Bloggintresserade

onsdag 27 maj 2009

Sol, blåst och GRATTIS

... det ser ut som om det har fortsatt regna under natten, men inte nu längre. Mulen himmel men inte jämnmulen och gråvita i färgen... Antydan till sol (kanske)... och 7.25 bryter strålarna sig genom molnen.

Frukost på plats, bladat tidningen, Mats påväg till Finja själv har jag som ni ser slagit mig ner vid datorn en liten stund. Ledig dag ju!



Ett foto från baksidan taget nu på morgonen som ni ser inte riktigt färdigt men om ryggen har återhämtat sig blir det kanske i helgen. I spaljén växer vildkaprifoler från Äspet och Blåregn. Ser fram emot att Blåregnet ska börja blomma det har inte hänt ännu, men jag har hört att det kan ta tid. Vet ni hur Gullregn ser ut så omvandla bara färgen i tanken. Bladverket är ju omfattande :-)
__________

DAGENS CITAT på temat "För tidigt" fick mig att mer än dra på smilbanden:

"Ungdomen skulle vara ett idealiskt tillstånd om den kom lite senare i livet."

Blotta tanken känns upphetsande, på gränsen till svindlande; hade man tagit bättre vara på den då kanske, eller?

Ann: " Åh, vicket härligt citat idag, lite upprymd liksom av bara tanken :-)"

Mor: "Det där med känslan av ungdom- Den infann sig i alla fall inte även om Tommie hälsade med Grattis på 17 årsdagen! :-D! Vi har stoppat i oss hemgjord jordgubbstårta".

Nä nu måste du nog hjälpa mig mor om jag ska reda ut begreppen! Rädd för att jag annars missar poängen.
Tårtan låter verkligen frestande! Men man måste ju vara klar med varför man njuter den. Jordgubbar, mums... jag kan riktigt känna smaken i munnen.

"...Jo jag fyller 71 år idag och Tommie brukar vända på siffrorna på skoj."

Nä men oj! Förlåt att jag missade det. Tänkte ändå för lite sedan att jag inte fick det. Du har haft en fin dag och det var huvudsaken! I allafall passande med dagens citat!

Jeanette: "Blenda & Beda har namnsdag på mors födelsedag:) Det hjälper mig varje år.
Sedan när ni firar nationaldag så har lillasyster Irene sin födelsedag. Hon är född 1970-06-06".

__________

Idag har BLENDA namnsdag. Blenda hette fars häst. Hon var en fjording och han hyste in henne uppe hos dansken på den fd. bondgården bara ett stenkast från det hus han byggde upp i en björkdunge i Oberöd.

... Ja han provade på att ha både gäss och kalkoner i olika perioder... Vilken härlig miljö det var på landet. Har en del fina minnen därifrån även om jag bara bodde där i korta perioder.

Det första som slår mig var hur härligt det var att sitta och gunga i den där gungan av enbart ett par kättingar och en bräda upphängd i den där bautahöga grenen. Den hissnande känslan i magen samtidigt som det skimrade när solens strålar letade sig igenom trädets skirt gröna lövverk, tystnaden som bara bröts av naturens egna ljud vindens sus, fågelkvitter och ett och annat ljud från djuren.
__________




Ann: Ville bara visa dig att lupinerna verkligen blommar här, tog ett foto från bildörren på väg igår :-)
__________



... samt mitt första försök att testbaka hönökakor själv :-) Riktigt gott blev det :-)



__________













... Himlen spricker upp och solen skiner. Det blåser ute i byar. Inatt vakna jag vid midnatt att det var ett himla oväsen, sovrumsfönstret öppet och det var vinden, efter en stund gick jag ner och tog in lyktan på trappan ute och kollade trädgårdsmöbler som stod kvar. Det tog tid innan jag somna om så jag har tagit igen det nu på morgonen :-) Igår fick vi sol mest hela dagen, ingen åska som annars härjade i länet och inget regn. Rena sommaren hade jag i linne och kortbyxa och barfota i sandal, klippte gräset nere vid sjön, trimmade runt huset och bryggan.
 
Ja du, Carpe tempestus. Carpe diem, fånga dagen och andra tolkningar som den flyende dagen fick mig att tänka, fånga sommaren, fånga vädret, fånga solen, hittade ordet tempestus som säsong och plussade ihop, antagligen skulle en skolad latinare se mitt hemmasnickrade försök och säga det är grammatiskt regelvidrigt eller så, vad vet jag, men det var tanken som räknades eller hur :-) så Carpe Tempestus! Också idag, din lediga dag!"

ha då var det lite så som jag trodde lite verklighet tillsammans med hemsnickrat... det gillar vi!

__________

Solen gick och kom... och vi gick och gick...

...Datorn fick vila en stund och Charlie och jag följde Eva-Katrine till Glashyttan för att ta bussen in till arbetsförmedlingen. Det är skönt men rätt blåsigt ute.



Har sett en underbart vacker syrenbuske vid Felicias staket. Nä men oh, vad vacker. Finns äkta syrén så var det en sådan. Kunde inte låta bli att föreviga några blommor visst känner man doften... det gjorde jag kan jag säga när jag bokstavligen stod uppe bland de enorma blommorna.
__________

... När vi kom hem stannade Charlie och jag ute en stund för att hänga ut tvätt i perfekt torkväder. Började också så smått att borsta av teglet med rotborste, behövligt efter högtryck av plattorna. Det går rätt bra och tar nog även garagesidan lite senare idag. Kanske tar jag också raden med köksfönsten som också fått smutsstänk. Medan jag höll på funderade jag... tänker sätta en enkel bänk av block och två oregelbundna brädor av lärk ovanpå precis utanför köket, det blir perfekt med färska kryddor direkt utanför altandörren.
__________



Ann (9.33): "Vackert... Här finns en höjd i riktning mot sjön, där finns några stenblock och en vildapel, den är så fin. Blommade som en rosa boll, som blev vit och varje kväll härom veckan tänkte jag ta foto i solnedgången och vips hade blommorna fallit av... men svågern tog dessa bilder förrförra helgen på trädet, så jag måste visa dig ock. Mmmm..."



Alltså vilket underbart träd i allafall jag blir helt lyrisk...
__________

Dags att plocka ihop någon kasse och pantflaskor sen bär det av på cykel till Glashyttan för att möta upp Eva-Katrine. Så tar vi affären och eventuellt en runda in i handelsträdgården... snacka om motvind och på min 4-växlade cykel kan man bara använda fyran... tacksam för senaste veckornas hårdträning.
---
Mats Sms:ade när vi var på väg från affären. Flyget hade anlänt till Rom skrev han (?) Synd för vi hade ju köpt chips till honom att ha framför tv:n på kvällens match. Bra dom tar jag imorgon svarade han kommer hem på eftermiddagen.
---
Packåsnor hem så det fick vara med handelsträdgården. Vars en kokt majskolv till lunch... blev överens om att det är en alltför underskattad rätt!

Anns kommentar: "Majskolv och smör bl a fick vi till kvällsmat igår :-)"
__________


En bukett underbara gula rosorFick ditt SMS mor du hade försökt ringa mig idag men då måste det nog ha varit när jag har varit iväg. "Rätt så varmt här även om det är hård blåst. Lennart skickade en bok som vi sökt efter! Adseke Tågarp Skea. Uppskattat!"

Låter spännande du kan väl berätta mera när du har bläddrat i den. Den 6 juni är vi bjudna till Adseke på Johnnys examensfest på självaste Nationaldagen. Tänk att han nu har gått 3 år på Designhögskolan. Verkligen värt att fira. Ska bli så kul.
__________

Eva-Katrine, Charlie och jag tog en timmes promenad på kvällen. Mötte Winnes matte Ingela på slingan första gången på säkert ett par år. Kul, frågade efter Winnie och Ingela visste inte riktigt för hon hade varit tvungen att omplacera hunden då hon flyttade till stan. Den var van att bo i hus och började skälla i lägenheten. Det hade varit känslomässigt jobbigt att hålla kontakten, men innan vi mötte Ingela och väninnan så hade de precis pratat om Winnie. Jag berättade om Lucky att han nu var borta då såg det ut som Ingela tänkte göra slag i saken. Visst är det märkligt med tillfälligheterna ibland. (Winnie och Lucky var lika gamla och barndomskompisar).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Majskolv och smör bl a fick vi till kvällsmat igår :-)

Jeanette... sa...

Hej Ingela!

Blenda & Beda har namnsdag på mors födelsedag:) Det hjälper mig varje år.
Sedan när ni firar nationaldag så har lilla syster Irene sin födelsedag. Hon är född 1970-06-06.

Här har blåsten givit mina leder sådant glapp med värk att jag inte kunde gå på avslutningen av valp kursen i tisdags kväll, eller ringträningen i går kväll:-(
Idag har det lättat lite, men inte mycket.
Janne ska få köra mig till matbutik så jag kan fylla på mat förråden lite:)
Sedan blir det att ta det lugnt igen. Måste lära mig att lyssna på kroppen, jag har ju bara en.

Så underbar Charlie låter:) Billie kan också sitta ner och äta, haha:) Ser så härligt ut! Just nu ligger han i teddykorg och tuggar ben. Borde väl snart börja byta tänder tycker jag.
Vikki och Allis sover och Buddy har inte kommit ner med Isabella än.
Regnade nyss, men nu uppehåll, men molningt med hotande regnmoln.

Önskar dig en skön torsdag,
Kram Jeanette