Bloggintresserade

torsdag 30 april 2009

Valborgsmäss

... och dax att hissa Svenska Flaggan två dagar i rad... om man nu haft någon vill säga.



Idag är det kungens födelsedag.

Tidigt, men solen lyser redan och har gjort en god stund redan.

Mats har gett sig av till Osby... jag har ätit frukost, men that´s it... halv åtta går bussen från Glashyttan... den ska jag med... Karl-Mikael är hemma med Charlie... Jobbar sedan natt på Valborg och nu tänker jag hoppa i badet. En runda runt kvarteret sedan dags att ge sig av.



Gula tulpaner på gång i kökshörnan Kommer att ersätta de vackra tulpanerna som nu är på bommen. Både Mats och jag har beundrat färgen och njutit av blommorna som var så tidiga att inte mycket annat hade kommit igång.

__________

Vad kul med bijouterierna och håller med dig det är superläckert, tänk också att de är från VÅRA släktingar... Speciellt det där väldigt originella av knappar. Tänker på farmors intressanta knapplåda... där fanns det fynd... När jag var lite brukade jag roa mig med att sortera dem på olika sätt, efter färg, form, storlek antal hål etc.
__________

Din sagolika bokskog kommer i eftermiddag. Vi hörs!



Lite Mozart till detta hade inte suttit dumt... själv lyssnar jag på Knopfler just nu (kl.3).
__________

Tillbaka på morgonen... Kom nyss till jobb hann tydligen med en tidigare buss från hyttan. Började så smått igårkväll med Mozarteffekten musikens oanade kraft av Don Campell och nu satt jag på väg in till stan med näsan i boken hela turen. I läsartagen igen... Äntligen börjar jag känna igen mig själv! Och det kan jag tacka dig för Ann... på tal om matbok... Jag borde ju ha lärt mig vid det här laget att jag får energi av att förloras i böckerna. Jag lärde mig läsa och skriva väldigt tidigt... det bara kom som man säger i Cornflakespaketet... och det var långt innan skolan.
---
Jeanettes kommentar härunder: "Så bra:) Önskar dig & de dina en riktigt trevlig & skön Valborgs helg! Här strålar solen och jag mår skapligt - kan det bli bättre?"
__________

Har läst ditt mejl Jeanette och noterat ditt strul med telia och adress...



A; "Valborgsmässoafton! Strålande sol har anlänt, klarblå himmel och grön natur!

Inatt var det oundvikligt att sova med öppet fönster i denna tropiska värme, bytte ju till tunna sommartäcken för några veckor sen, men de känns som Rockwools isolering :-) så frisk luft fick lindra värmen :-) Sovit så gott!"

Ja, visst är det svettiga nätter och det var ju onekligen en dråplig liknelse.

"... Tänk, förra veckan den ultimata vårsoppan, nässelsoppa, och idag... får vi den ultimata sommarsoppan iskall gazpacho! Bland det godaste jag vet, och i sån här värmebölja en läckerhet :-)



Det blev premiärklippning av gräsmatta".

Du ser verkligen ut att må där du sitter uppflugen på gräsklipparen! Kul
foto.


Ditt hår blev ju bra! Bestämde du dig för att byta tillbaka?
"... Inte bytt, utan samma frisyr as usualle, nästan samma kulör jag brukat ha
sista tiden :-) Duger :-) och lättskött, aldrig i vägen :-D"

__________



Utanför min arbetsplats växer dessa underbara tulpaner... ja den färg som jag älskar mest av alla... så nära brandgul det kan komma! (Inte ens fimparna syns under denna blomprakt!)
__________

Hemma, jobbet finito för den här veckan. Och vilket väder! Mats också påväg hem nu är det helg. När han kommer hem ska vi gå en runda med Charlie. Kanske till havet innan maj är här...

Köpepizza ikväll sedan en promenad ner till hamnen med Charlie för att se om vi ser någon eld.

2 kommentarer:

Jeanette... sa...

Så bra:) Önskar dig & de dina en riktigt trevlig & skön Valborgs helg!
Här strålar solen och jag mår skapligt - kan det bli bättre?
Kram Jeanette

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.