Bloggintresserade

söndag 23 november 2008

Vrålkallt och förhueligt

Iskall men solig morgon. Idag blir det garanterat stranden. Tuff sennatt där jag och Lucky delat varandras smärta och känt oss hjälplösa för krafter som vi inte rår på. Det har blivit en del spring upp och ner för att finna på sätt att lindra den.

Men han fick morgonpillerna halv åtta och nu ligger han rätt nöjd och njuter av att ha lugn morgonstämning. Bilagan, nya frallor och Lucky extra godbitar så klart!

Ann: "...Åh, lille gubben.... vad jag befarade, att kortisonet nu gör mer skada än nytta. Suck. Håller med yster Irene, vilken tur han har som har er som matte o husse!!!Skulle så gärna krama om honom, lägga näsan bakom örat hans där det är så lent och luktar gott, nästan valp :-)"

Ja så är det faktiskt med Lucky han luktar aldrig illa som gamla hundar annars kan göra. Hans päls är ännu förvånansvärt blank och fin, allmänkonditionen god. Det är bara det där skitet. Jag hatar det lika mycket som Lucky gör.
__________

Hemskt väder på ostkusten norröver sägs det på nyheterna. Eva-Katrine planerar ge sig av under morgondagen vi får väl se om kanske vädret hindrar. Ska undersöka om det finns någon möjlighet att hon kan åka med någon från Finja upp, om hon har tur så passar det. Perfekt på tisdagmorgon blir det!

Ann: "Godmorgon Pinglan! Solen skiner, kung Bore på tillfälligt besök med pudersnö och -9C denna gnistrande morgon!

Tog ett kort mot Bössesjön som lagt sig i fredags, en tjärn bakom huset, delvis på makens marker.

Kaffe med maken, också startat en maskin tvätt, bäddat i sovrummet :-) Igår bytte vi till vintertäcke=duntäcke och hängde ut bäddmadrasser, bäddade rent med vårt satinset, nytt svart överkast och nya gardiner i nyputsat fönster och vi plockade ner sänghimlen för lite omväxling :-) (=ett fönster gjort till advent, more to go)"


Oh så sagolikt vackert!

Nya gardiner å överkast å ingen sänghimmel ;) Nu ere kvällen.

Så fint det blev. Ska väl bli härligt att gå och lägga sig till kvällen, eller hur?

---

Ann: "...Igår festade vi till det på annat av makens önskemål- makaronpudding med lingon och smält smör till middag! Jippie va gott!!! På kvällen fick vi köttfärs, grönt å pita.

...Idag skall jag puttra tjocka revben i sås med morötter, grönt å potatis och tror minsann jag vill ha krispig äppelkaka till det :-) Sen när vi och svägerska+svåger är utfordrade och de styr bilen hemåt går vi nog en sväng innan helgmys i soffan med bilagor och tv och filt :-)Söndagsgos på dig!"

__________

Nyss hemkomna ifrån en tur på stranden. Idag hade vi filmkameran med och filmade en del. Har planer på att försöka få ihop en film om vår älskling kanske klippa in en del av våra otaliga digitala bilder och scanna andra ända från tiden när han var valp.

__________

Så nu har Lucky och jag varit på tur. Det var rejält kallt om näsan skönt att komma in tycker jag men Lucky hade säkert gärna gått en bit till. Nu sitter han bredvid husse som steker köttbullar till dagens middag tillsammans sås och pära samt lingonsylt! Säker på att han lyckas charma husse. Ja nu har vi också ätit. Behöver jag säga att det var jättesmarrigt?

__________

Irene: "En fråga ang. Lucky! Har han fortfarande diareér?

På människor brukar det hjälpa med att skala och riva äpple som man ger portionsvis under dagen, så hjälper (Tektinet) i äpplet till att suga upp en del av vätskan i avföringen. Brukar hjälpa just när man får diareé pga långa kurer kortison... Kanske värt ett fösök,, ibland hjälper ju samma saker på både människor och djur.

Tack för tipset Irene det ska jag tänka på! Jag tänker också så att vi är rätt lika djuren så varför skulle detta vara annorlunda. Har blivit något av en bajsstuderare. Idag och förrgår hade nog äpplet kommit väl till pass idag dock den fastare modellen igen. Det är något av grejen att det växlar hela tiden. På så vis kanske bäst att slopa kortisonet...

__________

Förresten upptäckte ett SMS i mobilen från Ann ska se om vi kan ladda in bilden här ovan!
__________

Bara så du vet är jag med dig imorgon Irene! Jag har också börjat plita till dig under dagen för som du vet så hade jag ju hälften kvar som jag verkligen ville bemöta från ditt förra mail. Jag lovar det kommer, men idag har jag svårt att samla mina tankar! Tänker att det har även du! Men nu händer det samtidigt något där du ska gå ut som segrare!!!

__________

Irene: "Så, du har oxå ont din stackare. Är det lederna? Så att det är väder-växlingarna som "spökar" får du det värre då?...


Jag beklagar mig inte Irene tro inte det för allt i världen!!!
Irene: "Det var inte heller så jag menade,, med stackars,, Tror att dialekterna nu när jag bor här uppe gör att man uttrycker sig olika,, ;) "

---
Men ja, det är lederna som inte alltid hänger med i svängarna. Har faktiskt inte tänkt på om vädret spelar in. Kanske. Är annars väderkänslig. Får huvudvärk och mår dåligt vid väderbyte och därför har jag inte tänkt på just det.
Är det något som du också känner igen?

Irenes kommentar: "Jo,, jag har problem med lederna, och det är väderberoende,, så som du förstår var det därför jag undrade,, Men inget jag brukar nämna i största allmänhet jag heller,,
---
Jag kan inte säga att jag har ont, men knäna viker sig ibland. Bättre att falla då lite löst och ledigt så man inte slår sig. Ser nog rätt kul ut! :D

Irene: *Fniss* Du har ju alltid en så skön inställning,, "Bättre att ramla lite mjukt". Ja, det har du rätt i, kan se det framför mig och kan inte låta bli att småfnissa,, sorry ;)

Irenes: "Men när jag faller är det av ren klumpighet,, jag snubblar på mig själv,, eller ngt annat,, Ingen avståndbedömning,, ;)

Fast vet du vad? Det får vara synd om dig oxå,, ;) och du får lov att beklaga dig, fast att jag vet att du aldrig gör det!

Nu ska försöka knoppa,, upp tidigt imorgon & nervös som bara den,,
Men det löser sig, sa bonden som sket i vasken!"

;-))) Hihihi...
Det gör det, var så säker! Imorgon bitti ska jag på utvecklingssamtal

2 kommentarer:

Irre Virre sa...

Hi Sis!

Så, du har oxå ont din stackare.
Är det lederna?
Så att det är väderväxlingarna som "spökar" får det värre då?

En fråga ang. Lucky!
Har han fortfarande diareér?

På människor brukar det hjälpa med att skala och riva äpple som man ger portionsvis under dagen, så hjälper (Tektinet) i äpplet till att suga upp en del av vätskan i avföringen.

Brukar hjälpa just när man får diareé pga långa kurer kortison...

Kanske värt ett fösök,, ibland hjälper ju samma saker på både människor och djur.

Kommer säkert att känna att du finns där med mig ;)

Ingen brådska med mail heller,,
Du har fullt upp med det su har där hemma nu, så lägg nu det åt sidan så länge,,
Jag vet att du inte glömt mig syrran ;)


Varma Kramar // Syster Yster

Irre Virre sa...

Jag beklagar mig inte Irene tro inte det för allt i världen!!!

Det var inte heller så jag menade,, med stackars,,

Tror att dialekterna nu när jag bor här uppe gör att man uttrycker sig olika,, ;)

Jo,, jag har problem med lederna, och det är väderberoende,,
så som du förstår var det därför jag undrade,,
Men inget jag brukar nämna i största allmänhet jag heller,,

*Fniss*
Du har ju alltid en så skön inställning,,
"Bättre att ramla lite mjukt"

Ja, det har du rätt i, kan se det framför mig och kan inte låta bli att småfnissa,, sorry ;)

Men när jag faller är det av ren klumpighet,, jag snubblar på mig själv,, eller ngt annat,,

Ingen avståndbedömning,, ;)

Fast vet du vad?
Det får vara synd om dig oxå,, ;)
och du får lov att beklaga dig, fast att jag vet att du aldrig gör det!

Nu ska försöka knoppa,, upp tidigt imorgon & nervös som bara den,,

Men det löser sig,
sa bonden som sket i vasken!

Varma Bamsekramar