Bloggintresserade

söndag 17 maj 2009

Yllan i Kristianstad

Yllans historia startade 1898 och blev en arbetsplats för som mest över 1000 kvinnor. Här kan intresserade läsa mera om denna industri.
http://www.yllan.se/main/default.asp?id=15&subid=66&langID=1





:-D En viss likhet med Linvarpen och mitt hår...

Jag vill också rekommendera Birgitta Trotzigs skönlitterära böcker där hon i "Dykungens dotter" (tror jag den hette) berättar just om Yllan. Hon har även skrivit "Berättelser från kusten" från Simrishamn-Åhus samt "Dubbelheten". Tunga böcker, men med ett språk och en handling som, vill jag lova, inte lämnar någon oberörd.

Idag är Yllan ett mäss och konferenscenter och det är här som Bildstuderande på Högskolan ställer ut sina alster mellan den 16 maj- 5 juni. Läs mer på sidan:

http://www.hkr.se/templates/page____7728.aspx



Jeanettes kommentar härunder:'Grant's' som det står på flaskan påminde mig om min älskade hamster som kallades 'Granten' och var döpt till just 'Månstenens Grant's Oldest' i stamtavlan. En långhårig normalfärgad var han och riktigt mysig:)

På tal om hamster hade Mats och jag ju Eufemia. Kanske minns du henne Jeanette. Jag tror att vi hade henne när du och Irene var hos oss den där sommaren 79. En liten kul en som sprang rätt mycket lös så länge vi bodde i vår lilla etta. Mats hade en hamster Laban, när han bodde hemma, men den försvann in i köksinredningen. Inget annat att göra än att montera ner för att få tag i rymlingen :-S

Så fick han sin omtalde tax Russi. Själv hade jag inga andra djur som barn än fiskar en period... men har alltid önskat mig. Bestämde tidigt vet jag, att jag skulle ha det så fort jag själv bestämde.

Alltnog detta var ett utvik, precis som det bör vara med konst, tillbaka till tavlan ovan...
Mats är ju i förvärvslivet ett Miljönisse och hans stora passion är olika slags whiskey. Därför är detta hans absoluta favorittavla... det är Nisses alster.

Min egen favorit är en tavla på Titzan. Kanske kommer det framöver en bild även på den.

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Hej Ingela!
Ni har verkligen hunnit med massor helgen som gått! :-)

Nu strilar regnet ner här, välbehövligt i torkan.
Känns som att man då får lov att vara lite loj själv också.

'Grant's' som det står på flaskan påminde mig om min älskade hamster som kallades 'Granten' och var döpt till just 'Månstenens Grant's Oldest' i stamtavlan. En långhårig normalfärgad var han och riktigt mysig:)

Kram Jeanette