Bloggintresserade

måndag 27 april 2009

Valborgsveckemåndag

... sol för ovanligheters skull (?). På morgonen förberedelser för Charlie som ska vara själv i tre timmar för första gången... Hade gått jättebra, verkade som om hade sovit mest hela tiden. Planer för dagen?

Behandling på vårdcentralen... Basal kroppskännedom, grundning, andning och avslappning...
__________

... och gå en tur till havet med Charlie.

Alltså han är spritt språngande galen i vatten. Louise du skulle se honom in action... och det får du för här kommer ett litet smakprov.

När han har varit i så rusar han upp i sanden och rullar rundor. Behöver jag säga något om hur han ser ut sedan på väg hem?

Jaha sa Max den ene av Kantarellenbrödena (eller var det kanske Mats de är ju tvillingar, enäggs? Väldigt lika iallafall...) där har vi den lille valpen igen...



__________

Powergång när Eva-Katrine slutat kassajobbet... självfallet! Motion så det räcker idag. Imorgon långtisdag, då lutar det åt en mindre jobbig tur med Charlie på kvällen. Kanske till havet... vi får väl se...
__________

Ann: "Jo, markiserna är nerfällda för solen idag med. Igår efter lilla regnskuren på en minut blev det sol igen, så fint att vi tog en kvällspromenad innan åtta på makens marker, blåsipporna blommar än och i backen ner mot sjön blommar backsipporna och faktiskt smultronen!

Tidigare på dagen när jag klippte svärmors träd fladdrade det till och ut kom storskrakehonan ur gamla asken och flög ner till sjön, det är nog kanske omkring tre veckor kvar till de små nykläckta ramlar ur asken och går ner till sjön".

Jag följer med spänning växt och djurliv runt dig. Tänker att vilken favör att få uppleva två miljöer på så här pass nära håll. Man är verkligen priviligerad. Tror du att du skulle kunna ordna ett nytt foto på storskraken?
__________

  Och nya tvättmaskinen till belåtenhet, roligt! Valborgsvecka på dig!"

Jo då den går varm mesta tiden och kanske har jag snart lyckats plöja igenom tvättberget. Valborg ja och snart också första maj, är det klokt?

__________

"... Vildtulpanerna; Tyckte de ser så söta ut på din blogg, aldrig sett dem... men i lördags stannade vi till på kyrkogården hos svärfar och graven framför hade ett par i sin plantering! Jösses så fina och små de var! Är de vilda, köps de eller? Svägerskan tyckte också om dem.

  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTrTnLvo_TG55niIhoXvDAt7zbUR0tXbBZu9OS6K6ee7L3V51-YxAR-xnzxWgegliCzlaC-WQ-KX5Sqmy7iSWboRy-MuODJFX4VFR-H6GD1KlVs9fpC-YJE_GyFey9k9-4ZI3Bn7e8IxoH/s1600-h/vildtulpaner.JPG

Hej där svarar sen!... och sen är nu! Ja, visst är de vackra, och inte är det heller många man behöver plantera. Det blir fort många fler ändå. De flesta har den där vita kanten, men är mest gula. Andra helt gula. De lyser så underbart vackert i sol och fäller sedan ihop sina blommor framåt kväll. Fastnade för dem för rätt många år sedan. ...

Där vi bodde tidigare fanns en gammal syrenhäck med mängder av scillor och gulsippor under. Det var mäktigt! Ville ha något liknande och valet föll då på dessa söta och tacksamma tulpaner.

Något som också är väldigt vackert är vita anemoner (visst var det så de hette måste undersöka med Nisse tänker att bladen inte ser riktigt ut som på "vanliga anemoner"). De blir som härliga lysande mattor, även dessa tenderar att bli fler och fler om man en gång för in dem i sin fauna.

KÖPER DEM (Vildtulpanerna alltså)? Ja det gör man bland andra lökar. Små påsar med kanske 10 eller fler i varje... Eller om man känner någon som har dem i sin trädgård ;)

Har funnit ett rotskott av Balsampoppel... Intresserad? För i såfall kan jag hugga av den (ca 3 dm höjd) och sedan låta den stå kvar i jorden för att få bilda nya smårötter tills ett bra tillfälle ;).



__________

"... Boklån på G spännande:
MEDDELANDE OM RESERVERAT EXEMPLAR
Pmb  Nilsson, Mats-Eric, Den hemlige kocken 2007"



Vad nyfiken jag blir du måste berätta mer sen. Är det någon som har rekommenderat den? Är det recept eller?

Ann: http://www.aftonbladet.se/nyheter/hemligekocken/article5009657.ab
__________

Cyklat upp på ICA och handlat ingredienser till pannkakor. Nu är pannkaksbaket i full gång. Vad gott det ska bli... supersugen...

Inga kommentarer: