Bloggintresserade

måndag 11 maj 2009

Måndag

... vi är uppe men solen har sovmorgon. Förberedelser på morgonen för den lille killen som ska vara ensam hemma ett tag idag. Olivia vill helst ligga ute i buskarna på dagarna så där blir det inget sällskap. Charlie känner på sig vad som väntar han följer oss i hasorna. Kvartersrundan, ett grisöra och när vi stänger ytterdörren står han med frambenen i sin korg.

Nu framme på jobb. Mörkt i korridoren inte ens städerskan är på plats.Solen börjar våga sig fram så smått. Fönstret öppet, syret strömmar in, och fåglarna kvittrar i trädet utanför.

Ann: "Molnig himmel har några sprickor med blått i denna morgon.
__________
 
"... Vi fick rätt bra väder igår fast blåsigt. Klippte äppelträd hos svärmor igen, nu 1½ kvar. Kaffebesök fram till kvällen. Så fint ni får det i trädgården, gillar det fräscha vita staketet! Bakgrunden kan ibland förstärka och lyfta fram".

Visst blir det fint, det tycker vi med. Men, man kan ju inte riktigt veta var man landar utan ritningar. Vi jobbar så att säga utan skyddsnät... lite av försök och lyckanden eller motsatsen. Skulle behöva fixa hem fler rullar träkant. Räckte så klart inte, men Bo Olsson stänger redan klockan 18 så det blir svårt med tanke på Mats arbetstider. Ville ju ha hem varorna före lördag, för då vill vi arbeta i trädgården på förmiddagen och sedan ska vi på Konstvernissage. Nisse och hans grupp ställer ut på Högskolan och det ser vi fram emot!
__________
 
"... Vi hade planerat tv4+ också på kvällen, men upptäckte att vi sett den miniserien tidigare, den var bra, bra skådisar ock".

Ja, nu blev det inget av för vår del för vi tyade inte mer.
__________

Angående vattenkrasse i tidigare inlägg:

http://74.125.77.132/search?q=cache:yss2MO5G16MJ:linnaeus.nrm.se/flora/di/brassica/rorip/rorinas.html+odla+vattenkrasse&cd=18&hl=sv&ct=clnk&gl=se
Samt:
 
http://74.125.77.132/search?q=cache:Yu9vFFIkcOgJ:mat.msn.se/action/subProductGroup%3Bjsessionid%3D3A0A3AD07F382DFBEFB3661A0A33567C%3FproductGroupId3%3D11713+odla+vattenkrasse&cd=31&hl=sv&ct=clnk&gl=se
 
annat namn för urgoda vattenkrassen tydligen :-)
 
... Idag ärenden, bl a dags lämna tillbaka reserverad bok, Den Hemlige Kocken på stadsbibblan. Svejsan!"
__________

Åter hemma tidigt. Sol till och ifrån. Ska nu ut och ta lite mått till beräkning av trädkant samt åtgång på småsten. Har påbörjat förslag på skissen på träddäcket inne i huvudet. Se nu gäller det att rita upp så pass att planen kan förverkligas eller förkastas beroende på hur den tas emot av hantverkaren... För när det kommer till snickeri då har jag tummen mitt i näven.
__________

Ann: "I stan blommar syrenerna för fullt, och nåt mer som jag noterade men glömde i virrvarret.
__________

"... Kranen i duschen otät, rinner, fick stänga av huvudkranen i vattenkällaren och fimpa vårt och svärmors vatten, bära över lite akutvatten till henne, till stan hämta ny termostat, lämna in boken annan bok inte ledig förrän 22 maj och hem igen och svärmor hinner inte hem innan hon rusar över med byttorna och kan inte förstå varför vattnet inte fungerar, så har det aldrig varit, jamen... saker blir gamla och går sönder. Glömde posta mitt i virrvarret. Precis ätit middag och tittar inom dig
:-)"

Ojnevojne... Mycket som går sönder verkar det som... Er diskmaskin har ju också lagt av Maria och Nisse. Kan ju då i samma veva avslöja att Mats åkte inom för att köpa nya hjul istället för de som redan gått sönder till undre backen. Finns 8 stycken och kostnaden för nya; är hör och häpna (det gjorde vi)100 kronor/hjul!

Jeanettes kommentar: "Jag tycker det är konstigt att så mycket faller i sönder för folk nu. Men jag är glad och lycklig över att våra två bilar nu är besiktade. Toyota Corollan (-99) utan anmärkning och Volvo 855 (-94) fick en anmärkning på ett fjäderbensfäste, men gick igenom:-)

Också glad när jag såg att Elgigantens reklam innehöll vår tvättmaskin, men den som tar 5 kg i stället för 6 kg som vår gör... samma pris 3990:-)! Det gör en allt glad
:-)"

__________

Själv har jag varit på promenad med Charlie blev snäpp tre-runda med utvik (tog vid pass ca en timme). Vilket underbart väder, så lugnt och skönt vid den här tidpunkten på dagen. Tänk att det finns sådant i ens absoluta närhet som man aldrig har sett förut... som den här otroligt charmiga lilla stuga.


Ett litet foto till blev det kunde inte låta bli att föreviga gullvivorna som växte så vackert i passagen invid den upptrampade stigen.



"Gullvivans plym sågs svaja... körsbärsträden stod i blom..."

Majas Visa
När lillan kom till jordendet var i maj. När göken gol
sa mamma att det lyste av vårgrönt och av sol.

Sjön glittrade som silver
Och körsbärsträdet stod i blom
och svalan, kvick och munter
just hit med våren kom.

Gullvivans plym sås svaja
bofinkens slog så glada slag
då blev jag döpt till Maja
ty lillan, det är jag.

Och därför, säger mamma
så är jag nästan alltid glad
jag tycker hela livet
Är som en solskensdag.
__________

Tänker vila mig en stund, sedan är det tid för veckans behandling på vårdcentralen. En massa "matnyttiga övningar för balansen, andningen, för att slappna av och för att känna sin kropp. BK-heter det (basal kroppskännedom) influerat av meditation och terapi... För den som är intresserad kan man läsa expelvis på följande sida;
http://www.ibk.nu/vad-ar-bk/
__________

Ikväll vankas det hamburgare i Paradiset. Just nu gräsklippning på gång och ämnar försöka få undan lite stryktvätt. I alla fall tomt i tvättstugan. Skönt!

Sen har vi varit nere vid havet och hundbadet så Charlie har badat och så har vi lekt gömme. Så kul tycker han att det är... och har fullt schå att hålla koll på oss båda.

Förresten nytt för dagen är en intensivhundkurs i vardagslydnad (8 tillfällen à 2 timmar) hos Tina med början den 11/6-2/7. Berättar mer sen. Ska bli jättekul i vart fall!
__________

PS. Det hade inte gjort ont med en kommentar och synpunkt av något slag från läsarna. En reflektion som kan bemötas kanske?

Jeanettes kommentar härunder: "Telia, har varit kund konstant sedan jag var 18 år och är nu 42. Jag har valt att byta bastelefonen och ska nu från 14 ringa med hemtel numret via 3. Fick då ett brev av kära Telia om att vi nu fick betala in 550:- i engångsavgift på bredbandet vi haft i flera år OBS!!!!Flera år har vi alltså haft bredbandet!! Och så ska de påföra en avgift på 89:- i månaden i nätavgift UTÖVER de 359:- per månad vi betalar idag.
Är det sunt tänkande att behålla kunder?
Nej, så vi ska säga upp dem och välja 3 på bredband också! Så då mister Telia inte bara sin telefonkund sedan många år utan även sin bredbandskund sedan flera år...smart tilltag:-)
__________

... Kram från en värkande Jeanette, men glad ändå:)"

Först tack för inlägg Jeanette! Tänker att jag inte är den rätta att diskutera dessa saker med då jag visserligen har stått för telefonen i alla år och det av ren slentrian... det var helt enkelt jag som hade telefon först :-) men är inte den idag som har hand om "ekonomiska affärer" eftersom jag efter min stroke har haft svårt för siffror...

Gillar jag att surfa; JA! Trillade på en sida "Doktorn Kunskap är trygghet" Där finns nederst på sidan "Populära länkar"- med mycket matnyttigt...också bla annat artiklar om Fibromyalgi- nya behandlingar... adressen är;
http://www.doktorn.com/story.asp?storyID=1513

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Jag tycker det är konstigt att så mycket faller i sönder för folk nu. Men jag är glad och lycklig över att våra två bilar nu är besiktade.
Toyota Corollan (-99) utan anmärkning och Volvo 855 (-94) fick en anmärkning på ett fjäderbensfäste, men gick igenom:-)
Också glad när jag såg att Elgigantens reklam innehöll vår tvättmaskin, men den som tar 5 kg i stället för 6 kg som vår gör...samma pris 3990:- !
Det gör en allt glad:-)

Något att reflektera över:
Telia, har varit kund konstant sedan jag var 18 år och är nu 42. Jag har valt att byta bastelefonen och ska nu från 14 ringa med hemtel numret via 3. Fick då ett brev av kära Telia om att vi nu fick betala in 550:- i engångsavgift på bredbandet vi haft i flera år OBS!!!!Flera år har vi alltså haft bredbandet!! Och så ska de påföra en avgift på 89:- i månaden i nätavgift UTÖVER de 359:- per månad vi betalar idag.
Är det sunt tänkande att behålla kunder?
Nej, så vi ska säga upp dem och välja 3 på bredband också! Så då mister Telia inte bara sin telefonkund sedan många år utan även sin bredbandskund sedan flera år...smart tilltag:-)

Kram från en värkande Jeanette, men glad ändå:)