Bloggintresserade

fredag 24 april 2009

Fredag

... ja, så var vi då där igen. Inget nytt på väderfronten; sol idag också.

Ann: "Solsken, blå himmel!"

Har åkt med Mats idag och sitter nu själv på jobb. Öppnar min blogg en liten stund före jag ska komma igång. Kommer inte på vad jag ska skriva hoppas hjärnsläppet ger med sig snart så får vi höras fram på dagen.

"... Hjärnsläpp? Åh, då kanske allmän begäran går bra? Jag skulle vilja att du berättade om huset ni byggde, men växter ur :-)... Ha fin fredag!"

Hjärnsläpp i den bemärkelsen att det inte finns något sammanhang i tankarna ett virrvarr, svårt att finna tråden... Apropås huset, då undrar jag... syftar du på att vi växte ur det... eller vilka växter vi hade där?

Ann: "Opps, skrivfel, menade huset ni byggde men växte ur :-) inte om växter å trädgård :-)
__________
 
... Idag Posten, köpa täckbark till småträden, laga tjocka revben i gryta med massa morötter och maken slutar tidigare och vi äter ihop. Han skulle ta hem mer nät idag så vi kan skydda resten av småträden, det tar sin lilla tid att klippa till och skarva ihop på höjden :-)

... Nu är alla fem små träd omgärdade av mer-än-rådjurs-högt nät och marken täckt med täckbark".

Bättre start kan de inte få!... just täckbark på våren är en viktig "hemlighet" sa vår gamle trädgårdsmästare Bror.
 
"... Ingen fara om eventuell poppel, vi har ju mark runt om, alltså inte på tomten, vi tänkt sånt till här finns ju nåra hektar :-) Familjen hade en vanlig poppel på tomten en gång, hoppsan vad den växte och tog plats, den togs ner".

Då är det ju ok absolut ska ni plantera ett det är oerhört vackra träd, stam (bark), löv och röda hängen. Och så får man då doften på köpet. Har hört att dessa träd kan ruttna inifrån därför är det ju inte så lämpligt att ha dem nära huset.
__________
 
"... Tittar på grannens blodrips var gång jag passerar och den är så fin nu! Tänker din är mer välmående och större :-)"

Kanske täckbark och ompyssling bortrens etc. gör sott till!. Den står ju dessutom i rabatt och inget gräs runtikring. Viktigt brukade Bror säga!

Kunde inte låta bli att ta ett kort på forsythian intill nu idag då jag kom hem. I förgrunden ser du vår tjusiga amerikanska lönn. Större och rödare bär än vildlönnarna som vi också har tre exemplar av på baksidan. Bakom forsythian står vårt ena ex. av ribes.


__________

Ja inte för att vi har någon termometer men jag vågar mig ändå på att påstå att det råder sommarvärme ute. Charlie och jag kom precis hem efter en tur till havet... och jag min dummer hade vår kappan på och det var då för bra. Grannen satt i bikini och solade och andra hade sommarkläder... snacka om att känna sig annorlunda...

Kalle jobbar idag, men verkade inte alls glad för att lämna Åhus och sommarvärmen, Eva sitter i kassan en stund nu i eftermiddag, Erik är på golfbanan. Själv känner jag mig rätt mör och ska nog hälla mig en stund.

... och stunden blev två timmar... härligt nu är jag pigg och orkar med kvällen. Mats har kommit hem vi har svängt ihop pizzadeg och snart kommer Eva-Katrine hem och ska göra sina goda pizzor.
__________

Ann: Tack gulle dig för post! Så skall jag då få höra din Horn sjunga :-) skall bli spännande! Stort takk för overaskelse som man sier i Norge :-)"

Ja hoppas att tror kanske att det kan bli många stunder av njutning!
__________
 
... Jag har börjat klippa svärmors äppelträd, hua... många är dom och inte skötta på rätt länge..."

Ja du här ska klippas... stärkt av medgången hör jag. KUL!
 
"Så har björkarna musöron och det är dags klippa rosor, det finns några buskar här sen förr och jag har nu hjärnsläpp var det 5 eller 7 ögon man skulle spara?
 
Så har vi kvällen och jag har kommit ur duschen, så sommarvarmt och svettig att det fodrades, nu tv-läge!"

SÅ SKA DET LÅTA återkommer!

Inga kommentarer: