Bloggintresserade

fredag 1 maj 2009

1:a maj


... och ett strålande väder idag också. Minns faktiskt bara vackert 1:a maj väder... men inte kan det väl vara så. Tänk... känns det länge sedan 1:a maj skulle firas i demonstrationstågen? Men förändringens vindar blåser, och vem vet kanske detta kommer tillbaka tillsammans med andra gamla influenser... och att behovet växer av att protestera emot orättvisor...
__________

Ann: "Idag är det min kära farmors födelsedag! Hon skulle blivit 94 idag, om hon inte gått bort redan på 80-talet... saknar henne SÅ!"

Ja jag håller med dig visst är det vissa människor på vägen som av olika anledningar sätter tydligare spår än andra hos en. Sen må det vara positivt eller negativt, men klart är att det positiva är det man väljer att minnas! Sen är det märkligt för när det hela tiden händer saker runt en så finns tankarna liksom i bakgrunden, men med tiden när det blir lugnare runt en letar de sig upp till ytan. Själv sätter jag det i samband med viljan och behovet av att förstå men naturligtvis bara att njuta av minnena...

Mats brukar tala med värme om sin älskade farmor (hon på Högvaktens kafe´/pub). Hon tog tidigt med Mats och hans kompisar till Nöjesfältet här i Åhus på uppträden... och självfallet 1:a maj firande. Dessutom lagade hon världens godaste köttbullar säger han ... men det gjorde min farmor... och nu är det ju så att jag har smakat bådas så jag vet :-D. I alla fall skulle hon om hon hade levt fyllt 110 år i juni! Tänk vad tiden rinner iväg...

__________

  "... Nattsuddade igår, fick se det var den fina filmen med J Garner och G Rowlands på svt, har sett den tidigare och kunde inte låta bli för den är så vacker, deras kärlekshistoria, jag som inte tycker om att se om filmer :-)". Gör du inte? Jag brukar tänka att en gång är ingen gång och jag tycker att vissa filmer har ett djup och en bredd så att jag upptäcker nya saker för varje gång. Sen är jag jättedålig på att komma ihåg filmer, jag fastnar liksom för andra saker. Det kan innebära att när jag ex. går på Bio (ännu mer förr) kan jag finna nöje i sndra saker än de flesta eller röras till tårar för annat...

__________

"... Idag fick jag väckning, först Gubben som jamade utanför sovrumsdörren och han blev nerkallad av husse som gått upp tidigare, senare Hacke som gav träden en omgång och fönstret vart öppet inatt också så jag slog upp mina blå och gick upp omkring halv åtta.   Perfekt väder, soligt, klarblå himmel. Dock lite nattfrost berätta maken som såg vitt på gräsmattan när han gick upp, ungefär vad smhi's prognos igår förtalde; risk för nattfrost, omkring 1C".

__________



Årets första konvaljer hemma hos Ann.
Ann: "Det luktade liljekonvalj när vi gick, och ändå har bladen inte kommit så långt men en och annan klocka slagit ut, redan!"

Uppmärksammade att små spjut även stack upp i rabbatten här intill grannen... men våra har inte alls kommit så långt och det är ändå söderut!



En stilla stund på bryggan nere vid sjön...



__________

Så nu har vi gått rundan med städgrejorna i Paradiset. Dammsugaren, tro det eller ej så är den oxå på bommen. Hur tillverkar de saker egentligen? Tillbehören kapsejsar, och är för dyra att byta ut... allt för att man ska bli tvungen att skaffa nytt... Tvättmaskinen höll bara i 6-7 år. Alldeles för lite sa han i affären. Tyker vi med! Vår dammsugare skulle vara sk. supersilent, men vad är det? Inte denna i alla fall. Men nu är det gjort för den här gången.

__________

Mats är i stan och hämtar tjejerna vid tåget Anna-Karin, Eva-Katrine hennes kompis Stina som antagligen är trötta på Lund. Vi får väl höra! Anna-Karin ringde igårkväll och undrade om vi hade lite tid för henne... och om vi har!

__________

Flickorna varit vid havet med Charlie... läs ja badat! Mina flickor uppskattade temperaturen till 15-16 grader.



Just nu får vi hjälp av Anna-Karin med att tvätta de plattor som nu ska få en ny plats.



Annas kommentar härunder: "Haha, visste väl att bilderna skulle hamna här... Jaja, då finns det iallafall bevis för att jag har rört mig i helgen ;)"


Själv har jag rensat ut pelargoniorna ur uterummet och som tyvärr fått stryk i vinter... duschat av Charlie all skit... sand och jord och blivi tvungen att byta kläder.



De gula tulpanerna på kökssidan, vilken underbar färg när de väl slår ut.

__________

Spett serverade med hasselbackspotatis och Tsatsiki och fesasallad.

Därefter tog Mats Charlie och jag en skön promenad till Kantarellen. Premiärstruten med en kula vid havet...



Trots fint väder förvånansvärt folktomt.

... inklusive ett snack med Jan grannen en bit bort. ... medan ungdomarna stannar hemma och spelar Risk i uterummet.

__________

Mats och jag inväntar Så ska det låta. Som ju verkligen var en höjdare just ikväll!

1 kommentar:

Anna sa...

Haha, visste väl att bilderna skulle hamna här... Jaja, då finns det iallafall bevis för att jag har rört mig i helgen ;)