Bloggintresserade

onsdag 18 februari 2009

"Mitt i lovet"onsdag

... och än så länge inne på första delen av sportlovet... Gäller att suga på karamellen.

Idag får jag eftermiddagsbesök av en kär vän, vi planerar utbyta tankar (det lär bli en del djupa diskussioner för det brukar det när vi träffas) kanske tar vi en tur utmed havet... (7.54) skymtar nu solen i talltopparna en bit bort. Ser ut som om vi har turen med oss.

Och sen imorgon kommer Hanna och Erik (syskonbarn) hit redan vid 8. Jag och Eva ska ta med dem på sportlovsaktivitet och tänker oss badhuset i stan. Ska försöka stjäla en stund till motionssim...

... tar nog en runda om stadsbibblan sedan, för det har kommit in en bok som jag beställde för ett tag sedan av Daniel Tammet "Född en blå dag" från 2008. Daniel är från England om jag inte har fel är han numera bosatt i Frankrike. Daniel har en Savant syndrom diagnos och han lär vara väldigt begåvad. Att hans begåvning även gäller inom språket gör att han har möjlighet att uttrycka vad han upplever och kan sätta ord på andras eventuella känslor.
__________

Ja frukosten på plats, bäddningen klar, en brasa sprakar i spisen. Skött om tvätt vikit och strukit. Snyggat till köket efter gårdagens fläskpannkaka (mmm... med lingonsylt och grönsaker).
Ser fram emot dagen...
__________

A: "Vakna sent idag, det blev sent igår, på akuten med svärfar... hjärtintensiven... två infarkter 2006, cancerbehandlats senast häromåret och är inte stark eller kurant... Tror han har en otäck lunginflammation, och ekg igår visade lite utslag".

Håller nu tummarna att allt går väl för honom och er!

"... senare. Grått väder... infarkt för några dagar sen i hemmet, den har orsakat vätskeansamling på lungorna".

... Drar mig till minnes den där gången efter julpysslet när Mats väckte mig mitt i natten med kommentaren att jag har så ont i hjärtat... men sov du... Det visade sig vara vatten i lungsäcken och att det tydligen kan kännas ungefär likadant. Det blev rätt omfattande undersökningar pga. hjärtsläkt.

"... ja du, 2000 hade jag vatten i lungsäck, fy fabblan vad ont det gjorde... gick knappt att andas..."

Nu grått här med i Åhus, högst tillfälligt med solen då... förresten var det väl så de sa på väderprognosen? Ser inte ut att bli någon sol på playan idag...
__________

Spaghetti och köttfärs på menyn.
__________

Irene: "...denna vecka har jag Cissi här :) skönt att slippa vara ensam... Imorgon ska vi gå och titta på "I taket lyser stjärnorna". Ska bli skönt att gråta ut ordentligt! Stora kramar lillsyrran :)"

Vilken väninna du har i Cissi. Jag är glad för din skull! Bra att göra sådana här saker tillsammans med någon som man kan byta tankar med efteråt. Det är en oerhört stark film som inte kan lämna någon oberörd! Ta med ordentligt med papper... det gjorde inte jag och det blev svårt...

"... Det är nästan det enda vi gör, pratar alltså. Hon kom i måndags och i tisdags var jag alldeles hes av att ha pratat så mycket skånska. Hihi :) ovan som man är. Så nu har jag tränat lite... till jag kommer till dig".

Vi har så mycket att prata om. Ser verkligen fram emot det! Så får du se hur det är att bo vid havet i en så här pass liten by. Här finns inte mycket annat att göra än att bara vara på vinterhalvåret men på sommaren lever hela byn upp. Invånarantalet i stort sett dubblas, uteställena öppnar beachhandbollen och andra sportaktiviteter kommer igång. Och vid fint väder njuter man av stranden och baden...
__________

Inga kommentarer: