Bloggintresserade

fredag 27 februari 2009

Charliedagen

Så nu börjar en händelserik dag... Mats har bett sig ledig hela dagen och har precis varit min privatchaufför till jobb. Solen skiner från en klarblå himmel och nu är strax all snön borta. Mötte vår lokalvårdare utanför dörren, och hon undrade vad jag gör här idag. Men dessa timmar kommer att passera som en dans... och ikväll fortsätter vi temat med Let´s dance... tror jag...

Dagen till ära ska vi passa på att äta dagens någonstans, få se var och vad det blir.
En guldkantsdag i alla fall det är ett som är säkert. Fattar "vi" hur stort detta är? Ja, sa Mats imorse, vi väntar ju tillökning!

Ann: "Några minus och strålande soluppång bjöd morgonen på idag!
 
Hämta mamma och moster igår, permanentade mamma och tog roliga bilder, åt soppa och hembakt innan vi åkte till den där second hand affären i annat samhälle :-) Förmiddagens pingissnöflingor ett minne blott då. Affären i tre våningar, en del rätt fina grejer men de tog bra betalt (tycker jag som arbetat i konkurrerande second hand) och det var inte så mycket kunder jag väntat. Men jag handlade, cirkulerade runt en veckad lampskärm några gånger, tills prislappen sa det var helt ok och tog den för 20 kr :-) och då hitta jag en väldigt ny guldfärgad lampfot för 20kr och hatthyllan på översta våningen med svarta beslag såg ut att passa ypperligt i pannrummet till makens skogshuggarkläder på tork etc så den blev min för 20 kr med! Summa 60 pix! Mamma handla stor fin malmljusstake för 75, mostern några porslinsnipper för 75. Hemma var jag efter 17.
  
Idag blir det att laga biff á lá Lindström, tvätt, städ och ett litet fyspass med maken efter maten att ta in ved till pannrummet (lassa löst från förråd till pall, köra in pall).  
 
... Jag är övertygad om att Lucky ler från sin himmel när han tittar ner på er och er sorg som blir till glädje med Charlie!"
__________

Millas kommentar: "Jag som skulle skriva: CHARLIEDAGEN idag, men så hann du först :P Jag kommer och tittar på krabaten imorgon!


... Såg du förresten "bananskalet" som jag lagt till dig hemma hos er?"

Jo jag såg det men trodde att du kanske hade glömt det! Tusen tack om det var till oss, perfekt när man vill ha en banan med sig i väskan och inte vill få den krabbad!
__________

Så var vi då på väg...
SMS från Irene: "Idag skiner solen igen från klarblå himmel. Men jag är lika trött för det :S Typiskt! Skulle behöva ngn som drog ut mig i det fina vädret, så jag fick solterapi. Jag vill bli mig själv igen...

... i Karlshamn stannade Mats och jag på en 3vlig restaurang och lunchade... snitzel, stekt potatis, sås och tillbehör. URGOTT!
... sen vidare mot Kalmar... resan utan stopp tog 2 ½ timme... så var stunden här som vi längtat så efter... ett gäng nybadade ulltottar krawlade rundor på köksgolvet. Någon hade däckat efter maten. Louise undrade om vi vore intresserade av en återträff om cirkus ett år. Självfallet är vi det... för visst var det så att man många gånger undrade var Luckys syskon tagit vägen och vad det hade blivit av dem. så det hade varit jätteroligt Louise!

Resan hem gick rätt bra det var ungefär 10 minuter under bilturen som han grät. Först högljutt sedan slumrade lätt i mitt knä. Gnydde en kort stund. Stannade vid Förkärla, där kissade han och när vi kom hem till Åhus... träffade han Per-Olof som hastigast (han var på väg till Födelsedagsfest) Åh vad söt sa P-O, sedan åt Charlie och båda utgifter utomhus, är vi stolta eller?! Kalle kom hem en stund på rast från taxipasset. En stund av lek KUL ab tyckte båda! De kommer att ha mycket glädje av varandra det är ett som är säkert! Katten Olivia var väl den som inte var så nöjd med Charlies intåg. Morrade som bara den mest tror jag att det är som hon själv är rädd och osäker men det gäller nog att inte lämna dem utan uppsikt.

Jeanettes kommentar härunder: "Grattis till er underbara lilla valp Charlie! Önskar er all lycka med honom:-)"
TACK!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag som skulle skriva: CHARLIEDAGEN idag, men så hann du först :P Jag kommer och tittar på krabaten imorgon! Såg du förresten "bananskalet" som jag lagt till dig hemma hos er? Kramar Milla

Jeanette... sa...

Grattis till er underbara lilla valp Charllie! Önskar er all lycka med honom:-)

Kram
syrran