Bloggintresserade

torsdag 7 maj 2009

Mellantorsdag

... ja så var det då torsdag. Kan inte undgå att känna efter; trött och ont i halsen. Men vid den här tiden på året kan det ju bero på annat än en vanlig förkylning. Just nu fäller Olivia hår så att det står som en sky om henne. Ont i halsen? Förde ju med sig att jag mindes pillerna idag iallafullafall :)... bra start på dagen...

Sen öppnade jag min mejlbox och fann ditt mejl Thérèse och då blev jag ännu gladare! Skickade ju vidare ett i mitt tycke tänkvärt och absolut vackert bildspel igår "For Women" (såg att du inte fått ditt Jeanette, försöker igen senare). Jag har säkert missat någon som blir nyfiken, hojta då till så råder vi bot på det! Och visst är det så att man behöver bli påmind ibland. Människan är ju komplex och det är visst inte alltid som det intellektuella och känslorna samverkar.
__________

Frukost i all hast vid datorn, för strax bär det av till bussen. Grått ute ser lite "regntungt" ut. Kaffe och fil idag serverat med kanel (ni känner väl till att denna krydda naturligt sänker blodtrycket). Charlie ligger och väntar på "shingen" av filen.
__________

Hamnade i tidsnöd. Hade glömt att busskortet skulle gå ut igår och kom inte på det förrän jag skulle ge mig av. Inga kontanter! Eva-Katrine hittade ett rabattkort som skulle räcka... sprang sedan bokstavligen efter bussen... vilken tur att min kondis förbättrats avsevärt i samband med att jag gått stavgång med dotra nästan dagligen rätt länge nu ... och vilken tur jag hade det blev sex kronor över :-D... Hade det varit kiosken man sprang till som barn med bud om att köpa cigaretter (Hu vale egentligen) eller något annat hade det varit med tillägg att resten fick man kladda för :) Minns ni? Sex koronor hade ju blivit en hel massa godis lortar, pengar av olika valörer Dixi, Rival, Choko, Dumleklubbor etc. listan kan bli lång...
__________

Har nu kommit till jobbet läst din kommentar Jeanette ... sen även din Ann och återkommer... (säga vad man vill, men tvättmaskiner är lika oumbärliga som att de kan väcka känslosvall) ... samt fått en mysig pratstund med en elev på tu man hand.

Jo, jag hade skrivit en "del hel" här text som sedan försvann... synd kanske...
__________

Ann: "Oroligt läste jag igår på textTV om vindbyar och strömavbrott i söder, bl a i Kristianstadstrakten hos dig men det ser ut på bloggen som om ni klarade er bra! Gott!"

Thats´s right vi klarade det och faktiskt blåste det men inte så värst. Inte värre än att vi både kunde ut och cykla samt ut och gå både i Kronoskogen och runt kvarteret. Ja, rundan runt kvarteret rätt kul, måste berätta... Charlie i koppel och så Olivia utan... hon gick inte kloss... Charlie som "sort of" vallade även henne släppte inte henne någon längre stund med blicken, inväntade tills hon kom. KUL!
 
"... När maken kom hem frågade han om storm/vindbyar här, för ena elektriska lyktan i stenpelarna vid infarten låg på backen nån meter ifrån pelaren... jag märkte ingenting under dagen, det regnade och regnade och sprack upp efter middag och blev lite blåsigt men hur lyktan lyckats lyftas ur hålet är en gåta, kanske som maken sa en sån där virvelturbulensvind". 

Vilket påminner mig om er stora björk Camilla och som helt sonika lyftes upp i av den virvelvind som drog fram igenom Täppet för rätt några år sedan.
 
"... Igår fick vi 15mm regn, idag stilla och grått och brrr än så länge, det blir alltså strumpor och tröja idag oxå, kanske t o m pompom-sjal! Än har jag inte vant mig vid kyligare väder. Apropos väder, maken tyckte det var som en augustimorgon tidigt imorse, du vet lite dimigt och sol. Jag missade detta, sov på kudden då :-)
__________

Ett ord försvann för mig igår, när jag skulle skriva om kasslern till dig... det kom framåt kvällen och kändes skönt, då finns det hopp :-) Jag menade bräckt kassler som i bräckt skinka du vet, inte brynt, fniss.
 
Ploing!
___________

På en halvtimme hann jag inom Domus, fyndade halva priset Sloggiunderkläder med rabattkupong på 50 kronor... nästan som hittat; 164 kronor (att jämföra med tidigare 430 kronor.
Claes Olssons...



... provade kläder på Kapp Ahl, fastnade för en jeansklänning av modell Ingela. Rabatt? Självklart, 349 kronor blev 262. Yes! Kattrabatt? Ja man kan ju undras... Olivia ville i allafall vara med på ett hörn.

Ann: "Gillade ditt fynd, jeansklänningen, hoppas på klänningsväder till dig!! Och fina Olivia, så fin hon är :-)"

Tycker vi klart också även nu när hennes päls är lite "maläten", annars är jag kan man säga barnsligt förtjust i just röda katter (?)... men då talar vi om rent utseende mässigt. Är väl medveten om att man sen älskar sina egna djur mest oavsett. Och så ska det vara!
 
Tillbaka till göra stan osäker; Det här såg ju bra ut, hittills raskt marscherat knappt en halvtimme...

__________


... men tvingades sedan inse att det kanske ändå inte var min dag.
Det var efter påhopp av busschaffisen när jag skulle hem. Hon skällde ut mig efter noter för att jag ville ladda mitt månadskort. Du kan minsann gå till servicekontoret istället hojtade hon för att folk i hela kön skulle uppmärksamma det. Men då missar jag ju bussen svarade jag. Tror ni hon slutade? Nä där fick jag stå och skämmas för att jag ville betala.

Skulle tro att det egentligen var riktat till samtliga passagerare. Inget trevligt bemötande alls! Och man kan verkligen undra vilken rätt hon hade att låta sitt usla humör gå ut över mig!

... sen att texten bara försvann fast att jag försökte spara den ...
__________

Men sen DA? När jag landade i groventrén för att kolla till Charlie så låg där minsann ett kuvert adresserat till MIG och det var inte telefonräkningen eller dito! Utan mycket bättre upp. Massor av härlig musik ska nu ljuda från högtalarna... Med början efter Charlieturen! Kram på dig ANN!!!!!
__________

Andra gången gillt! Ja vi har kommit hem och det är nu andra gången jag försöker berätta att det var rätt blåsigt men ändå välgörande med en tur... som inte blev särskilt kort heller. En tur om brevlådan för att posta ett vykort till faster Gunborg.

Om det var mönsterfot i går var det allt annat ungerfär till hit. Antagligen var han så ivrig att komma ut för han hoppade och skuttade runt mig. Sen fick jag för mig att jag vi skulle ta oss bort till vårt hus det där som vi byggde i Piggastan, för jag ville visa alla underbara scillor och gulsippor som växer vid häcken utmed hela vår väg upp till huset. Men jag borde haft sagt VÄXTE för den nye ägaren hade planterat gräs där istället (?), men nu bor vi ju inte där längre! Tryckte av ett par bilder På det ena kan man se den vintergröna Tujahäcken som vi planterade och bakom skymtar ett av fruktträden, ett Opal plommonträd som vi fick i bröllopsgåva 1983. Tujorna planterad vi vid anläggningen av trädgården. I huset som man ser något lite av i förgrunden bodde svärmor och Camilla i en period när Anna-Karin var liten.



Sprödbakad torsk och potatismos till middag. Sen kan jag säga att jag var trött som en lus...

... orkade ändå se en lika underhållande som osannolik film med bla. Sandra Bullock och Bill Pullman i huvudrollerna tror den hette något i stil med "Medan du sov" (kanske tv 1000 film)
... ZZZzzz
 

2 kommentarer:

Jeanette... sa...

Hej Syrran:)
Ja, stämmer med Elektoluxen! Den fanns i 7 Kg, men vi är ju bara 3 hemma nu så vi tyckte det ska räcka.
Den förra var på 5 Kg och den gick ju så länge den gick dryga året. Men det känns som att kvaliteten är annorlunda överlag. Bara hålla tummarna nu:-)
Det var faktiskt Janne som valde till slut, så nu kanske det blir bra *ler*.
De rekomenderade en Boch på 7 Kg med allt möjligt på, men vi vill ha så vi förstår hur maskinen fungerar, haha:)
Jag gillade att det finns Eco och snabb och även för ulltröjorna på den nya Elektroluxen. Allt är ju inte super smutsigt men ändå behöver tvättas.
Provkör den just nu!!

Tack för dina kommentarer under gårdagens blogg. Har valt att slinga ljust i håret igen, för att 'dölja' gråa strån som kommit, så gott det går. Trivs så:)

Kram Jeanette

Anonym sa...

Vår LG 9-kilosmaskin, som väger tvätt och ställer in vatten etc själv, har val av ångning av skrynkliga plagg, att fräscha upp en tröja t ex med, och ånga som tillval i merparten av tvättprogrammen för extra smutsigt (utöver intensiv) och snabb program men ÅNGAN är min favve, så glad i den funktionen!
tvättAnn