Bloggintresserade

lördag 23 maj 2009

Lördag på oss

... ja så blev det då lördag. För en stund sedan sken solen som bäst, men sedan hände det något. Skulle tro att det vädermössigt blir en dag i gårdagens fotspår.

Somnade så klart till en långfilm även igår. Vaknade sedan tidigt, med träningsvärk. Vadnudå?... inte ska man väl få det efter all träning? Men kom väl åt andra muskler än vanligt igår.

Nu tidningsdags, innan familjen visar sig. Efter tidningen slumrade jag nog till en kort stund. Innan Charlie började pocka på uppmärksamhet. Han kräver full uppmärksamhet men är jättegosig.

Om jag har träningsvärk skulle jag tro att det är ett intet mot Mats ryggont. Han avslöjade att det var den där stenbumlingen framför drivhuset som åsamkat det.
__________

Ann: "Mulen himmel och ett par millimeter regn inatt och morgonen.
 
Igår blandad kompott, mest soligt, blåsigt, molnigt och ett par snabba skurar.
 
Jag städade, tvättade och klippte gräs, efter middagen hjälpte jag de andra med utrensning i uthusen. Containern är i det närmsta fylld, en hög metallskrot samlad och i eldhålet många kubik uppeldade, gott! Jag har sett saker, och ytor i husen jag aldrig sett innan :-)
 
Färdiga vid 18-snåret och dusch följd av hemmalagad pizza och tv och vi har sovit massor och länge idag :-)"

Samma rätt som vankades i Paradiset igår. Idag har vi planerat kokta nypotatis och fiskknyten tillagade på grillen (färsk torskfilé, morötter, palsternacka, purjo, egen sparris, sockerärtor, färska samt torkade kryddor margarin och en gnutta grädde).
__________
 
"... Maken i duschen och snart min tur, vi skall till Gbg och plantera nytt hos pappa bland annat idag.

Pga. Mats rygg bestämde vi oss för en tur till Maxi i stan för inköp av djur- och mat till oss. I eftermiddag tänker jag avancera en bit till med högtrycken.
 
__________



Sällan eller aldrig har jag sett så stora tulpanblommor som på dessa botaniker!

"... Vilka vackra tulpaner! Nästan overkligt vackra :-) "
__________



... intill en vinbärssnäcka förmodligen ättling till dinaAnna-Karin som du fick med dig hem från IVÖ i fickan när vi var där på en av våra otaliga utfärder... snacka om djurintresserad tjej och samlare oftast så var det sten men det kunde även vara annnat...
__________

I väntan på att fiskpaketen ligger på grillen tar jag ett varv runt huset,

<

våra vita Rhododendron blommar i år mer än vanligt efter en dos Rhododendrongödsel i våras. Kanske sätter vi en lila bredvid till nästa år. Det hade vi vid förra huset och tom. 3stycken ... och jättefina. Visst som så mycket annat håller de strax på att blomma av.






Ormroten blommar till höger om Lejonhjärtan...



... njuter vackra färgkontraster av grönt och vitt och doft av konvalj




Den perenna Blåklinten som jag fick ner i jorden i fjol...



Tjuvkik in i vardagsrummet i glaset skymtar man blå himmel...









Taxin står på uppfarten snart rullar den iväg på kvällspass



Alpckematis, spaljé på plats till höger om dörren. Gasolgrillen fick vi förra året av Jörgen

Inga kommentarer: