Bloggintresserade

lördag 16 maj 2009

Målarlördag

... ja så blev det lördag. Intensivt blå himmel, sol såklart ännu men svagare och aningen blåsigt. Frukost först sedan börjar operation målning. Vernissage för att se när andra har målat, powergång, självfallet. Så Babben och melodifestivalen ikväll två absolut måsten. Undrar, vad har ni andra för er?... och vilka ni är för den delen? Eva-Katrine och Karl-Mikael jobbar.
__________

Dagens citat i Bladet på temat Storhet (av Chesterton) gillar jag: "Det finns stora män som får andra att känna sig små, men den verkligt store mannen är den som får var och en att känna sig stor".
__________

Ann: "Blå himmel & sol!
 
Bilen bra, men lite förhandlingsargument fann vi. Tog en tur till Knalleland och Lagerhaus bl a sen hemåt kvällningen".

Låter som en omväxlande och trevlig fredag. Är lite nyfiken på detaljer, Knalleland har jag ingen erfarenhet av men Lagehaus återfinns om inte i Kristianstad så på andra orter i Skåne. Det är en sådan där affär där man kan göra sina fynd och som jag gärna botaniserar i. Kanske har du något foto att skicka över dvs. om du har tid och inspiration.
 
"... Snart vårstädning av vägen med samfälligheten, sen auktion på gård 3½ km bort.
Helg på dig!"

Följt av auktion... sånt älskar jag också! Hoppas på att få hänga med på ett hörn!
__________

I Åhus är målningen i full gång. Vi har hjälpts åt ett par timmar redan och har avancerat ännu en bit. Klockan har hunnit bli halv tolv och medan Mats fortsätter pausar jag.

... En rundvandring på "ägorna", där jag noterat att körsbärsblommningen snart är över, likaså häggmispeln och Ribesen. Forsythian, brudspirean blommar för fullt. Syrenerna står i knopp men inne i stan blommar de för fullt liksom i Värnamo.


Men också att Kerrian nu blommar med sina pyttesmå söta gula solar.










Äppelträdet blommar...



... och att nyplanterade rosplantor i höstas växer nästan så man hör hur det knakar. Efter att ha gett dem en skvätt vatten så gör jag nu marktjänst inomhus. Rena lakan, det ska vi krypa ner i ikväll efter melodifestivalen. Kan riktigt föreställa mig känslan, rent och svalt, och att borra ner näsan i frisk doft av ...

Annars det vanliga... diskmaskinen, tvätten kallar också... och stryktvätt men det är för döva öron för nu bär det av på Vernissage. Det blev en del bilder och något lär så småningom fastna här.
__________

Hade en rabattkupong från Bladet tillsammans med Lustkortet och som kunde nyttjas på Vilans McDonalds för inköp av två Big Mac till priset av en. Det blev ett besök... jag har ju ännu inte läst Kockboken...
Kunde inte undvika att fota några av de blommande träden utanför så vackert, bara det värt ett besök på Donalds.



Jeanettes kommentar : "Vackert foto!...
__________

... Ja, njuter gör man av allt det gröna som kommer nu med blommor av alla de slag:)
Tänk så underbart det är var vår när allt börjar om?!?!
Likaså höstens vackra färger innan allt blir grått och
förhoppningsvis lite vitt en tid.
Nä, nu måste jag göra mig i ordning ju:)"

Här kommer något foto och intryck från vernissagen men bilderna från kameran är ännu inte inladdade på datorn.
__________

Dax för en minilur medan Eva-Katrine förbereder kvällens pizza och Mats fortsätter därute. Kvar på dagsprogrammet Powergången. Nytt för dagen var att Mats och Charlie hankade på... men de startade lite i förväg och joggade sedan emellanåt.
__________

Babben kul som vanligt men vet inte vad jag ska säga om melodifestivalen... mer än att jag gillade många av låtarna och den underhållning som de bjöd på. Såg till slut? NEJ, men det brukar jag inte heller... tänker att besvikelsen blev för stor när det inte gick bättre för de låtar som jag inriktat mig på Storbritanniens som i mitt tycke var outstanding tillsammans med Sveriges bidrag... sen fanns det sk. andra med ett snäpp ner på min lista. Vet vilka som kom etta och tvåa men det är alles... sen blundade jag, ZZZzzz...

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Vackert foto!
Ja, njuter gör man av allt det gröna som kommer nu med blommor av alla de slag:)
Tänk så underbart det är var vår när allt börjar om?!?!
Likaså höstens vackra färger innan allt blir grått och förhoppningsvis lite vitt en tid.
Nä, nu måste jag göra mig i ordning ju:)
Kram på dig syrran,
Jeanette