Bloggintresserade

söndag 10 maj 2009

Soldag

... morgon. Blå himmel och sol endast jag och Olivia är vakna (8.02).

Ann(8.07): "Solen skiner, himlen är blå, vi hoppas på findag så!:-)"
__________


Nyplanterad tulpan- och rosenrabatt i morgonsol observera att det kommer en ny sort längst till höger... verkar bli något utöver det vanliga, återkommer när de har kommit längre.
__________

Färska frallor och Expressen med LEVA&BO bilagan så klart.

Ett underbart väder ute, granntöserna har redan spelat badminton bakom sitt garage säkert en timme i skjorts och kortärmat. De ligger i hårdträning för igår spelade de också till sent ut på kvällen.
__________



Längst in emot drivhuset längre åt höger, vad finner vi om inte små gula vildtulpaner. Men mycket riktigt de är utanför bild. Vid det här laget vet väl alla hur de ser ut :-)

... fick bli ett kort på den andra sorten som blommar fortfarande:



Ser fram emot två klätter- och en buskros i spaljén. Minns inte vilka sorter valet stannade vid men mot gul-lax hållet och doftande samt lång säsong.
---
Ja nu är det bestämt det blir trädäck i kökshörnan. Volonjären med en liten bit vägg mot rabatten och fortsättning på planket (åt vänster) kommer att bli del av en mer skyddad hörna. Plåttaket ämnar vi byta ut mot plasttak för att få in mer ljus, göra den något större... men inga mer väggar. Det är tänkt att bli en liten oas med en vinranka som slingrar sig i taket. Du hade ju någon druva Nisse som med fördel kunde planteras utomhus. En förökning är vi spekulanter på. Läget är skyddat, soligt och skulle tro att det är så ypperligt det kan vara.

Men först minsann färdigställa bortre änden av kökssidan och där är en hel del kvar. Det andra är ännu drömmar lagda på framtiden... ser ut att bli trädgårdsväder idag också... så vem vet hur långt vi avancerar.

Flyttat kabelvindan, grävt upp en massa rötter... lagt markduk samt ett lager grus... nu väntar stenarna efter att jag har strukit sista delen av planket.

Det börjar likna något och vi känner oss rätt nöjda. Vi har slutat för dagen trötta och träningsvärken lurar bak hörnet.



Kvällsfoto klockan 9 och tänk vilket ljus ännutrots att klockan har hunnit bli så mycket!
__________

Börjar lukta riktigt gott i Paradiset. Flintasteken på grillen och potatisklyftor i ugnen :-)... och det satt fint vill jag lova.
__________

Titta vad jag hittade Ann (!)... spekulant på en gammeldags vit doftros? Så här tät och fin är den och dyker upp mitt bland vildtulpanerna på framsidan



Blommorna är ljuvligt doftande och vackra, men varje blomma blommar bara ett par dagar. Sedan bör man klippa av det vissna för att lämna näring och plats till de andra knopparna i buketten. Ca 1.5 meter hög buske med piggar... fann idag också ett par dm självsått bigaråträd.

__________


__________

Långpromenad med Charlie och kollat in i många fina trädgårdar. La ett litet kort till Erik på hans låda, Charlie hade velat gå in, tänkte nog på i fredags. Passerade också Tvärgatan och lägenheten som Mats växte upp i. Minns första gången som jag hälsade på hemma hos honom och Mats berättade i trappuppgången på väg upp att han hade en tax som jag inte fick bli rädd för. Den brukade vara snäll emot tjejer men hade nog bitit ett par brevbärare :-/. Och mycket speciell var Russi men allt gick väl och jag vågade mig absolut dit fler gånger... på den vägen är det.

Kvällskaffe, nyheter och väntan på ny deckare på 4+. Fann ännu en hundkurs här i Åhus i lördagsbladet. Ringer imorgon... hoppas... Ingen valpkurs kanske är han för liten förandra kurser, men frågan är ju fri...

Inga kommentarer: