Bloggintresserade

fredag 8 maj 2009

Tröttfredag

... och vi tyckte att det kändes något enklare att masa sig upp idag... antar att det är pga. den stundande helgen...

... för tidigt att säga något om vädret. Grå himmel, nattfukten ligger kvar, alla trädgårdens blommor ser fräscha ut. Vi har nyss njutit frukost... jag plockar undan och påbörjar dagens inlägg medan Mats och Charlie tar rundan runt kvarteret. Vilken miss... slut på grisöron. Första morgonen Charlie går miste om detta goda och underhållande gnag när han är ensam? Äcklig tanke... hur många grisar har han satt i sig öronen ifrån? Och vi då vad gäller resten...
__________

Från det ena till det andra... nu på jobb knäppte precis av en bild på granatäpplet, eller är det ett paradisäpple som står i blom härutanför mitt fönster... skulle tro att det dyker upp senare.



__________

Ann: "Här har vi blandad himmel denna morgon, inte välblandad utan mer molning än omolning men jag såg solen nyss. Kallt, ja så vida pass, 6C bara. Och så kom än mer sol!
__________
 
Gillade ditt fynd, jeansklänningen, hoppas på klänningsväder till dig!! Och fina Olivia, så fin hon är :-)

Nytt under gårdagens inlägg). Kan tillägga att jag har varit spekulant på ett par snickarbyxor också i flera år utan att hitta några någonstans. Kul att sedan Maryl Streep hade ett par i Mamamia...
 
"... Har precis utfordrat och släppt ut mina två fina röda, morgontoa och patrullera av ägorna tror jag står på deras agenda :-) Själv borde jag städa lite, laga middag vi äter ihop då det är tidig fredag för maken och ärende i stan. Majsol på dig!"

---

... och visst var det majsol hela vägen hem tills jag kom av bussen... ja faktiskt ända tills jag gick och trillade rakt fram på asfalten här utanför... det var inte igår (peppar, peppar) jag trillade sist. Förut var det allt som oftast. Solen gick bokstavligen i moln och det gjorde inte gott med tunnstrumpor. Men den här gången tog jag instinktivt för mig med händerna, låter ju ändå som en förbättring i nina öron. En förbättring som jag borde vara glad över.

Ann: "Ramlade du? Uffa, var det det där 'slockningsfenomenet' du hade mer utav efter stroken, förstår att det måste vara otäckt och bygga upp en rädsla att det händer igen... uffa, tänker på dig! Tänk på att det var längesen sist, och att den reflexen att ta emot med händerna fanns! Det tycker jag bådar gott och visar på styrka och tillfrisknande :-) så mitt i skrapade knän och mörbultning får jag lov att gratulera frun, till reflexen :-)" 

.-D
__________

Inne och "hämtar mig" en stund ska sedan "tura ner till havet med Charlie. Ja, man kan ju hoppas på att inte fler har kommit på tanken. Väl medveten om att det nu är maj.

Somnade och det blev ett par timmar senare... havsturen får nu vänta tills husse kommer hem. Sen blir det handla av för imorse var det då för torftigt i skåpen. Det är ju fredag och allt så nåt extra gott får det väl bli.

Har precis hängt ut tvätt och fyllt hela torkvindan. Ser inte ut som vi har något regn att vänta. Passar ju bra.
___________



Vårt vackra körsbärsträd, men buskarna som hotade att ta överhanden intill grannen ser malätna ut där vi har gått fram med sågen. Vår tanke är att tvinga fram nya fräsha grenar men vi behåller ändå några höga grenar som insynsskydd. På gräset ligger några plattor som jag ska tvätta imorgon. Ska se hur långt de räcker och om vi har räknat rätt :/

... Sen kan jag bjuda på en bild av vårt lilla japanska körsbärsträd som nyss har slagit ut och står i full blom. Även detta beskuret i år.



__________

Dagen slut? Åh nej det kommer mera!

ICA väntade och vi var precis påväg ut genom dörren när telefonen ljöd... det var lill-Erik. Han undrade om vi skulle ut och gå med Charlie och om han kunde hanka på. Handlingen snabbt avklarad och sedan gick vi mot Anderssons. Båda barnen stod ute på sin grusväg och väntade... Erik såg förväntansfull ut, men i Hannas ansikte kunde man utläsa något helt annat! Men det är viktigt att göra saker med bara det ena syskonet ibland och förra gången var det ju hon som har kommit hit och målat en oljemålning tillsammans med Eva-Katrine.

Hos Anderssons hade de precis kollat på film från när barnen var små... och visst blir man man både rörd och mer av det man ser... av minnena och hur det är idag... Allt som hamnar i andra perspektiv. Det var ju bara för märkligt Camilla när du tar björken på tal som jag skrev om i inlägget just igår...

Det blev en mysig tur med skoj och förtroligt prat och den gick utmed hamnen där vi pratade om företagen vad som händer innanför murarna ex. lantmännen. Erik jobbar med havstema i skolan och lärde också oss ett och annat och nytt. Bara att få prata med dessa små med ännu oförstörda tankegångar. Åh, vad kul. Det får mig att inse att det ju mitt i allt är i den här åldersgrupp jag har mitt hjärta. Sen tvingas jag inse att det blir alltför intensivt i längden. Sorgligt men sant.

Vid surfinghörnan släppte vi lös Charlie en kort stund för att leka gömme. Jag vågar säga att vi hade lika roligt alla... när vi hittade ett bra gömmställe och sedan satt där knäpptysta... ja nästan utan att andas. Att blicka in i Eriks ansikte som bara utstrålade all den där glädjen, spänningen och gemenskapen. För härligt!
Sen att hans ben blev trötta, men att han tappert dementerade det... att Mats och jag tyst konfererade och i sista stund kortade ner rundan var nog bara rätt bra. För när vi kom till deras gata så erkände Erik att han tänkte satsa på "Så ska det låta" tillsammans med fredagspoppis... och sedan inget mer.

Själv fungerar jag som andra barn. Det blev "Så ska det låta" med färdiggrillad kyckling, potatissallad och grönt, sen inget mer.

Inga kommentarer: