Bloggintresserade

söndag 24 maj 2009

Söndag

Sunday morning... inte speciellt tidig, inte särskilt mycket sol. Vad jag kan se inget vått ute = inget regn under natten?

Får se vad vi ska göra av den här dagen. Lite mer högtryck skulle jag tro. Lika bra att smida medan järnet är varmt. Vi närmar oss nu däcket med stormsteg :-D

Ann: "Mulet just nu, och stilla ute.
 
Vi lämnade molnen igår och på framsidan sken solen hela dagen lång!"

... och med framsidan förstår jag att du syftar på västkusten där solen går ner. Vet att vi har haft denna fråga uppe förut. Jag undrar sa flundran vad detta påstående grundar sig på? Har det något med USA- Ryssland att göra? Öppet vatten? För det kan ju inte ha med solen att göra! Men detta var en parantes från ett grått Åhus ;)




Knapp-Carlssons var en charmig bevarad över-disk-butik men billigaste knappen jag hittade kostade ändå 1,50 kr och bara ett halsband behöver minst 136 styck knappar så jag hoppade, det får bli Brio storpack framöver istället :-)








 

Gled in i domkyrkan, maken behövde en toalett och jag fick en dos skönsjungande kör då det var vårkonsert med vokalensemblen Cantando, härligt!




Passerade Buttericks och tänkte på pappa som pojkspoling som jobbade där nere i källaren och tittade på kvinnors välsvarvade ben genom källarfönstret när de flanerade förbi... :-)




 
En sväng in i några butiker, sen till Saluhallen och maken kom på vi saknade bröd hemma

... och därefter över till nostalgin: När jag var barn fanns ett ölhak i stan, mycket känt, dit till köttbullekällaren tog farmor och farfar mig för deras goda, stora köttbullar med sås


... och hönökakebröd, nu heter det visst Café du Nord och ligger i nybyggt hus (nu oxå biopalats) på samma plats, dit jag tog maken när han uppvaktade mig :-) och vi mumsade gott också nu, mmm!





Sen hämta bilen innanför vallgraven bakom Storan och iväg vidare via Majorna och in till kyrkogården med blommor till pappa".

Så fint det blev... du kände dig säkert nöjd och jag tänker att din pappa säkert är nöjd med att du har gjort så fint hos honom.

"... Träffade (styv-)farfar som varit lite krasslig men såg pigg ut.

---

Tog Varbergsvägen hem och stannade vid Freeport och gick varvet under glaspyramiderna bland alla deras otaliga designoutletbutiker i Kungsbacka,



... jag hade nog förklarat dåligt när mamma och jag var där för ett par år sen för maken trodde inte det var så stort och fler än typ tre butiker :-) Sen vidare hem och vi landa innan sexsnåret och sköljde av oss resdammet, klädde om och spatserade upp till svägerskan och svågern som bjöd på grillad entrecôte, det blev lite sent innan vi kom isäng :-)"

TUSEN TACK för gratisturen till Göteborg! Så beskrivande i text och bild!!!

Ann: "Kul du ville va me oss :-)

Ha det gött ute, jag skall fika med bröderna nu sen oxå ut i solen :-) "
__________
 
Nu har vi söndag och himlen börjar spricka upp. Biltvätt, syskon samlas och vi klipper sista äppelträdet ihop.

---

... Makens bror och syster (med respektive) fick varsitt pocketexemplar av Den Hemlige Kocken i fredags, snart kommer deras reaktioner och livsomställning :-) Du har förståss inte läst den än? Ha ha!"

Nä du den har jag inte hunnit med än, men den står absolut på agendan. Har sex böcker som måste lämnas tillbaka denna veckan för att inte få böter. Har hunnit läsa hälften av dem... ska nog fösöka låna om någon. Sen har jag ju börjat med en egen bok också... den av Richard Powers... kommit endast en 50 sidor. Tänk om bara mitt vakna dygn haft så många fler timmar... det är så mycket jag vill och att prioritera är inte min starka sida... för vad vill jag plocka bort? :-S
 
Ha nu en go söndag i era fina trädgård!
__________

... Är det en mönjelilja jag skådar i ditt fönster :-)"

Lite kul för jag har länge undrat; vad var det nu denna vackra växt hette? När vi köpte den, var där tegelröda klockor som växte på stänglar... och upptäckte till helgen att där åter sticker upp om än en något förskrämd blomma. Växten kräver minimalt med skötsel och klarar väl norrläge. Mönjelilja? Ja, det låter absolut bekant! 

Utan tvekan det är en MONJELILJA (!) för denn intresserade läa mer på sidan; http://hem.passagen.se/curcum/clivia.htm
__________

"... Ps. berätta jag i veckan att lupinerna blommar redan... som allt annat tidiga".

Nä det glömde du nog, kanske var det för någon annan. Tror inte jag har noterat någon lupin än i år. Väl lite av omvända världen om det kommer först norrut? Känns lite som om att vi lär få förlita oss på remonterande växter i år...
__________

Nyss inkommen efter att ha kört ´på och med´ högtryck och avancerat en bra bit. Nu får resten i den vägen vara tills taken är rensade.

Husvagnen har fått en uppfräschning utvändigt efter vintern... och Mats tänker ta en liten tur för att lufta den. En dag vid fint väder ska jag ställa den på luftning och gå över den invändigt.
__________

Solen är förlängesedan förbi. Det har blåst upp och jag kan säga, att med blöta kläder var det rätt kallt. Klockan är inte mer än halv två men jag är nu inne och värmer upp mina fötter som blivit till isklumpar och för att inte tala om kalla händer... Så nu hör jag det välkända ljudet... regn emot kanaltaket. Då var det ´det´ som var påväg.

... Själv hoppar jag i ett bad, trots varmt vatten ännu iskall efteråt. Till middag vankas tacos, därefter en promenad med Charlie... kanske i solsken...?
__________

Kan undras om du har kommit hem från PRAG Maria? Skulle tro det, för ni måste väl på jobb imorgon... längtar efter att få höra om era upplevelser! Kanske någon liten händelse här på bloggen?

__________

Solen skiner och himlen alldeles blå. En riktigt långpromenad ner till fd. skollovskolonin, ner till havet förbi Torstens ålastuga, förbi Fädriften, där Charlie tog sig ett dopp i havet, vidare fram till Kantarellen där vi slog oss ned en stund på den stora terassen med vars en nybakad strut med en kula och spanade utåt bryggan... vek av vid Paradisvägen med destination emot hemmet...
---
... inom Jan en liten stund... en koll på hans damm och nya fiskar. När det bär sig ska vi överta två av hans guldfiskar. De lär visst yngla av sig en del. Rätt som vi stod där och snackade kom tre av hans höns kacklande de hade letat sig runt huset och fram till oss...

Jag brukar gärna landa till hos Jan och snacka en stund på mina lediga dagar och annars också. Han går där och pysslar om sina djur och ser alltid så nöjd och glad ut, trots att han annars är själv och verkligen kunde ha anledning att deppa ihop av krämpor. Har nog drabbats av det mesta men jobbar ensam i trädgården och med sitt hus ändå. Idag berättade han att det var mer än tjugo år sedan hans fru dog. Det får en att tänka till och inse att det är så lite man vet och att det därför gäller att FÅNGA DAGEN/CARPE DIEM.
 

Inga kommentarer: