Bloggintresserade

torsdag 13 november 2008

Torsdag

Godmorgon! Idag provade jag en ny variant att stå upp direkt när klockan ringde. Badade och tvättade håret i ett huj. Sen blev det jobbigt, kom att tänka på farmors uttryck "Upp som en sol ner som en pannkaka", extra tid fanns och jag kröp ner 3 minuter till. Becksvart ute...frukosten väntar...

Hinner dåligt med bladet idag. Hur kan det vara? Jag kom ju upp tidigare... så där brukar det vara för mig också, sa en arbetskamrat, jag mår heller inte bra när omställningar går för hastigt.

I tidningen; reprisen idag om badhuset. Nu är det beslutat (igen) men inte när det ska stå färdigt som det var häromdagen. Underligt? ...Antagligen vill man inte förbinda sig till något. Finns pengarna? Ja, jag vet då en som kommer att bli stamgäst om det blir av den här gången, det har ju varit Pg i Åhus säkert i 10 år...

Om Mats får igång den gamle idag så planerar han köra den till Finja för att ladda dess batterier. Dax för Luckyrundan. Vi hörs!

__________

Kallare idag än igår. "Fullmånen lyser som var den av glas" från en till synes molnfri himmel. Pratade om att det är bäst att akta sig för djur och människor som påverkas av Fullmånen. Ta vara på er mina vänner! Vill här påminna om att 92% var övertygade om att det var så medan 8 % tvivlade vid Veckans Pling och förra fullmånetillfälle!

---
På tal om veckans Pling glädjande att redan 9 personer har röstat. En fråga som engagerar kanske någon som blir sugen vem vet speciellt i den här ohälsosamma luften som möter oss om dagarna. Kanske blir det fler röster framöver...

---
Vi reagerade för att det hänger rätt många löv kvar på björkarna inne i stan...till skillnad från Åhus. Egentligen borde det ju ha varit tvärt om. Havet brukar ju behålla värmen längre på höstarna. Konstigt vad kan det bero på. Snillen spekulerar :) (...avgaser kanske?)

På jobb vid halv åtta, nu ljust ute, ser att det är blå himmel med inslag av lite vita ullmoln.

Ann: "Åh, solen skiner över sjön! Otroligt, och mumsigt gott!!! Stora molnsjok, du vet vit-grå-svart i flata sjok så om vi får mer eller massa sol vågar jag inte spekulera om.

Sovit länge idag... inatt, jag som kände mig så bra igår under dagen...bannad suck".

...Får mig att undra över din jakt på tid hos husläkare...? Får mig faktiskt egentligen att undra, har du ingen klinikläkare som är din? Med tanke på vad som hänt dig tänkte jag du har typ en neurolog och neurologsköterska i bakgrunden ifall att och för follow ups... jag har ju faktiskt en medicinare på medicinkliniken, någon husläkare blir det inte för mig. Eller, är du lite martyr och vill inte vara fina specialistläkaren till besvär med dina små problem... Gomorron yxskaft, jag har vaknat till nu :-) Fick aha-upplevelse, du söker inte neurolog för annat, kan ju t ex vara vrickad fotled som de inte befattar sig med :-) ha ha tänkte inte på det, mina två hjärnceller hade inte vaknat, gapskratt, förlåt :-)"

Follow ups? Nä jag har faktiskt ingen kontakt ingen neurolog och inte heller någon husläkare nu igen, ett par slutade och den senaste gick i pension, och jag kan nog hålla med om att det kan tyckas märkligt...martyr...såtillvida att tycker ingen annan att jag är viktig, så tänker jag då inte själv besvära. Är det kanske samma sak?:/

Just denna gång är det dags för ett läkarintyg som krävs för fölängd sjukskrivning. Vilket egentligen inte kommer att finnas med nya regler mer än för dem som fortfarande har det efter vad jag har förstått (?)

Ann kommentar härunder: "Jepp,det är omvänd logik, använder jag ock som av annan medicinare samt försäkringskasseläkare blivit ifrågasatt med min kroniska sjukdom, det blev med min omvända logik 'friskförklarad' :-)"

Helt sjukt säger jag bara. Vet att du Ann du och Irene har denna gemensamt. Hur kan man ifrågasätta dess existens?

Ann: "Tillbaka till sjukdomar så kan jag svara att jo, för när lokala försäkrings-kassans ena handläggares make har samma diagnos och inga symptom utan mår hur bra som helst och klarar vad som helst, då är det måttstocken... Fick ett så gulligt brev av min andra inte ifrågasättande eller vindflöjel á försäkringsnämnden medicin-läkare med recept jag frågat om, han var orolig när jag 'har en så svår sjukdom som jag ändå har' och förordade läkarkontakt, vet att han förstår min inställning, vi har tangerat ämnet tidigare också vid möten".

---

Vad innebär de nya reglerna för dig, med förlängd sjukskrivning? Jag har tyvärr inte hängt med, bara förstått att det som vanligt slår av bena på tredje utsatt man. Jag klev ju av sjukersättning, försäkringskassa etc, provocerad som jag blev".

Vet faktiskt inte riktigt vad de innbär mer än att vi blev tillsagda från facket att ordna läkarintyg så fort som möjligt...på verdcentralen hävdade man motsatsen att då kunde försäkringskassan krångla och säga att läkarintyget var för gammalt. Om försäkringskassan är idag enväldig i sina beslut. den 1/1 träder nya regler i kraft men min förlängda sjukpeng vara tills februari. Sjukpengen minskar från 80 % till (om jag inte minns fel) 75% och då gäller den inkomst som man hade vid första sjukdomstillfället. Kommunen har rätt att säga upp den del som man blir sjukskriven och det har man redan börjat praktisera. Ämnar vända mig till mitt fackombud så fort jag orkar ta tag i frågan.

---
Ann: "Blir så glad att läsa om Lucky och hans pigghet! Är han bättre, eller har hans kropp vant sig. Goa ponken!"

Är svårt att säga. Han mår i alla fall bra så tillvida att han har modet uppe. Han vill så mycket och det betyder så mycket att han är glad och nöjd!



Ja nu är det väl dags för en bild i brist på annat får ni del skåpmat från en utflykt sent i våras. Ser ju bara helt underbart skönt ut.

Ann: "Åh, vicken härlig bild från i våras, mmmm, får en att längta, och längta bort vintern :-)"


__________

Ann: " Det bidde inga ripsband, de hade inte så breda utan det blev svarta mattband istället :-) drygt fyra cm breda och rätt styva så jag tror det funkar bra. Till vad? Har ju så höga fönster att 250-längder krävs, dyra ordinarie pris och jag har sex fönster i rummet, kan gå ner till fyra i matsalsdelen så på rea köpte jag fyra 5-metersklipp av ett ljust vinrött linliknande tyg i polyester med lite svarta konturer som mönster jag skall sy längder med dolda hällor av, till matsalsdelen för jul. (Får ju inget kök innan jul och inga köksgardiner således :-D) Sen skall jag ha omtag på ett annorlunda sätt jag fann i katalog".

Tyvärr vågar jag inte lägga in bilderna för det är väl från katalog eller dito. Tänk om det åter spärrar så inga blider kan placeras på bloggen. Fräckt!
 
Ann: "Såg en svart krussidullig adventssljusstake, riktigt läcker, men tyckte den var dyr, vips sålde den slut på jobbet. Hittade en på rean (från förra säsongen) men i vitt, ser lite snällare ut i vitt :-) den köpte jag för 200 kr, och i veckan kom elbutikernas broschyrer där de annonserar just den vita och där kostar den 498 kr, qul för mig".

Gratulerar! Jag blir också upprymd av att göra en bra affär. En del kanske är stolta över att ha fått punga upp med stora plånboken, men inte slår det då att fynda! Eller hur Maria, det där brukar du och jag ju ha som sport!

Ann: "...Well, idag blir det helfabrikat! Händer inte ofta hos oss, men just Felix gulaschsoppa på burk smakar SÅ gott tycker vi båda. Får mig att tänka lite på debatten om matfusket i blaskorna sista dagarna, jag har inte läst så mycket, men det är jättebra att det lyfts upp. Läste nyligen att Findus helt slutar med glutamat i sina produkter, fint. Väntar på efterföljare, och att transfetter försvinner".

Somnade och sov faktiskt 2 timmar efter jobb idag. Min dopaminhalt är garanterat i botten för tillfället. Den enda bot jag använder är "självstimulans" i form av ex. stärkande promenader. Lucky har precis rastat oss, nu sitter Mats och klinkar på gitarren och jag på tangentbordet. Åh, den sången älskar jag som Mats sjunger nu "Ge mig en dag av vindar och sol" (Olle Adolphsson)...

I Paradiset serverades det hederlig kvällsmat med bredda "Madar" och kaffe så någon annat kvällskaffe är det inte tal om ikväll. Kanske en kopp te Jeanette.
 
__________

Nytt tips på frukostblandning som Jag fick av vår Idrotts och hälsolärare på skolan just idag:

NYTTIG MUSSLI
2dl fiberhavregryn
1 dl krossat linfrö, solrosfrön, pumpafrön.
1,5 dl naturella nötter-valnöt,paranöt, pistagenöt, sötmandel.
2 dl torkat sojaprotein
2 dl osockrad/osvavlad torkad frukt
1 dl musliblandning-maltrostad

ev. ringla lite flytande honung ovanpå och rosta i ugnen 5-7 min på ca 75 grader.

__________

På vägen hem med bussen vid middagstid solglimtar!
__________

Det blev en lång paus. Hade glömt mobilen hemma och därför inte en susning om vare sig SMS eller missade telefonsamtal! Lucky måste ha undrat när du ideligen ringde Eva-Katrine! Glad att ni verkar ha trevligt i Göteborg. Det lät uppåt när du ringde med Stina i bakgrunden...men maten var kanske rolig?

---

Glad för godmorgonkramen som blev en godmiddagskram mor. Bra att du uppskattade mitt mail Irene! Ser fram emot en fortsatt konversation!...förresten höll ju på att glömma kommentera att du har lagt dig som min bloggläsare mor. Kul och helt oväntat!

Nu hemma igen efter en tur med Lucky. Den där solen blev det inte mycket av men det är åtminstone milt ute.
__________

Ikväll lyckades jag i alla fall hålla mig vaken under kvällens avsnitt av Höök. Plingade till i mobilen hann läsa ett halvt medelande från dig Irene sen slocknade den och ligger nu på laddning. Skulle tro att beroende på att jag använder kameran rätt flitigt så laddas batteriet snabbt ur. Fattade jag det rätt att du har tvättstugan så här sent? Du är kanske en nattuggla? Eller är det kanske snarare ett måste? Jag mejlar dig troligen imorgon.

Del av Irenes kommentar härunder: "Jo,, jag är nog varken morgon eller kvällsmänniska,, men jag har mer självdisiplin på morgonen att kliva upp än att inte somna på kvällen ;)

Iofs har du rätt på ett sätt,, för jag är morgontrött,kvällstrött, men nattpigg ;)

Orsaken till den sena tvättiden var att Jonas går i skolan till halv fem på kvällarna,, och jag behövde hjälp av min "lille" pojke att bära ner tvätten, för vi bor på trdje våningen utan hiss och så ligger tvättstugan i "andra" huset, men måste gå genom husen igenom källargångarna..."

Vad knöligt, då förstår jag att du vill ha Jonas med dig. Själv skulle jag inte våga gå igenom den där källargången. Jag vet när Vi bodde i vår lilla etta en gång på Långebro...det var också i ett annat hus där förbindelsen var en lång kulvert. Skräcken var att lamporna skulle slockna...

__________

2 kommentarer:

Anonym sa...

Go'kväll.

Jepp,det är omvänd logik, använder jag ock som av annan medicinare samt försäkringskasseläkare blivit ifrågasatt med min kroniska sjukdom, det blev med min omvända logik 'friskförklarad' :-) Hoppas att det inte är nåt stort som plågar dig, om så måste du lova söka sjukvård annorstädes än hos svårtillgänglig husläkare! Nu måste jag jobba lite igen.

Irre Virre sa...

Godmorgon syrran ;)

Tredje ggn gillt, jag kan verkligen Inte det här,, nu har jag lyckats radera min lilla kommentar tre ggr, *hihi*

Jo,, jag är nog varken morgon eller kvällsmänniska,, men jag har mer självdisiplin på morgonen att kliva upp än att inte somna på kvällen ;)

Iofs har du rätt på ett sätt,, för jag är morgontrött,kvällstrött, men nattpigg ;)

Orsaken till den sena tvättiden var att Jonas går i skolan till halv fem på kvällarna,, och jag behövde hjälp av min "lille" pojke att bära ner tvätten, för vi bor på trdje våningen utan hiss och så ligger tvättstugan i "andra" huset, men måste gå genom husen igenom källargångarna...

Kram på dig, så hörs vi, väntar spänt på dagens blogg ;)