Bloggintresserade

tisdag 26 maj 2009

Långt fint väder

... så nu är den här tisdagen. Himlen blå och Strålande sol ännu, återstår att se om den orkar hålla sig kvar. Hunnit bädda, bada, frukost, plocka fram dagens "packning" till jobb (Böcker bla.)

... och nu ska Charlie och jag följa Eva-Katrine till bussen. Tänk äntligen har vi fått en hundlatrin ute på Fädriften. Säkert många hundägare som är glada. Kanske avtar tjatet om att inte stoppa påsar i papperskorgarna då. Så underbart skönt ute...

... Muren runt det nybyggda huset en bra bit bort växer för varje dag. Nu på morgonen ny leverans av stenblock från Starka och arbetet i full gång. Mina tankar vandrar till den gamle som bodde på platsen förut. Han hade alltid så fint och välputsat i sin lilla trädgård... Nu är allt borta... undrar vad han hade tänkt om att inget som han la energi och kärlek på är kvar?

Som kontrast, en liten bit bort bor ett gammalt par... där mannen i huset också alltid pysslade i sin trädgård. Sonen har tagit över och paret bor kvar. Hela huset är nyrenoverat i helt sin gamla stil. Oj vad fint det blev. Måste vara härligt att uppleva det medan man kan. Någon gång emellanåt ser man den gamle själv ute och rycker ett ogräs och hur han tittar upp på sitt fina hus...

... En närmre granne plockar iordning sina golfattiraljer. Det blir säkert en härlig dag ute på greenen säger jag. En gång i veckan oavsett väder svarar han och vänder upp sitt brunbrända ansikte. Jasså det blev en ny liten hund sa han... samma ras som Lucky?

Nu närmar sig tid för avfärd. Idag ska jag då inte åka ifrån min matlåda, så lätt när det som idag bara gäller en dag i veckan. Rester från gårdagen stuvade makaroner och falu vill man ju inte missa.
__________

Dagens citat i Bladet får stå för HC Andersen "Att leva är inte nog. Solsken, frihet och en liten blomma måste man ha".

__________

Ett litet tips kanske? Hittade en trevlig sida på:
www.solento.se

Där kan man göra en egen fotobok, till examen, bloggbok, födelsedag etc. i valfritt antal ex. från 1 till flera...

Med lite jobb kan man säkert skräddarsy en både personlig och uppskattad present!
Det måste jag då prova!
__________

Ann: "Blå himmel, strålande sol! Ännu en dag med fint väder, det skall jag ta vara på och klippa gräset nere vid sjön. Imorgon spås förändring.
 
Igår såg jag knappt katterna efter de gått ut på morgonen, typiskt när varmt och soligt... framåt eftermiddagen när maken kom hem brukar de närma sig dörren men ingen kisse såg vi.

Hittade Gumman senare i såghuset på högen med isolering och där nedanför låg i godan ro den där strykarkatten som dykt upp här, en äldre svartvit mullig katt som sprang iväg... iallafall inget bråk mellan vår Gumma och den...

... men vi hitta inte Gubben vår, gick och vissla, ropa och titta överallt. I omgångar. Ut igen efter 19 och maken gick uppåt svägerskans kulle jag tog sjövägen och maken hörde kattmjau, så hitta vi Gubben sittande på en gren uppe i en av björkarna nere vid gamla brygghuset, maken fick vända hem efter stege och oroliga timmar var över igen! Man undrar, vad har jagat upp honom dit, han är en bra klättrare har alltid tagit sig både upp och ner genom åren, det är Gumman vi har haft utryckning för med stege genom åren. Och man undrar hur länge satt han där på tunna grenen... stackarn kastade sig över maten och drack sen nästan upp hela vattenskålen innan han la sig raklång på svalt golv".

Vilken pärs! Man fattar ju att han var både törstig och skakis när han blivit räddad! Men inte utan, precis som du säger, att man undrar vad som har hänt. Tänk om de små liven kunnat berätta! Inte kan det väl vara Vildsvinen?

Det händer att man ser Olivia upp i träden och klättra... numera kan hon både ta sig upp och ner. Men en gång när hon var riktigt liten fann vi henne "uppflugen" i den höga tallen utanför Kalles stuga. Dey gick flera dagar när alla sa att hon skulle komma ner bara hon blev tllräckligt hungrig. Det sägs att ner kommer man alltid, men med henne var det tvärtom... Både jag och Mats är höjdrädda, så svågern ryckte in och blev rejält riven. Sen tog det bara ett par minuter sedan var hon där igen... en del måste göra misstagen mer än en gång för att lära, och vem vet kanske trivdes hon med utsikten ;)

"... Vi har sovit gott allahopa inatt :-)
 
Såg Trädgårdsfredag och Sally Lockhart innan John Blund kom.
 
Så har jag ny dag, ingen katt i sikte... matskålen står kvar inne i köket och maken har åkt till jobbet, men var är katterna, tog telefonen i kontoret och ringde maken som inte släppt ut dem... hitta då yrvaken Gumma i köket på flyttlåda och Gubben låg i kontorsstolen... lustiga platser då.
 
Idag får du vända på perceptionen... istället för 'långtisdag' så underbart med långt fint väder denna tisdag :-) Carpe tempestus! Fick slå upp uttrycket hade aldrig hört denna varianten förut... inte helt lätt att hitta... men har mina aningar. Önskar att du berättar mera!

Ann: "Ja du, Carpe tempestus. Carpe diem, fånga dagen och andra tolkningar som den flyende dagen fick mig att tänka, fånga sommaren, fånga vädret, fånga solen, hittade ordet tempestus som säsong och plussade ihop, antagligen skulle en skolad latinare se mitt hemmasnickrade försök och säga det är grammatiskt regelvidrigt eller så, vad vet jag, men det var tanken som räknades eller hur :-) så Carpe Tempestus!"

Hoppade powerwalk idag. Kände mig svag och konstig tänkte lura till... och sov i nära två timmar på kvällen. Mats väckte mig en kvart före "Krig och fred". Mats, Karl-Mikael och Eva-Katrine satt och spelade Risk i uterummet... så mysigt att höra på hur roligt de har... men det andra ljudet då? Det var av ösregn.

Inga kommentarer: