Bloggintresserade

måndag 4 maj 2009

Måndag

... morgon. uppe tidigt otippat SOL... ja, inte för att det inte brukar vara det men för att det spåddes omslag... dessutom kändes det annorlunda igår.

Jeanettes kommentar härunder: "Uppe först kl.4.15 (maken jobbar fm) och då regnade det här sedan ett par timmar. Släppte ut hundarna på snabb kiss och gick sedan och snarkade på en stund till:-) Så omslaget som är välbehövligt har vi fått häruppe!"

Ann: "4,8 millimeter regn har kommit på småtimmarna, knappt blött ute alltså. Solen klättrar uppåt och på andra sidan sjön svart, tjockt molnbälte precis som igår faktiskt."
__________

(7.30) Mats är precis ute och rastar Charlie en runda. Eva-Katrine ska vara med och inventera i speceriaffären, långpass idag från sex till sex. Karl-Mikael jobbade i helgen och vi tänkte att han skulle få sova till en stund. Har förberett för Charlie att vara själv några timmar. Han ska bla. få ett grisöra när vi går att ligga och tugga på. Själv slutar jag ju tidigt idag, men det tar ändå en stund med resor.

Vi hörs, nu bär det av...

Himlen blev mörkare desto mer vi närmade oss stan. Vi fick intrycket att efter ett litet regn så blåste molnen vidare bort från kusten och in emot åsen till och mot Hässleholmshållet.

Först på jobb, här är tyst utan elever och personal. Har nu gott om tid att byta luft i arbetsrummet...
__________

... och tänker sedan fördjupa mig i "Mozarteffekten" som i stort sett fått vila under helgen.

Intressant läsning om den inre tonen och att alla bär på en alldeles unik ton. Genom att hitta denna och att humma den kan man hjälpa hjärnan att exempelvis inte känna smärta så stark. Även sådan smärta som har emotionella grunder, menar Campell kan försvinna... och kroppen helas. Det gäller att vara medveten om att inget ljud ger samma resultat. Det går ut på att samtidigt fokusera på den ömma kroppsdelen. Genom att humma ett m-ljud kan man återställa balansen och få röstproblem att försvinna.

Han talar om Gregoriansk sång som vilsam och välkomnande, den utgörs av lätta moduler på ett enkelt tema. "Långa... entoniga fraser påminner om långa utandningar... när vokalerna dras ut ändrar de form, som en rökelse som sprider sig i luften." Att sjunga sin egen gregorianska sång är som att ge sig själv hjärnmassage. Det får huden och skelettet att vibrera och stimuler de främre pannloberna.

I varma ögonblick som jag läste förra veckan talas också om vibrationer...

Följande är ett klipp från min recension av just "Varma ögonblick" av Even Ruud;
"Hon konstaterar att musik berör djupt och långvarigt. Hon talar om sinnestillstånd där en inre naturlig värme sätts i rörelse (vibration) ex. vid glädje, behag och vrede. Musiken förmår ge sammanhang o mening, upplevelser av glädjen, gemenskapskänslor, hopp och mening. I musiken är man aktiv, vinner självkänsla, upplever grundstämning av glädje och framförallt framkallar och skapar minnen. Hon går så långt att hon menar att minnet av musik är det minne som varar längst att det därför är en ingång till en persons värdighet. En oerhört viktig medicin för att ge lugn och harmoni, väcka livskrafterna med andra ord. Hopp och livsmod är viktiga resurser för att föra oss genom kritiska livsfaser.

Intressant det här...
__________

Ann: "Åh, så jippiekul https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0Xf-cADvxia_lBSAVGW-5XnhDxDK3-BnUNDm83GZSvwzcKIP9qmBvl2TrR-pZiQ-zegoJv74VkWCt2OqblJ4hl0CxcAfMbVETwk7lwIhC0l9PGBXuP7DecRB-yTBH4ZhUPT3IFCQ7bBwy/s1600-h/Anns+balsampoppel.JPG ! Du é för söt! Sjuttiotvå tack på förhand, minst!!
---
 
Efter kaffet å före middagen igår klippte vi ett urgammalt högt hagstrandsäpple, kallt ute krävdes både kofta å strumpor men kallt ändå. Bara en 16C på em, man har ju blivit så bortskämd. Nu är fem klippta hos svärmor, tre träd kvar...
--- 
Satt med maken i rummet med (nya) datorn och färdigställde kostnadsförslag, och tappade musen i golvet och höljet lossna lite på ena sidan... nu funkar scrollerhjulet så trögt, inte som innan... suck. KlantAnn!

... Inte klant Ann Jippie, kolla manual för musen och den är

Oerhört snabb rullning: Flyg genom långa dokument och webbsidor så fort du vill. Du kan bläddra 10 000 rader i ett kalkylblad på sju sekunder, med ett enda tag på rullningshjulet. Eller växla till precisionsläge för bättre kontroll när du navigerar i listor, bilder och foton. Du kommer aldrig att vilja ha ett vanligt rullningshjul igen.

Så nu har jag fått tillbaka snabba rullningen vi hade och vant oss vid :-) Råkade nog landa och tryckas för ändring när jag tappade den. men inte sönder iallafall - kul!
---
Hoppla, måste räkna ut mitt bilavdrag och få iväg deklarationen! Trodde det var 5 maj...GlömskAnn!...
__________

Gick 10 minuter tidigare från jobb och hann med bussen som går en timme tidigare. Nu är klockan 12 så hela eftermiddagen ledig. Regnade så smått på väg till bussen och hotfulla moln ja. Borde ha ett foto i mobien ska kolla sedan.




Det här knäppte jag av på väg in i Åhus...
__________

Ska egentligen på behandling i eftermiddag... men jag tror jag hoppar, vill inte lämna Charlie ensam igen... Får se om jag hittar nummer så jag kan lämna återbud.
KLART!

Ann s kommentar: "Förlåt alla husdjur, men... inte skall väl ditt välbefinnande=behandling ge vika för lille Charlie som bör få vänja sig vid spontanta, sporadiska och även återkommande ensamvistelser... Gå du på behandlingen med gott samvete, Charlie överlever, gott för er båda. matte Ann :-)"

Ja, nu blev det ju nu så och jag klarar mig nog ändå tralla... (det var en sång, jag som jämt associerar till sånger).
__________

Bestämde mig för att satsa på två små runda fjärilsbuskar (dvs Buddleja) i köksrabatten så jag klippte helt sonika av dem en bit. Det är två skott från vår stora fjärilsbuske. Åh så mycket fjärilar och humlor den drar till sig, en sådan måste man bara ha i sin trädgård!




Giter inte ut och plåta använder gammal skåpmat från tidigare inlägg!






Nu foto även på mitt maskrosexperiment härunder (dvs. gårdagens inlägg)... Kombinerad badolja och salladsolja.

Någon som har provat gör maskrosvin? De har jag! Jättegott!

Receptet? Ja, nu är det tillåtet, men tillverkningen förbjöds 1978 och blev lagligt 16 år senare.

MASKROSVIN
1 liter maskrosor
4 liter kokande vatten hälls över
Låt stå ett dygn

Sila sedan bort maskrosorna.
Häll i 1 kg farinsocker
1 kg strösocker
2 citroner
3 apelsiner
½ hg jäst
Låt stå i ytterligare 4-5 dygn

Sila och hälls sedan på en damejan och låt stå i 6 veckor.
Hälls sedan på flaskor.
__________

Något mera sol ute nu dvs. till och ifrån. Var ute en runda vid dammen och tittade till fiskarna. Det är liv i dem alla... det trodde vi knappt det såg så tomt och ödsligt ut under ytan. Men de hade nog sökt sig ner till botten och låg där i halvdvala. Såg då också att näckrosen är på väg upp. Det är med andra ord hopp om det!
__________

Men solen varade bara en kort stund sedan hörde jag hur det först kom några försiktiga droppar, nästan ljudlöst på plasttaket i uterummet... sedan var det som om himlen öppnade sig smattret var i full gång, för att sedan upphöra... märkligt väder...



En halv timme senare är himlen åter rent blå !!! ? Inte kan man undgå att se min favoritbuske...

Rundan med Charlie, en kopp kaffe, sen é dé kväll...

2 kommentarer:

Jeanette... sa...

Hej!!
Uppe först kl.4.15 (maken jobbar fm) och då regnade det här sedan ett par timmar. Släppte ut hundarna på snabb kiss och gick sedan och snarkade på en stund till:-)
Så omslaget som är välbehövligt har vi fått häruppe!
Kram JeaP

Anonym sa...

Förlåt alla husdjur, men....inte skall väl ditt välbefinnande=behandling ge vika för lille Charlie som bör få vänja sig vid spontanta, sporadiska och även återkommande ensamvistelser... Gå du på behandlingen med gott samvete, Charlie överlever, gott för er båda.

matte Ann :-)