Bloggintresserade

måndag 18 maj 2009

Regntunga skyar

Godmorgon på er alla!
Regntunga skyar vart än jag ser, nån sol finns ej mer... nä nu blev det sorgligt tror jag slutar där. Utanför fönstret lyser i vart fall Kerrian med sina små solar. Arbetsveckan är kort... det tycker i alla fall vi. Samtidigt är det skönt att ha ett arbete att gå till ännu... men ingen går säker idag.
__________

Tänker att naturen behöver regn, gör gott på vår nygödslade gräsmatta. Mats klippte mattan igår och tyckte nog att den redan börjar komma igång lite bättre.

Jeanettes kommentar: "Nu strilar regnet ner här, välbehövligt i torkan. Känns som att man då får lov att vara lite loj själv också".

Charlie hann få sin runda runt kvarteret innan regnet började skvala YES... och oj vad det regnade på vägen in till stan, vindrutetorkarna hann knappast få undan vattnet.

Noterar att mycket av träden har blommat över... Kastanjeljusen står stolt och stabilt i sina stakar, även syrenerna står i full blom inne i stan... men har däremot inte kommit så långt i Åhus.
__________

Väl inne på jobbet hinner jag öppna bloggen, men bara för att konstatera... inga kommentarer. Men den som väntar på något gott... Ser att du har varit uppe tidigt idag med Jeanette. Första inlägg redan för en timma sedan...

Ann: "Det gjorde inget att jag sov lite längre i gråvädret idag, jag nattsuddade igår och såg tevefyrans film DejaVu, helt i min smak, kittlande abstrakt á lá sience fiction om tid och action och jag är så svag för skådisen Denzel Washington, en av mina favoriter mmm :-)
 
Efter middagen igår, hemlagad fiskburgare med potatisklyftor, blev det gummistövlar och jacka och vi gick en tur jäms med sjön, faktiskt en liten bit på mark infödda maken aldrig beträtt :-) Jag passade på att leta efter ramslök, hitta nåt liknande men jag tror inte det är ramslök, vågade inte ens smaka :-D"

Knäppte du av något foto? Inte för att jag är någon Ramslökexpert men har absolut sett dem...
 
"... Idag har vi jämngrå himmel, 8C och har fått 6mm regn hittills. I hallen innanför den ytterdörren står den lilla runda elgrillen med sladd på golvet... glömt den ute efter fiskgrillning på bänken igår och den ser ut att ha fått sig en skur... maken hittat imorse och tagit in. Hoppsan :-)
 
Vattningsdag på dig!"
__________

Imorse läste jag en recension på "Minnets Eko" en bok på 536 sidor skriven redan 2006i Amerika av Richard Powers, men som precis har kommit ut på Natur och Kultur. I väntan på bussen var jag inom stadsbiblioteket. Boken fanns inte där, men väl en annan av samme författare (Den heter " När vi sjöng" en bok där han behandlar såväl rasism som musik på 715 sidor). Den lånade jag...



... kutade förbi Koncerthuset. Knäppte av ett foto påvägen.








Beslöt mig sedan för att sätta kurs mot bokhandeln... över kanalen och upp för trappan till Domus.



Bokia... tänkte jag den är störst, då finns den nog där. Men NEJ! Vi kan beställa den sa expediten den kostar närmre 350... Kristianstads bokhandel ligger bara rakt över gatan en mycket mindre butik, men tydligt är inte mindre sortiment. Den hade precis kommit in och kostade här 275 pix.


__________

Åter hemma i ett kvavt och regntungt Åhus. Solen börjar bryta fram och visst var det så att det enligt meterologen imorse skulle klarna upp på eftermiddagen.

Nu har min mysjacka anlänt från Ellos så här ser den ut.



Eva-Katrine har en rosa, så jag hade provat den innan och känt att den skulle kunna vara både fräck och skön även till mig.

Ann: "Så go du ser ut i mysjackan! Är det huva på den?"

Absolut, den har huva också!

Jeanette: "Hej igen:-)
Ser ut att vara en riktigt skön mysgos jacka:) Den ser jättefin ut på dig.

Fin damm ni har också!"

Ja, gillar dammen jättemycket, allra helst det porlande ljudet från fallet så mysigt. Alla fiskarna ser ut att ha klarat sig i vinter, det ger extra liv åt den... samt två stänglar näckros påväg upp emot ljuset... ska bli kul att se vilken färg kan vara en djupt röd och kanske de där gula knapparna som kommer högst upp på stjälken.
__________

Nä nu tänker i alla fall jag knyta mig en stund. Kanske med nya boken framför syna. Läsa, en lur på en halvtimme, House och nu Fit for fight!
__________

Ann: "Här hamnade jag medans vetedegen jäser till premiärbak av plommongifflar från Espressens kokbok Bakat från hela världen från mars. Spännande. Mindre spännande blir det att försöka kavla ut degen för det finns ingen plats och jag har inte handtagen till kaveln uppackade :-) men, det blir kanske gott ändå.
Knåd på dig!"

Låter spännande du får berätta och kanske kan man be både om ett litet foto ;) och om de blir till belåtenhet receptet. Hade vi bott lite närmre varandra så hade du inte gått säker...

Ann: "Plommongifflarna blev rätt bra, riktigt bra enligt kakmonstret maken men inte den höjdare jag inbillat mig :-) Lite kan jag kanske skylla själva boken för, samt bristfällig kavling då , för receptet där väldigt kortfattat, letade online och fann mer utförligt om bl a sättet och tiden att koka plommonmoset, hade jag behövt :-)" 

Plommongifflar
42 st

Lyxig vetedeg med en fyllning som överraskar, den innehåller både plommon och mandelmassa.
Den som inte har plommon kan ta enbart mandelmassa och istället röra ut den med lite smör.
Det går utmärkt att frysa gifflarna.


Ingredienser
150 g smör
3 dl mini- eller lättmjölk
50 g jäst för söta degar
2 stora ägg
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
13-14 dl vetemjöl (ca 800 g)

Plommonfyllning:
3/4 kilo plommon
1/2 dl strösocker
150 g riven mandelmassa

Till pensling:
1 uppvispat ägg

(Glasyr:
florsocker
vatten)
__________
 
"På väg till stan idag fick jag möte med manlig granne på vår enskilda väg, strax därefter nytt möte med kvinnlig granne och pang sa det! Jag höll hastigheten och höll mig till min högersida men mötande bil höll inte ut åt sin sida så våra dörrspeglar krockade, hennes Corsa modell äldre helt kaputt och vår elektriska klarade sig bortsett från just blinkersglaset i backspegeln som spräcktes, så kan det gå när fruntimmer (läs kärringar) kör :-) Både jag och maken har kommenterat just hennes körning på vår samfällighets enskilda, relativt smala och slingriga väg några gånger :-) Så jag fick ytterligare ärende i stan idag, alltså till verkstaden och syna spegeln, få kostnadsuppgift och beställa glaset. Telefon ikväll och lämna kostnadsuppgift till hennes sambo blir det".

Sånt är ju så förargliga grejor. Tur i oturen när ingen blir skadad, men det för med sig en massa obehag, ork och pengar.
__________
 
"... Solen kom vid middag och just nu börjar den vika in här på kontoret på tangentbordet".

Även i Åhus kan vi njuta av solen tror att den dök upp vid ettiden
__________

Klockan har hunnit bli nästan halv sju. Charlie kom ivägen för Olivia och det var säkert inte med avsikt men Charlie hann få ett klös mot sitt högra öga. Nu har han varit i stan och kollat det, fått cloromycetinsalva för ev. infektionsrisk. Han ser ut att ha haft tur i oturen.
__________

Inte hoppar vi Powerturen så nu bär det av iväg... ner till slingan, runt den och så hem igen. Så fick man känna sig nöjd med sig själv igen. Imorgon jobbar Eva-Katrine så då hoppar jag Powergång och slår följe med Charlie och Mats instead.
__________

Vankas köttbullar och stuvade makaroner blev sent men så är det när det som i em. något oförutsett har sker.
 
 

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Hej igen:-)
Ser ut att vara en riktigt skön mysgos jacka:)
Den ser jättefin ut på dig.

Fin damm ni har också!

Kram Jeanette