Bloggintresserade

onsdag 6 maj 2009

Våtonsdag

... ja den är visst blöt. Regnet står som spön i backen. Ger mig av på cykel om 40 minuter... man kan ju hoppas... terapin väntar sedan är resten av dagen ledig.



... och nu blommar även vårt bigråträd med sina vita blommor och på det japanska körsbärsträdet spricker små rosa blommor ut så smått.

Slutade regna? Glöm det! Halvvantar på, och med Eva-Katrines gamla regnjacka lyckades jag skyla övre halvan och halva händerna sånär som på nyporna :-D ... terapi och sedan kreatininprovtagning inför kommande MR halskärlröntgen. Effektivt! Klar och hemma redan kvart i 10 och resten av dagen ledig... ännu rör sig inte grenarna det minsta...

Ann: " Grå, blöt och kall onsdag!

Åh vad jag håller tummarna för er därnere idag, såg vindvarningar med karta igår och tänkte på alla fina fruktträd som blommar just nu... skall de blåsa sönder idag..."

Ja, det får vi då hoppas att de inte gör, tänk vad trist det hade varit dels på de vackra blommorna och dels på all kommande frukt...

"... Det ser enligt prognosen ut att bli bra blåsigt här med, vi har ju fyra nysatta träd förra året bakom huset, och både plommonet och körsbäret blommar nu men inte äpplet eller astrakanet. Urgamla päronäpplet här har inte börjat blomma än, så peppar, peppar det kanske klarar sig om vinden inte är för hård mot knopparna.
__________

Å, du såg inte Trädgårdsfredag, då passar det bra en blöt ledig onsdag att kika via Svt Play http://www.tv.nu/svtmedia/09050419302000svt2--p hoppas jag! :-)"

Jo, jag såg det precis före jag gick och la´ mig... var ju alltför nyfiken för att låta bli igår såklart :-D Ja visst är han underbar den där trädgårdsmästaren som tala med sådan ömhet om växter och djur och som tom inser att ogräsen bör få finnas, kan tas vara på och fylla en funktion... Tack! väntar med spänning på nästa avsnitt!

Vi bodde ju på landet en period och vi konstaterade då att Mats får lappsjukan om inte affärer och socialt finns nästgårds. Själv skulle jag däremot mycket väl kunna tänka mig att bo så där med massor av andrum och ha möjlighet till ha djuren springande sådär fritt. Men nu är jag nöjd med som vi har det och skulle inte vilja byta... har ju en hund som till utseendet är mycket lik trädgårdsmästarens...

Ann: "Så roligt att du tyckte om trädgårdsfredag! Kändes som du det programmet, förstår du mig nu då :-)"
__________

Så nu har jag varit inne och kollat länken du skickade till Er trädgårdsmästares läckra jobb med en tuja. Då kan jag ju avslöja att vi har två stycken bautatujor i vår ägo och att jag har planer på att göra dito med åtminstone en utav dem. I helgen var Mats och jag ute en svingsa i "Prästbostället", en handelsträdgård i Skepparslöv
på hemväg från Adseke. Där kollade vi priser och färdigklippta tujor i cirkus halva höjden sprang iväg på ungefär 2500 kronor.
__________

... det har nu gått styvt en halv timme sedan jag kom hem. Solen har hunnit visa sig och gömma sig igen också för den delen. Också blåst upp en aning... det gäller då verkligen att vara med i svängarna.

Ann: "... Brr, småregn.Vi har nog fått en 10 mm regn sen inatt nu, och fortsätter gör det. Det blir inga nässlor plockade idag tänker jag :-)"

__________

Ann förklarar krabbelurer under tisdag.
__________

"... Ev får vi kyl/frys levererad denna förmiddag. Får göra plats i ett av garagen till mellanlagring". 

Vad kul med ny kyl och frys! Har jag berättat att vi "bara" har kyl och sval i köket? I vart fall har jag det nu. I garaget har vi en frysbox men det är alles sedan fryshuset där vi var medlemmar las ner. För en summa av blott 175 kronor om året (inkl. el) hyrde vi ett ett fack där och hade då samtidigt tillgång till infrysningsfrys... det ni! Kanske bör jag också säga att det bara låg andra sidan kvarteret här.

Diskmaskinen som fanns här när vi flyttade in här (lejongul Atlas från 1974) kastade vi ut. Den diskade inte rent och förde för mycket liv. Vi diskade renare själva tyckte vi och antar att vi ofta diskade för vi har ju fyra barn. Ja, vi gav efter för det inre och det yttre trycket i samband med renoverat kök... det blev en diskmaskin :-D och det är vi rätt glada för idag.
 
Ann: "... Här finns ju kyl/frys i köket när vi flytta in, nästan ny då, hoppas vi kan få ner den i källaren i mitt tänkta förvaringsrum men maken befarar den är för bred, 90 cm. Vi har en stor box sen tidigare och den bor ute i verandan, hamstern och köksAnn i mig skulle inte kunna leva utan den :-) . Kommande kyl/frys är för det tänkta nya renoverade köket och skall lackas svart att matcha svarta gas/el-spisen. Denna modell med bred öppning 90 cm så kallade frensch doors finns inte i svart dessvärre, tur man känner billackerare då...


 
Imorgon gott på tallriken! Stekt korngrynspudding som just nu gräddas i ugnen, dock hade jag inget fläsk eller bacon så det får bli bräckt kassler med lingon och sallad!
 
Lyssnar just nu på Abba-BjörnåBennys nya låt som släpps idag, gå till [ http://www.rival.se/ ]http://www.rival.se/

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article5076295.ab
 
Benny äger hotellet.
 
Nu dags för middag, det blir stekt grillad hoki med klyftpotatis och citron-o-dill-olja, mums!"
___________

Sov en stund när vädret ändå var så taskigt. Bestämde mig sedan för att testa ta sticklingar från lavendeln precis som på Trädgårdsfredag :-D

___________

Här mojnade det och klarnade upp på eftermiddagen. Mats och jag tänkte sticka ner till hundbadet men det är kombinerat skjutfält och just idag tydligen övningar. För mycket folk för att vi skulle kunna söka oss längre söderut. Bestämde oss då för att köra ner till kronoskogen istället. Åh vad mysigt, området är naturreservat och skogen av blandad art. Charlie fick springa lös han håller sig ändå till oss. Han hade väldiga bekymmer för vi lekte gömme med honom och han hade fullt schå att ha oss båda under uppsikt.

Spaghetti och köttfärsås nu väntar vi med spänning på dagens avsnitt av Sommer.

Inga kommentarer: