Bloggintresserade

söndag 17 maj 2009

Norges nationaldag

... och så vart det då söndagsmorgon... idag är det ju 17 maj... visst ja, tack Ann. Får gratulera till segern igår...

Charlie har varit ute sin första runda, men har lagt sig till ro igen...



... medan jag är klar för att börja måla. Ingen annan är vaken än och det passar bra, tycker jag, nu tassar jag ut i morgonsolen.
__________

Efter en liten stund dök Eva-Katrine ut genom ytterdörren. Klar att gå på tur. När vi började powergå för ett tag sedan tog vi lite olika mått på oss för vi beslöt oss för att strunta i vågen... och i fredags fick vi för oss att kolla läget igen. Nu när det återstår tre veckor tills deadline. Blev nog en sporre för henne att en större bit av morsan var väck. Hårdträning veckorna som är kvar...
Efter en timmes målning vankas frukost i Paradiset, nya frallor men LEVA & BO bilagan läste jag redan igår... Hittade ditt mail i inboxen Ann har läst det, men har tyvärr inte rast längre så studier av länken får vänta!

Så dagens målning är klar. Innan jag tar resten måste buskar och sly ansas bak den. Åtta timmars torktid... nu marktjänst på inneplan... strykkorgen har hunnit bli obehagligt full...
__________

Men nu är det Mats tur att dona några plattor kvar, satsar på att få hem dansk sjösten i veckan som kommer och kanterna ska då vara klara är det tänkt samt målat på två sidor av Ludan.
__________

Ann: "Himlen klarnar och blir blå.
 
Apropos fredagens tur så är Knalleland området med försäljning där dagens butiker växt in, typ Lagerhaus, Clas Ohlson m fl och vi tog en svänga på Eko, vad vi saknar vårt Eko :-). Förr var det mer fabriksförsäljning i svenska tekoindustrins medelpunkt, typ postorder m fl. Det blev mönstrade muffinsformar köpt och en fika. Du kan kika på [ http://www.knalleland.se/ ]http://www.knalleland.se/
 
Gårdagens vårstädning snabbt avklarad, kaffe och sen iväg till auktionen, men, ingen 'vanlig' auktion som jag och du typ helst vill med porslin och handvävda lakan etc utan traktorer, hydralkolvar, domänsaxar och annat. Massor folk, mest skrot enligt maken och hans bror och jag instämmer tror inte jag sett så mycket rost ansamlat på en och samma gård :-) men, det beror också på att auktionsfirman fraktat dit varor, t ex totalt 8 traktorer. Mest intresserade av andras intresse av hökanoner, för här finns en vi vill bli av med, men vi höll inte ut, det blev en låda kokosbollar och en kasse korv som maken inhandlade sen vände vi hem.
 
Så där, nu kom solen igenom :-)
 
Hemma framåt sen eftermiddag hade syskon och svärmor möte och gick igenom prylar, här på denna gård står massa saker som egentligen är svärfars och nu bestämdes vem som skall ha vad, vilket som skall slängas och hur, härligt. Jag klippte gräset.
 
Inte heller vi orkade hela melodifestivalen, det gick rätt fort att ana Norges jordskredsseger och eg gleder meg og idag gratulerer vi med dagen, Syttende Mai :-)
___________

Framåt kväll powerwalk och därefter lax, potatis, hollandaisesås och wookade grönsaker samt nyskördad sparris direkt från täppan. Så läckert! 

Har kanske berättat det förut men vi har sparris i rabatten... de bara var där en dag. Sparrisfälten ligger bara ett stenkast härifrån... Såg förresten Trädgårdsfredag och sparrisodling... blev inspirerade och ämnar plantera bak Kalles stuga när det blir tid. Tar ju ett tag att komma igång men vad gör det?!
___________

Har nu åter bladat "Sköna Hem nr 6". Drömmer om att vinna 2 solstolar med pall från Grythyttan... Tänk om... Nu ska jag strax lägga mig och drömma vidare, för imorgon börjar en ny arbetvecka om än kort!

Inga kommentarer: