Bloggintresserade

måndag 20 april 2009

Måndag

... arla morgontimmar. Badad och sitter här med en kopp kaffe och så en skål fil. Blickar ut genom fönster och tycker att himlen ser ut att kunna bjuda på sol idag...



En humla som Charlie ville bli kompis med vid havet igår.
__________

Tillbaka i nuet: ... En timme tills min buss går. Hinner precis ögna genom Bladet innan dess.

Viker upp sidan Var inte rädd att tukta rosen, tänker ingående läsa artikeln senare. Annars undrar jag om man inte bör låta dem vara så här första året... klätterrosorna alltså...

Dagens citat: " Så länge små barn tillåts lida finns ingen äkta kärlek i världen", sa Isadora Duncan. Jag passar på att slå ett slag för den fina nålen under fredagens inlägg.
__________

Ann: "Idag måndag och ny vecka, tiden rusar iväg, redan sex veckor sen svärfar gick bort, vintern redan ett minne och det grönskar i buskar och snår.

Kul att se er trädgård, och liksom följa den... vårstädning och allt ;-)"
__________

Program för dagen? Jobb, tror jag hoppar mötet med mitt fack för sjukskrivna på stadsbiblioteket trots att man tänker bjuda på middag...

... men börjar i em. i en grupp på vårdcentralen där medlemmarna under våren ska lära sig slappna av...

Eva-Katrine jobbar i kassan några timmar må-ti-on. Så Charlie blir hänvisad till att vara själv en stund.

Mobilkameran i högsta hugg på bussresan hem. Knäppte av en del foton. Ska kolla om där är något värt att sätta in.



Det mysiga huser med halmtak är ett av de första husen som man passerar påväg in i Åhus från Kristianstadshållet (bild1).

Rondellen ner i Åhus (bild 2).

Förbi Högvakten (på höger hand med valmat tak) Mats farmor och farfars kombinerade Hotell/Pub/Restaurang. Mats berättar att efter hans farfar Hjalmar varit i Amerika och kom tillbaka till Sverige träffade han Doris. Vet att vid den tiden jobbade Doris på ett konditori i Glimåkra. Utbildade sig till konditor och startade verksamhet i Högvaktens källare och det stora köket mittemot i källarplanet huserade Doris i. Hans farmor höll igång verksamheten långt upp i åren och när Mats och jag träffades "utfodrade" hon en del stamgäster med mat och öl. Från köket i källarplanet hade hon en manuell mathiss upp till matsalen. En fiffig anordning som inte längre finns kvar. (Foto på bild nummer 3)

Så har vi kört in i det område som heter Täppet. Det är där vi bor närmare bestämt i Paradiset.

Det kort som man ser är taget inifrån bussen, är den hållplats som kallas Bryggan. Vi är nere vid havet närmare bestämt vid Kanta, dvs. Kantarellen. Förr var här Disco Sandy och det var en plats som vi besökte rätt ofta. Mysigt beläget med sandstranden som närmsta granne. Det är säkert många som har fina minnen härifrån. (bild4)
___________

Gårdagens köttfärslimpa till middag, vila en stund och ta en rejäl tur med Charlie innan Vårdcentralen och när han ska vara själv. Det behövdes inte för Karl-Mikael kunde vara hemma.
___________






Ann: "Nyskördat! En bukett till oss o en till svärmor"

Vilka absolut underbara tulpanbuketter!

Powergång på kvällen med Eva-Katrine har saknat våra stunder tillsammans under tre dagar... märktes också på hur mycket tyngre det kändes att komma igång igen. Så snabbt kroppen lägger av och latmasken kryper in.

... Medan vi gick fixade Mats en kycklinggryta med ris. Oh, vad gott det var och så länge sedan. Man tappade ju en del av smaken för kyckling i samband med allt glasprat.

Inga kommentarer: