Bloggintresserade

lördag 2 maj 2009

Lördag

... inte uppe förrän till 8, men har fram tills dess legat och läst och skrivit. Vi har ju ungdomar som antagligen behöver sova till lite... Har nu också läst ditt mejl men kaffet väntar först för Anna-Karin ska snart bege sig till Adseke. Uppskjutet något ändrade planer... vi skjutsar henne dit vid 11.




Direktrapport ifrån bokskogen.


Känner du igen de här slingrande serpentivägarna utmed gärdsgår´n mor?



Fångade en trolsk bild med mossbeklädd sten. Precis bredvid står några stolta vitsippor i sina vackra vita kjolar.
---
Det påminner mig om när jag var liten. Tror att jag rätt nyss hade börjat skolan. Då var Gunborg och jag en vecka på Örenäs slott. Jag blev kompis med en jämnårig tjej och en kväll var det maskerad på slottet. Den andra flickans mamma gjorde fina maskeradkostymer till oss två. Jag var utklädd till vitsippa och den andra flickan vad hon nu hette var blåsippa. Har nog sällan känt mig så fin.



Mor: "...vilka underbara bilder på dina sidor! Visst känner jag igen de vackra vyerna :)"

Vågar man kanske fråga om ett litet minne eller kanske vilka känslor väcker bilderna? Något du kommer att tänka på?
__________

Sol ute men lite kyligt inne. Mats och jag tog en promenad med Charlie vid 10-tiden. Mycket förändringar i grannskapet. Det lilla gulliga huset nu rivet. Synd att ingen tog sig an det medan det ännu var möjligt. Fick nys om att Mange har flyttat... oj så förvånade vi blev, han som verkar ha lagt ner hela sin själ på att få det som han vill... där ser man... man kan aldrig vara för säker...
__________


På vägen hem från Adseke var vi inom Café Sandhem och fixade ett frasig horn fullt med vallmofrön. Det smakade visst som vi mindes. Både Mats och jag har ätit just dessa horn som barn och det händer att vi pratar med nostalgi om dem ... och med marmelad ska det vara sa Mats.
__________

Ann: Klarblå himmel och solsken också denna morgon!
 
Katterna fått mat och säsongens första omgång med FrontLine och gått ut, de brukar må illa tror jag av dosen i nacken, första timmarna salivdropp och typ hängiga men sen en månad av nästinpå fästingfritt så vi tänker att det är det värt. Maken plockade en på Gumman i torsdags, så säsongen är kommen. Jag som levt på hoppet att de utrotats av värmeböljan... äckliga otyg".

Håller verkligen med dig. Själv har jag hitintills sluppit dem. Endast en fästing när jag var liten. Min farmor och jag vistades ofta i skog och mark för att plocka både bär och svamp och bara för rekreation. Våra djur brukar vara rätt hårt ansatta. Man kan ju hoppas på att plågan inte blir alltför stor just i år. Minns att Manges hund Ebba (denna fina golden och Luckys stora kärlek)fick borelia och blev verkligen jättesjuk...
 
"... Igår riktig sommartallrik med kallskuret, melon, sallad, salsa, pesto, bönsallad och öl, sen en tur med cykeln i bygden och jo, de fina backsipporna har snart gjort sitt i värmen och i backen trängs nu liljekonvaljerna! Det luktade liljekonvalj när vi gick, och ändå har bladen inte kommit så långt men en och annan klocka slagit ut, redan! En sen eftermiddagsfika med svärmor blev det oxå.
 
Idag? Maken for nyss till skogs för att hämta hem timmer han och brorsan fällt. Jag skall plocka lite och förbereda middagen, sen gå ut och tänker det blir gräsklippning hos svärmor idag, kanske lite trädklippning ock.
__________
 
... Nämen, har dammsugaren rasat? Jo, det är ju slit och släng som gäller, inte reparation och slitagedelar, inget för Mammon du vet :-) inte ens i denna era av så kallad miljömedvetenhet".

Jo den rämnar successivt men jag kan ju inte säga att den är helt slut ännu. Men vi kör även den så att det blir akut om jag känner oss rätt. Har nog faktiskt gjort så med våra andra också. Ja stör mig något oerhört det här att man tvingas att köpa nytt för att det blir billigare. Tänker säkert med all rätt att saker är tillverkade just med tanke på detta!
 
"... Annars har du på agendan idag?

... Velat gå på kosläpp länge, en by några mil härifrån omtalas årligen och nu läser jag i media att det var i fredags... baskat, missade det. Hade varit roligt!"

Ja, själv hade jag aldrig hört talas om kosläpp förr men det hade Mats som bekräftade min tanke om att det var korna som släpps ut på bete efter den långa vintern. Man kan ju förstå att de blir som tokiga då :).
__________

En del plattor på plats idag med, börjar så smått att likna något... och vad praktiskt under vindan där man hanterar ren tvätt... återstår att se hur vi löser resterande bit... men en bit i taget. Vi har ju de stenar vi har och vi vill ju att det ska se helt ut när det väl blir klart.
__________

Ikväll vankas fyllda franskbröd med sallad till.

Flickorna har tingat uterummet och ska träffas ett gäng tjejer. Så Mats jag och Charlie lär nog ta en promenad ikväll. Den blev rätt lång och Charlie somnade sen som en stock på kvällen. Dagens intryck var många... Morgonrunda, i trädgården och bla. hjälpt husse att lägga plattor, för första gången varit på en hästgård inne i ett stall och sprungit fritt ibland massor av hästar, hundar och kattor sen fullt hus och ännu en promenix...

Inga kommentarer: