Bloggintresserade

fredag 22 maj 2009

Klämdag

... Mellan två helger.

Vaknade riktigt tidig morgon av att regnet vräkte ner. Det blir verkligen ett ljud som är öronbedövande från uterummet som ligger i vinkeln mellan vårt sovrum och vardagsrummet. Lyckades ändå somna om för att åter vakna till strålande sol. Hann precis ut och hänga upp ett par maskiner tvätt på vindan i bara mässingen... så började det åter att blåsa upp. Kanske torkar tvätten kvickt. Får se! Solen gick i moln och har så visat sig korta stunder från och till. Inget regn ännu...
__________

Släpet hämtar vi vid middagstid sedan bär det av till Arlöv för att hämta sten. Hinner vi så ska vi när vi kommit hem försöka få iväg den gamle tvättmaskinen till tipp/återvinningsstationen.
__________

Ann (Värnamo): "Det har regnat inatt, 8,4 mm enligt väderstationen. Himlen ser kanske ut att spricka upp.
 
Fint väder igår, en 20C och sol. Svensk nypotatis (14,90/kg) och sill till middag, en biltur till svärfar (kyrkogården) och sen till ett varuhus maken visste var öppet, kika på kyl/fryspriser och var nöjda med det vi köpt tidigare, handla nostalgisk Portello dricka, borste och kvast och sånt. Hem och fick kaffe med kokosboll, sen liten promenad bort till sjöstranden och den blev tidsmässigt lång då grannar på vägen ropade in oss och bjöd på drink, Loka och prat ett par timmar,
__________

... när vi kom hem hade pigan inte lagat till kvällsmaten så det blev inga kokta kronärtskockor utan mackor och dom fick vi göra själva :-)".

Så ni har piga... :-D ... ja vi har ju Jang som vi kallar honom (Juan), men han är inte heller ett dugg rädd om sin anställning... för med tanke på hur han missköter sig så sitter han väldigt ofta löst.

Ann : "Jo, vi har tjänstefolk. Pigan heter Inga, betjänten James och de är obefintliga, ser dom aldrig, de gör aldrig som tillsagt och har alltid ledigt på vår beskostnad och vi får göra precis allting själva jag och maken. Så har det varit alla år, flyttar vi flyttar de med och vi hoppas på bättring men alltid samma gamla visa, de visar sig inte ens :-)
 
Igår fick Inga tillsägelse att fixa kvällsmaten tills vi kom hem från promenaden, och hur gick det? Inte ett finger lyfte hon, kronärtskockorna låg kvar i kylen orörda...
 
Vi lever upp när vi ser förslagen i nyheterna om att avveckla dagens LAS så vi kan göra oss av med dessa parasiter :-)"


Haha... Ett gott skratt förlänger livet :-D ...

Från skämt till allvar, på sidan http://www.genealogi.se/tidningen/Shf307.htm
kan man läsa en intressant berättelse om herrskap och tjänstefolk i "Herrskapsfolk under luppen". Den är skriven av fil. dr. Hans Egeskog.

... Vet inte kanske vi inte uppfyller kriterierna för herrskapsfolk?...
__________

... Tänkte så i mitt stilla sinne att beskrivningen ovan var så tydlig att jag kunde följa med... endast med mina egna inre bilder... så anlände följande bild på containern. KUL!

Nu kommer containern! Den skall stå här på gårdsplan i helgen, idag skall syskonen och svärmor rensa, bära bort sånt hon eller syskon vill behålla, och slänga annat. Gott! 

Tänker ta med min lille mobil och försöka knäppa av ett och annat under dagen. Om det nu skulle vara att jag inte lyckas beskriva fullt så målande. Bäst att kolla så den är laddad... Nä nu skiner solen i Paradiset och det vankas frukost.

På förmiddagen ostadigt väder på uteplan, dock inget regn (klockan är nu 10.40). Operation röjning inne.

Hej på er! Tyvärr glömde ta fram mobilen när vi var i Arlöv



Nyss hemkomna från Betongomarmor med 500 kg dansksjösten, vi har hjälpts åt att rulla in stenen och fått den på plats... De sa att det skulle vara rätt till våra kvadrat tom. gott mått... men tror ni inte det fattas en del... och som det ser ut nu runt kabelvindan... tyvärr det måste vi fixa med det går åtminstone in i bilen sa Mats. Utanför bild har jag planterat en alpklematis emot ludans vägg. Plantan var självsådd under Kalles trapp. En bit armeringsjärn finns över den ska den få klättra i. nytt glas i dörren. Den har Kalle justerat idag så nu går den att stänga.



Tänkte tagit ett kort för att visa hur fint det blir, men i så fall får det bli på en icke färdig hörna.

I växthuset ser ni vilken start druvplantan har fått i år, kärnfria blå burgunder.

Först hemgjord pizza

Sen ett foto till:



Plattorna är våta, det har regnat i Åhus. Det var precis efter Eva-Katrine och jag hade kommit hem efter vår powerwalk. Vilken tur vi hade. Vek precis in på vår väg när de första blafforna föll.

Den stora stenen framför drivhuset är än så länge överflödig men väntar på en plats ... bakom hög plymspirea. Bortom spirean har vi planerat trädäcket och fågelvolonjären ska byggas om till en myshörna med plasttak... grovt rep runt kabelvindan och mosaik på cementskivan.

Inga kommentarer: