Bloggintresserade

onsdag 20 maj 2009

Onsdag

... Ja här åskar det, emellanåt hej vilt... och regnet formligen vräker ner. Älskar det öronbedövande smattret mot isolertaket i uterummet. Kanske lite av det väder som passerade Värnamo igår förmiddag?

Mats har begett sig till Osby. Karl-Mikael skulle också jobba men med timmar mitt på dagen, Eva-Katrine har bett om sovmorgon och jag själv skulle egentligen haft detsamma. Valde att gå upp en stund för att sedan kunna krypa ner igen när det inte längre är så kvavt och ska sanningen fram så älskar jag sådana morgnar... när jag kan göra som jag vill.
__________

Jeanette (7.34); "Huga! Såg på Tv4 vädret att det kommer nerifrån åskan, så vi lär få det i eftermiddag.
Det var väl det som började kännas så hårt i mina leder igår.
Lär bli skön luft när det har passerat:-)"

Själv känner jag också av när det är åska påväg och det har jag egentigen gjort ett par dagar. Säkert därför jag inte orkade fullfölja Krig och fred igår heller.

Idag är jag uppe så smått till åtta igen... någon liten glimt av solen har jag sett men inte nu. Var sitter jag och njuter filen och kaffet om inte vid datorn. Här finns lite att ta sig an Anns mejl i jobblådan och Jeanettes :-) kommentar härunder (och över).
__________

Ann (7.51): "Man får gratulerar till gårdagens jubileum! Så gulligt av Mats :-)
__________
 
... Hoppas tablettasken var god, och inte bara såg kul ut :-) som gjord för dig och dina gröna fingrar, en liten booster :-)"

Ja, du tror väl inte jag kunde tåla mig... gick en stund som "katten runt het gröt", och sen var jag tvungen att försiktigt öppna och smaka gröna ej riktigt runda kulor (såg till att Mats blev medskyldig) för vem vill inte ha gröna fingrar :-D .Vet inte ska fundera vad det stod på de där tablettaskarna med olikfärgade kulor som liknade... återkommer om jag minns...



Fläkt, var det ju. Mats och jag är helt överens!

__________
 
"... Vaknade till en grå morgon, lagom till jag kom ner till markplan börja det regna. Ingen åska inatt, och inte hittills peppar, peppar.
 
Igår bara grå morgon sen sprack himlen upp strax efter 8 och vi fick fint soligt väder mest hela dagen minsann.
__________
 
... Idag skall jag till verkstaden efter backspegelblinkersglas efter lunch. Skall höra med mamma om hon vill trängas för idag öppnar nya varuhuset Karlssons (i Eko's gamla lokaler)".

YES stormarknader... sånt gillar jag också... vet att ni gillade EKO så vi får hoppas att det blir ännu bättre upp nu. Kanske kan man be om rapport efter?

Vi har konstaterat att EKO här inte alls är som förr... ok, en finare affär, kanske bättre ordnade varor, men det har också fört med sig helt andra priser... det är längre till Bo Olsson men dit kör vi hellre. Vi vill kunna känna att vi kommer hem med något Bra att ha, fyndigt och botanisera bland både märken och annat!

"... Maken slutar kanske lite tidigare".
Härligt sedan är det helg för dig och Maken med... vad blir det för jobb på hemmaplan i helgen ;)
 
"... Tror det slutade regna nu... (8.07): Himlen blå, solen skiner! :-) "
__________

Angående sjösten, vid intresse... se gårdagen... och nu är den beställd för hämtning på fredag, så nu händer här grejor.

Valet föll på www.betongomarmor.se
500 kg storlek 16-32 mm 500 kg Dansk sjösten. Skönt rundad att trampa på.
__________

Mitt i allt plingar det till lilla Caroline har noterat min närvaro i lådan och tänker nog att jag är inne och jobbar. Händer visst på fridag, men det var mest då det. Passar på att fråga om åska ute i Bockebodaskogen väster om Kristianstad:

Caroline: "*ler* Det är bra att du inte jobbar *ler*

Jo, det har åskat i Bockeboda.... massor! Tycker inte om det...:-( "

Och det kan jag säga att det gör då inte Olivia och Charlie heller. Båda har samsats intill varandra hos mig i sovrummet nu på morgonen, Charle under fåtöljen bredvid min säng och Olivia på så nära varandra det vill inte säga lite... Nu ligger Charlie vid mina fötter och olivia sitter på bordet framför mig...

Verkar som om åskan har dragit förbi här en kvart i nio. Sol ja, men fortfarande gråvita moln

Jeanettes kommentar (10.16): "Åskar inte här än, men SMS skvallrade om åska i Åtvidaberg som bara är 1,5 mil bort, nyss av Isabella som är på väg till mattelektion.
Så jag ska stänga dator och internet ett tag och se om det dyker upp här med:)"

__________

Från mor har jag hört att Blå Irisar blommar så vackert i trädgården. Ingen åska där heller än, som hos er Jeanette, men kanske att vänta frampå dagen. Slår upp Västerås på datorn för att bättre lokalisera det och för kännedom finner följande rubrik: mellansverige nära Västerås.

Vet att arbetet med ditt kök i Kalifornien fortskrider Christin och att Daniel åter tänker börja studera. Små livstecken, men inga detaljer.
__________

Precis hemma igen efter en "En timmars och fem minuters powertur". Känns bra. Kul att gå och prata och utbyta tankar. Varmt och till en början lite kvavt men när vi närmade oss Paradiset så verkade som om molnen hade lämnat Åhus.

Snabb operation röjning av diskmaskin och annat plock och sen in vid datorn för att se om där är något nytt och visst KOLLA BARA vad Ann har att komma med:

Ann (10.08): "Visst berätta jag att vi såg spår av ett vildsvin i vintras när vi var ute och gick, inte långt från huset vi bor i... Angränsande granne är jägare och tittat på spåren och jo det var ett vildsvin...
 
Igår prata maken med annan boende här, kanske 1-2 km från oss, frun var ute en kväll vid halv tio skulle rulla in en vattenslang... det lät och hon såg FYRA vildsvin och sprang in! Helt förståeligt! Dom vill man inte ha close encounter med.
 
Så, nu bävar vi för att de hittat hit till vårt område... bannat! Hoppas de som har jakten här är upplagda att ta dem, på tallriken har jag dem gärna, mumsgott kött!"
__________



Hallo nu har jag precis sett avsnitt 2 av trädgårdsdax, så nu är jag bra med igen. Har noterat Ramslök och inser att den är i samma familj som Allysum som vi hade planterat i vår förra trädgård. En vit/beige blomma på Ramslöken jämfört med våra lila... annars väldigt lika. Detta är verkligen ett välgörande program. Vackra vyer och växter, avslappnade glada människor, lyckliga djur och måste hålla med kvinnan i detta avsnitt som sa : "Ingen trädgård är perfekt och varje trädgård förändras!" Känner att jag har skrivit något liknande för inte alltför längesedan.
__________

YES Sommer på tv ikväll! Men först en rejäl promenad med Charlie på knappt 4 km...sedan nudlar och kycklingwook.

3 kommentarer:

Jeanette... sa...

Huga!
Såg på Tv4 vädret att det kommer nerifrån åskan, så vi lär få det i eftermiddag.
Det var väl det som började kännas så hårt i mina leder igår.
Lär bli skön luft när det har passerat:-)

Skön onsdag på dig syrran, kram Jeanette

Jeanette... sa...

Åskar inte här än, men SMS skvallrade om åska i Åtvidaberg som bara är 1,5 mil bort nyss av Isabella som är på väg till matte lektion.
Så jag ska stänga dator och internet ett tag och se om det dyker upp här med:)

Kram kram

Jeanette... sa...

Jag igen:)
På 4 timmar i går em/kväll hade vi 2 rejäla åsk omgångar, den första var värst då det slog ner i kraftledningen så elen gick.
Mycket regn på kort tid, men nu på morgonen skiner solen:)

Kram JeaP