Bloggintresserade

tisdag 5 maj 2009

Aktivtisdag

Godmorgon gott folk... långa tisdagen är här... ögonblicksväder direkt från Åhus: ljusgrå himmel, ser ut som det har regnat under natten, det rör sig i träd och grenar. En ensam koltrast så svart och fin landade precis i mispeln.

Förresten har jag berättat om de röda bären som kommer på hösten och som alla småfåglar formligen älskar? Nu har jag det i allafullafall.

Sitter i tystnaden med min morgonfil. Vilken njutning... Renbadad, nytvättat hår, klädd, redan tvättat en del och mina väskor står klara. Välförberedd inför den kommande dagen med andra ord. Få se om jag lyckas komma ihåg matlådan och tabletterna idag. Lika bra att jag tar dem med en gång. Tabletterna alltså :D



Pärlhycinter, tidlösa och kirskål i en skön blandning... och visst, mot det gröna blir den blå färgen verkligen intensiv så intensiv att ögat när det är sol nästan bländas. För visst är det så att ljuset får alla naturens sprakande färger att kännas ännu mer intensiva...

Öppnade precis ytterdörren för vår katt Olivia som signalerade att hon ville in, men stängde kvickt för vinddraget. Det står en sky av lösa hår runt henne och det killar i näsan. Måtte hon snart ha fått sin sommarpäls... men hann ändå få en skymt av äggplommonträdet där årets första vita blommor håller på att slå ut.

Ann: "Svägerskan utanför Jönköping rapporterar om plommonträd i full blom".
__________

Tar en titt i Ugglebloggen här till vänster. Ja, jag följer den med spänning Åsa (!) För er andra måste jag berätta att jag en gång studerade tillsammans med Åsa på Högskolan och vi jobbade under någon termin på samma skola. Nu arbetar hon med IT på Högskolan och delger sina kunskaper och upptäckter just i Ugglebloggen. Kan verkligen rekommendera strandhugg där.

ÅSA SKRIVER:
"Filmen visar dels hur du ändrar inställningar så att det blir lättare för dina besökare att kommentera och dels hur du kan lägga till en lista över senaste kommentarer i menyn. På köpet får du finfina prenumerationslänkar".

Filmen tänker då jag återkomma till framåt kväll... eller kanske imorgon. Känns på någotvis riktad till bla. mig!
__________

En rask promenad runt kvarteret. Vilken underbar kontakt mellan matte och Charlie idag... skulle nog klassas som mönsterfot hos vilken brukshundsklubb som. Men antar det var högst tillfälligt, är vi ute flera och går med honom vallar han oss mest hela tiden.
__________

Så var det då dags att rusa till bussen. Visst ja, tisdag, då ska Elisabet också med bussen... KUL... då blir det prata ... väderprat så klart. Skönt sa Elisabet att det regnar nu. Det behöver växtligheten annars kommer det att bli höst före midsommar... vilket scenario... det vi då inte... långhelgen runt valborg... deras vistelse med husvagn vid Långasjönäs... och vår utfärd till Brösarps backar för att njuta gullvivor och kaffekorg...

För rätt några år sedan brukade vi också åka till Långasjönäs med vår lille husvagn. Ett lugnt och mysigt ställe inte så långt ifrån Karlshamn. Där man kunde paddla kanot, fiska och idka friluftsliv. Det hade blåst rätt bra berättade Elisabet och de hade campplats längst ner emot sjön. Första dagarna blåste det kalla vindar från havet, men så vände vinden och istället blev det sjövindar :)
__________

Ann: "... Som en annan tid: grått, blött och kallt.
 
Igår kväll var jag med maken som monterade svärfars slåtterbalk (vilken grotesk sak á lá alien veckla man ut den!) på lilla traktorn, krångligt värre, sen en provtur på en av hagarna ner mot sjön som har småbuskar som måste bort och montaget släppte på ett ställe, gummiträskor, ingen slägga och stadsfru fick brutna naglar men till slut påmonterad igen och vi for hemåt. Idag, eller annan dag, blir det nog finjustering av oljade fästen och gängor innan han vågar köra av mer sly, och hålla landskapet öppet.
 
Trädgård, såg svt:s Trädgårdsfredag igår, sänds visst fredagar och måndagar, och tänkte på dig, att du alldeles säkert tittar, atmosfären trädgårdsmästaren utsöndrade var som du och trädgårdsdig tänkte jag :-) Såg du?"

Nä du det har jag missat! Blir riktigt arg på mig själv för att jag inte läser tvprogramen och då blir det som det blir. För tillfället följer jag endast Så ska det låta och Sommer.

Om du inte sett första avsnittet, gå till
[ http://www.tv.nu/svtmedia/09050419302000svt2--p ]http://www.tv.nu/svtmedia/09050419302000svt2--p
 
du bara måste se och höra, du förstår varför när du sett :-) bara en halvtimme långt
atmosfären trädgårdsmästaren utsöndrade var som du och trädgårdsdig tänkte jag :-)

___________
 
Igår såg jag att de gula och röda tulpanerna på... östra gaveln vissnat rejält, och fått hjälp av gårdagens enerverande blåst... såg ledsamt ut.
 
Önskar kort långtisdag på dig! :-)

__________

Ny musik i brevlådan idag :-)... Min ULTIMATA städlåt med George Michael "Freedom ´90"!!!! Förlorat min cd för så längesen, nu har jag den igen :-)... 55+47 kr kostade kalaset :-)

Snart är det kvällen efter en dag med aprilväder, alltså grått, regn, sol och samma om igen. Just nu soligt med stora grå tussar som skyndar över himlavalvet.
 
Maken ute med slåttergrejen, jag har precis stekt krabbelurer till kvällsmat :-) och kommit ihåg att köpa lingonsylt när jag var istan!"

Ursäkta men vad är Krabbelurer kanske bäst att du förklarar annars förstå nog inte läsarna :-D

Krabbelurer? Hitta jag för längesen, skogsmulle/scoutmat i skogen och vi hoppar att vända dem i socker utan äter dem varma utan socker med lingonsylt fast vi kallar dem krummelurer, och det blir de kanske utan socker :-) Recept bl a på http://www.morlandascoutkar.se/receptbok/baka-pa-lager-och-hajk/krabbelurer/
_________



Vicken bilresa idag, tog Creedence cd med i bilen och jösses, bara gamla godingar och ös hela skivan och kände igen alla utom låt 9 (It came out of the sky) och såna höjdare att gåshuden spred sig och högtalarna skallrade och jag galde som en tok för se sjunga är nog inte min grej :-)"

Ja du håller med dig, Creedence är verkligen höjdare... och kan riktigt känna hur det är att sitta bakom ratten ensam tllsammans med stereon på hög volym... riktigt blåsa ut alla dagens jobbiga intryck. Jag kör ju inte bil särskilt ofta längre och då bara korta sträckor sallan ensam. Men jobbad ju inte för alltför längesedan i Simrishamn det blev över 12 mil om dagen och då hade jag favoriter... minns du Hooters?
__________
 
"... Läst veckans hemlige kocken-artikel http://www.aftonbladet.se/nyheter/hemligekocken/article5069723.ab


 Ta't lugnt, ta en Toy :-)"

Sånt här menar du? Tänkte att du kanske ville liva upp minnet lite säger samlaren.

Ann: "Åh, ett riktigt Toypaket! Så kul att se... det var längesen".

Jeanettes kommentar härunder: "Håller med! Skoj se TOY paketet:) Jag kommer ihåg att Christin alltid hade ett TOY paket där hon var:-)"
__________

Charlie och Mats är nere en runda vid havet. Jag sparar mina sista krafter tills kvällens powerwalk. Fotbollskväll så det blir ingen tv åtminstone inte i vardagsrummet ikväll. Inte gör det mig nå´t jag kan ju alltid sova till tvn i sovrummet!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, ett riktigt Toypaket! Så kul att se... det var längesen.

Jeanette... sa...

Håller med! Skoj se TOY paketet:) Jag kommer ihåg att Christin alltid hade ett TOY paket där hon var:-)
Ha en skön onsdag!
Kram Jeanette