Bloggintresserade

onsdag 13 maj 2009

Fridag

... Godmorgon på er! I Åhus är himlen är blå, det är soligt... inte så många måsten på agendan, här är det nämligen ledig dag idag... suger på karamellen...

Dock...en liten lista ligger på köksbordet; Dammsuga, stryka, bädda men där slutar det trista. Trädgårdsarbete, förbereda en minirabatt vid ludan och flytta dit en självsådd alpclematis, om jag känner för det ge mig på den ena tujan (beror också på mitt balansstatus idag), Eva-Katrine kommer hem under dagen och så ska vi om Mats kan ta sig ledigt en timme försöka ta oss till Tomelilla och Bo Olsson.

Så nu kan jag med gott samvete stryka golven på listan. Skönt! Idag dammsög jag med min supersilence till George Michel :-)
__________

Plingeling sa det här anlände dagens första mess från Ann :-) :

"Tankning :-)"



Så goa de är dina Missar!

Olivia fick morgonmålet av Mats innan han gav sig av och är nu ute i solgasset.
__________

Ann: "Ingen nattfrost, klarblå himmel och solsken!
 
Kul gå med dig på din runda via bilderna :-)"

Som ett förtydligande för den som ev. undrar; bilderna under gårdagen".
__________

Skönt att du är hemma... ser det ut som om han tänker och Bli klar någon gång för nu vill jag ut på upptäcktsfärd

Anns kommentar härunder: "Nämen, vicket vuxenansikte han har Charlie! Växer alldeles för fort förstår jag :-D "

Ja fast det är ju tidens gång. Barnstadiet kommer inte igen och går i rasande fart när man är hund, så det gäller att verkligen njuta... snart börjar skolan (som för mig när jag fick poesiboken)... och visst ser det ut som om han är redo? :-D

Att kunna vara hemma så här pass mycket är en förmån... man vill ju liksom inte missa någonting...

__________
 
Ann: "... Vetduvad, när jag kört ungefär halva vår enskilda väg igår, viker vägen av och en biväg kommer på, där var det upptaget i min körfil!



Där gick en storskrakehona med sina nya barn på rad på vägen, blev rädd för bilen och genade över vägen, jag stannade och hade blinkers på och

... gick ur med kameramobilen, hon gick ner i diket och de små kämpade på, svårt se och räkna kanske var de 6 eller 7 st ungarna, hörde att det kom en bil så jag stod på vägkanten och en grannfru stannade till och de hade sett likadan fågel med ungar på den inte belagda bivägen och hon visste inte vad de var, undrade om det var sjöfågel och se det visste ju jag att de var :-)

... så jag berätta om att asken hos oss alltid är bebodd med samma art så här är nog fint för storskrakar att bo, finns då minst två kanske tre bon i omgivningen. Dock oroade jag och grannfrun oss för just där är det rätt så långt ner till sjön... När jag kom tillbaka hem körde jag sakta där och undrade hur det hade gått för fågeln och de små fågelungarna i stora världen... full av rovfåglar, ormar, katter och annat på väg till sjön... Bilderna blev inte så bra, men man ser honan och anar de små".

TACK för bilderna och den härliga berättelsen. Kan ionte vara lätt att både ta hand om sig själv och att värna om sina små i denna farliga värld.
 
"... Har sista dagarna tittat på vår urholkade ask, maken har sett henne flyga iväg och då hört fågelungar pipa, men vi har inte sett mer av just vår familj... de brukar hoppa ur vid middagstid så jag gör mitt bästa att hålla utkik då!"


__________

Kom att tänka på min blommiga poesibok som jag fick när jag fyllde 7-år. Letade upp den, började bläddra och mindes. Där är många av klasskamrater och andra som har satt sina spår. Jag stannade upp vid varje text och ibland kändes det som igår. Mitt i boken fick jag syn på följande rader och ömheten vällde upp:



Lilla farmor hon kände mig och hur jag fungerar. Minns att hon brukade säga att det är synd att vi inte var barn samtidigt för hon var säker på att vi då skulle ha haft mycket roligt ihop. Båda uppfyllda av att notera världen och allt levande på våra dagliga långturer med att botanisera och plocka bär och svamp.

Anns kommentar härunder: "Åh, så fint din farmor skrivit! Man anar hur viktiga ni var, och är, för varandra! Gullefint!"

Ja, man är ju så medveten om att ens bakgrund formar en... och det här blev lite som ett bevis på det. Mycket påtagligt för mig också!

...och för min del var det speciella att jag hade förmånen att träffa min farmor dagligen och visst är det något speciellt med den äldre generationen som har så mycket i bagaget och har landat.

Vet att du Ann har pratat om din farmor (tror jag att det var och att det också var med stor värme).

Ann: "Mmm, min farmor var världens goaste och bästa :-) Saknar henne så, mer eller mindre varje dag... hon gick bort 1987..."

... och min 1999...
__________

Ann: Sitter här med elvakaffe, sen har jag uppdrag av matmor=jag, skall ut och plocka nässlor, till morgondagens soppa. Skall spruta ogräs på grusplan. Sen får jag nog gå inomhus igen, tillaga soppan och äta middag, idag får jag en Vägga, gott.
__________

... Dagen började med klar himmel, nu har molnen gaddat upp sig, visserligen soligt hela tiden men överallt dessa stora höga tussar, du vet i vitt, grått och gråsvart så man undrar vad som är på gång up there".






Så nyss hemkomna från en svingsa ner till havet.

Ja här vandrade vi Paradisvägen ner mot vattnet.



Charlie älskar det här, han liksom jag är lite som tjuren Ferdinand han ser och luktar lite här och där på en och annan blomma.





Skönt och soligt men blickade man norröver var det molnigt...









Vad passar efter en tur om inte en lur?

Snart kommer Eva-Katrine och Mats hem då bär det av till Bo Olssons... så nu är grejorna hemma träkant och dynlådan som vi ska ha till mellanlandning för återvinning samt flaskor och tomburkar precis utanför groventrén... det blir nog bra!




Fyndade en rätt stor i mitt tycke snygg träskål... 39 kronor inte som hittat men nästan.





Charlie har fått ett nytt koppel, en ljus läderrem... han är ju ingen liten valp längre och ska snart börja skolan och allt.

Maten pågång idag går det snabbt... bräckt kassler med mycket grönt, nypotatis och stuvning mmm... Charlie leker med sin nya leksak virvlar runt i sitt kvällsryck... Mats och jag har precis tagit en svängom i köket till Stones och tror låten heter "Empty without you".

Powergå

Sommer ikväll

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, så fint din farmor skrivit! Man anar hur viktiga ni var, och är, för varandra! Gullefint!

Anonym sa...

Nämen, vicket vuxenansikte han har Charlie! Växer alldeles för fort förstår jag :-D