på dig!"

Ja den går för fullt en viss finess att man kan bestämma i förväg om det ska tvätta 1- flera timmar beroende på hur smutsigt det är... eller ibland hur bråttom man har.
__________

"... Sovmorgon för alla i huset, maken vakna för en timme sen, nu vakna jag och gick efter Gumman ner i trappan och efter mig kom Gubben, de har nu frukost på altanen och har gått ut :-) jag vaknar här med kaffe och din blogg.
 
Inte felfri blå himmel idag, men soligt :-)
 
Vi tackar för igår. Efter maten gick vi alla (8 + hund) och efter en bit fick vi se denna blommande buske, och värdfrun sa den var giftig och kom inte ihåg namnet, svägerskan lite förskräckt för de varit ute och lekt med dagisbarnen på jobbet bland samma i veckan... jag tänkte på dig och dina trädgårdskunskaper och hade ju mobilen om halsen så jag kunde rådfråga dig och javisst du visste det var tibast :-) Tack!
 
Förresten, vi fick oväntat gott hem igår, min morbror kom med forell han rökt på förmiddagen till oss, var så gott på knäckebröd med sallad och lite majonäs, mumsfillibabba!
 
Idag blir det stekt panerad fisk och trädklippning tror jag. Rosorna hann jag med igår. Söndagssol på dig!
 
Ann (14.37): Jag har råstekt potatis, fisk och yoghurtsås med gurka och libbsticka samt nässelpesto och sallad väntandes på maken, han ute med bror sin på gården, tänkte titta till dig.
 
Vet du vad?! Vi fick en regnskur för drygt en timme sen! En handfull droppar som vätte mark och trall och vips var det över och vips torkat upp... Innan dess klippte jag träd, fick hjälp av maken".

Inget regn här inte. Powergång med dotra och sedan tacos. Sedan kvällsrundan med Mats och Charlie, börjar att bli duktig på att gå med andra ord. Snart gör man väl ansprång på att varabyns nye gångare... för si sådär 20 år sedan var det en man som allmänt kallades GÅNGAREN här i Åhus. Han gick och han gick och kunde ses var som runt i Åhus. Säkert flera mil om dagen. Han var alls inte purung.
 
 

Inga kommentarer: